Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Στο σφυρί βγαίνουν αύριο 4 αυτοκίνητα της «Μουζενίδης»

Πρόκειται για τέσσερα επαγγελματικά οχήματα της Mouzenidis Travel που βγαίνουν αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου σε πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης 6.800 ευρώ για το καθένα

Το ηχηρό «κανόνι» της Mouzenidis Travel, που ακολούθησε τον θάνατο του ιδρυτή της Μπόρις Μουζενίδη, προκάλεσε ένα σοκ στην τουριστική αγορά όταν «ακούστηκε» πέρυσι. Ο όμιλος, στον οποίο ανήκει και η αεροπορική εταιρεία «Ellinair» κατέθεσε, ως γνωστόν, αίτηση αναστολής λειτουργίας και προστασίας από τους πιστωτές στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως ήταν ευνόητο, οι «αναταράξεις» που ακολούθησαν ήταν πολλές όσο και το «άνοιγμα» των 100 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι φτάνουν οι υποχρεώσεις από τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του άλλοτε «βασιλιά του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα».

Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι οι εμπορικές επωνυμίες του ομίλου, πέραν της “Ellinair” που και αυτή έχει «προσγειωθεί» για τα καλά, περιλαμβάνουν τις Mouzenidis Travel, Bomo Hotels, Bomo, Τουριστική Κασσάνδρας, Grekomed, Grekomania, Solun, Active Mice, Elion Club, Enigma Mall, Enigma Shopping Center, Greek Rent, Greekoleto, Igen, Ellin Camp και Big Fish.

Κάπως έτσι οι διάδοχοι του Μπόρις Μουζενίδη βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι και με τους πλειστηριασμούςΌπως είχε αποκαλύψει το newmoney στις 6 Ιουλίου, για τις 15 Φεβρουαρίου 2023 έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί ένας αγρός 7,368,20 τ.μ. μαζί με διώροφο ακίνητο επιφάνειας 200 τ.μ. στη θέση «Πόρτες» της κτηματικής περιφέρειας Αγίου Μάμαντος, στη Χαλκιδική, με επισπεύδουσα την Ολύμπιον Α.Ε. και με τιμή εκκίνησης 560.000 ευρώ

Οι περιπέτειες όμως δεν σταματούν εδώ…

Έτσι, όπως αποκαλύπτει το newmoney, αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα βγουν στο σφυρί τέσσερα επαγγελματικά οχήματα με τιμή εκκίνησης 6.800 ευρώ για το καθένα.

Από τα ακίνητα στα… αυτοκίνητα

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Mouzenidis Travel και επισπεύδουσα είναι η «Τουριστικές Επιχειρήσεις Καψή Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (Capsis Hotels), η οποία λειτουργεί το ομώνυμο ξενοδοχείο επί της οδού Μοναστηρίου στη συμπρωτεύουσα.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 98.883,92 ευρώ και εκτελεστός τίτλος είναι η σχετική διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2022 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ «φύλακας και μεσεγγυούχος» έχει οριστεί η Ελένη Καψή του Αθανασίου και της Μαρίκας.

Τα κατασχεθέντα και εκπλειστηριαζόμενα οχήματα έχουν ως εξής:

1) Το επιβατικό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, χρώματος λευκού, με ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλάδα 21/5/2013, ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναφέρεται η τωρινή άδεια κυκλοφορίας 13/12/2018, μάρκας MERCEDES-BENZ, VITO 113 CDI.

Είναι 2.143 κυβικών, με καύσιμο πετρέλαιο και διαθέτει 9 θέσεις για καθήμενους συμπεριλαμβανομένου του οδηγού. Έχει 456.409 χιλιόμετρα και από εξωτερική παρατήρηση «φαίνεται να έχει κάποια διαρροή υγρών από την μπροστά ρόδα και κάποιες φθορές στον προφυλακτήρα. Η κατάσταση του άνω οχήματος είναι με εξωτερική παρατήρηση καλή και παίρνει μπρος η μηχανή», όπως αναφέρεται στην έκθεση.

2)Το επιβατικό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, χρώματος γκρι, με ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλάδα 21/5/2013, ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναφέρεται η τωρινή άδεια κυκλοφορίας 13/12/2018, μάρκας MERCEDES-BENZ, VITO 113 CDI με 9 θέσεις.

Έχει 472.978 χιλιόμετρα και από εξωτερική παρατήρηση φαίνεται να έχει κάποιο κτύπημα στον προφυλακτήρα μπροστά κάτω και γρατσουνιές, από την πλευρά του οδηγού, καθώς και κάποιες διαρροές. Πίσω υπάρχει, κτύπημα στην πλευρά του οδηγού κάτω στον προφυλακτήρα και στο φτερό και από την άλλη πλευρά πίσω φθορές και γρατσουνιές πάνω και κάτω στον προφυλακτήρα. Η κατάσταση του γενικότερα χαρακτηρίζεται καλή και παίρνει μπρος η μηχανή.

3)Το επιβατικό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, χρώματος μπεζ, με ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλάδα 21/5/2013, ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναφέρεται η τωρινή άδεια κυκλοφορίας 05/08/2019, μάρκας MERCEDES-BENZ, VITO 113 CDI, με 9 θέσεις.

Έχει 505.540 χιλιόμετρα. Από εξωτερική παρατήρηση φαίνεται να έχει φθορές στο καπό στην πλευρά του οδηγού, το χρώμα έχει σκάσει και δείχνει ελαφριά διάβρωση. Η κατάσταση του οχήματος είναι με εξωτερική παρατήρηση καλή και παίρνει μπρος η μηχανή.

4)Το επιβατικό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, χρώματος ασημί, με ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλάδα 07/08/2013, ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναφέρεται η τωρινή άδεια κυκλοφορίας 12/12/2018, μάρκας MERCEDES-BENZ, VIANO CDI22, με 8 θέσεις. Έχει 573.501 χιλιόμετρα, η κατάσταση του είναι με εξωτερική παρατήρηση καλή και παίρνει μπρος η μηχανή.

Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 27.200 ευρώ.

Πηγή: newmoney

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ