Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΑΜΑΚ: «Mind Craft» - Εισαγωγή στην Ψυχολογία για μαθητές

Πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές/τριες Γυμνασίου/Λυκείου

Η κατανόηση του ανθρώπινου νου είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα. Όλες οι τομείς – τεχνολογία, ιατρική, νομική, μηχανολογία, οικονομία και διοίκηση, θετικές επιστήμες, εκπαίδευση – αναγνωρίζουν ομόφωνα ότι οι σκέψεις, τα συναισθήματα και η συμπεριφορά είναι το κλειδί στην βιώσιμη ανάπτυξη και επιτυχία.

Η επιστήμη της ψυχολογίας – ως η επιστήμη που μελετά τον ανθρώπινο νου, μέσα από την παρατήρηση της συμπεριφοράς, την ανάλυση των σκέψεων και των συναισθημάτων – αποτελεί σήμερα το σταυροδρόμι της αγοράς εργασίας. Πλέον, οι ψυχολόγοι απασχολούνται σχεδόν σε όλους τους εργασιακούς τομείς, με ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Οικονομικά (Behavioral Economics), Κοινωνική Πολιτική (European Union), Εκπαίδευση, Αθλητισμός (Αθλητική Ψυχολογία), Εγκληματολογία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διοργανώνει για δεύτερη φορά πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ψυχολογία “Mind Craft” για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ψυχολογίας της Εργασίας, Anthony Montgomery, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές/τριες Γυμνασίου/Λυκείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισάγει τους/τις μαθητές/τριες στις θεμελιώδεις έννοιες και ιδέες της ψυχολογικής επιστήμης, με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.  Η προσέγγιση της διδασκαλίας, βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών/τριών και ως στόχο έχει τη διερεύνηση και κατανόηση των εννοιών της ψυχολογίας, καθώς και την πρακτική εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο 2022 έως τον Μάιο 2023 και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Το πρόγραμμα θα καλύψει, ενδεικτικά, τις εξής θεματικές ενότητες:

·           Πώς δουλεύει ο ανθρώπινος νους;

·           Τι κάνει ένας ψυχολόγος σήμερα;

·           Προσωπικότητα & «Γνώθι σαυτόν»

·           Το φάσμα των συναισθημάτων

·           Διαπροσωπικές Σχέσεις

·           Ψυχολογία ή Ψυχοθεραπεία;

·           Στερεότυπα, προκαταλήψεις και ψυχολογία των Social Media

·           Θετική Ψυχολογία: Η Επιστήμη της Ευτυχίας

·           Behavioral Economics

·           Οι επαγγελματικές προοπτικές ενός ψυχολόγου.

Απαιτείται καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας, καθότι στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Αγγλία .

Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από συνεντεύξεις, που θα πραγματοποιηθούν, κατά το μήνα Οκτώβριο 2022.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω email στο:

[email protected]

https://studentsleaders.com/mind-craft

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κάνει ότι μπορεί να ξεπεράσει τον κάβο των εκλογών
«Ο ελληνικός λαός έγινε θεατής άλλης μιας παράστασης διχόνοιας και τοξικού λόγου από τους δυο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ....
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κάνει ότι μπορεί να ξεπεράσει τον κάβο των εκλογών
Στην Βουλγαρία η ΠτΔ: «Ζήτημα αρχής η καταδίκη κάθε αναθεωρητικής πολιτικής»
Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βούλγαρο ομόλογό της, η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η επίσκεψή της επιβεβαιώνει το εξαιρετικό...
Στην Βουλγαρία η ΠτΔ: «Ζήτημα αρχής η καταδίκη κάθε αναθεωρητικής πολιτικής»
Θεσσαλονίκη: Αυξήθηκε η προσφορά κερατοειδών μετά τη δωρεά της 21χρονης
Χάρη στην προσφορά και άλλων μοσχευμάτων, μια νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς σε 60χρονη ασθενή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα στο Νοσοκομείο...
Θεσσαλονίκη: Αυξήθηκε η προσφορά κερατοειδών μετά τη δωρεά της 21χρονης