Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γιορτή με χιλιάδες δρομείς για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο στους δρόμους

Δρομείς από κάθε ήπειρο θα λάβουν μέρος στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο

Σήμερα πραγματοποιείται ο επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ ενώ την Κυριακή θα γίνει το «Μίλι της Ελπίδας», μια νέα πρωτοβουλία, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, για πρωταθλητές αλλά και για όλη την οικογένεια, με στόχο να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να προσφερθεί για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές

Με την παράδοση του αγωνιστικού εξοπλισμού στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς και τη διάθεση των τελευταίων 1.500 θέσεων, από την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ - HELEXPO, κορυφώνεται η αντίστροφη μέτρηση για τον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - ZeniΘ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου και για το «Μίλι της Ελπίδας» της Κυριακής 16 Οκτωβρίου!

Από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), το οποίο θα λειτουργήσει στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ - HELEXPO αύριο (Πέμπτη 13/10) και μεθαύριο (Παρασκευή 14/10), από τις 10:00 έως τις 19:00, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό τους όλοι όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, αποκλειστικά και μόνο για όσους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν παραλάβει νωρίτερα τον εξοπλισμό τους.

Παράλληλα, οι επιπλέον θέσεις που εξασφάλισε η Οργανωτική Επιτροπή θα διατίθενται κατά προτεραιότητα και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από το πρωί της Πέμπτης (13/10), σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία επί της Πλατείας Ελευθερίας, καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία στον Λευκό Πύργο και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:30) με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο

Θεσσαλονίκης.

Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, την επόμενη μέρα, Κυριακή (16/10), θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και ο Δρόμος του ενός μιλίου (Family Mile), με αφετηρία πλησίον της πύλης του ΟΛΘ.

Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, για πρωταθλητές αλλά και για όλη την οικογένεια, με στόχο να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να προσφερθεί για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Δρομείς από κάθε ήπειρο

Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινές χώρες όπως η Αρούμπα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κόστα Ρίκα και το Τατζικιστάν, δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, επισφραγίζοντας πανηγυρικά την επιστροφή στην κανονικότητα και αναδεικνύοντας για άλλη μια χρονιά τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μεγαλύτερης φθινοπωρινής αθλητικής εκδήλωσης της Βόρειας Ελλάδας!

Στη φετινή διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 46 χώρες, χωρίς να υπολογίζονται όσοι αλλοδαποί δρομείς ενδεχομένως προστεθούν κατά το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου, όταν θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας οι τελευταίες 1.500 θέσεις από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) στη ΔΕΘ – HELEXPO.

Στον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από τις εξής χώρες:
Αλβανία, Αρμενία, Αρούμπα, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Εκουαδόρ, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καμερούν, Καναδάς, Κίνα, Κόσσοβο, Κόστα Ρίκα, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού - Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού - Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης

Λόγω του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ξεκίνησαν από χθες το βράδυ

Συγκεκριμένα:

Δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς - τμήματα οδών του Νομού Θεσσαλονίκης:

Α)   Από ώρα 22.00 της  Παρασκευής (14-10-2022) και μέχρι ώρα 24.00  του Σαββάτου (15-10-2022):   

 • Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, καθ’  όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
 • Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου,
 • Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
 • Κουντουριώτη, καθ’  όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.
 • Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα έως την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

Β)  Από ώρα 22.00 της Παρασκευής (14-10-2022) και μέχρι ώρα 13.00 της Κυριακής (16-10-2022)

 • 30ης Οκτωβρίου, καθ’  όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί των οδών Τσιμισκή, Πολυτεχνείου  καθώς και επί της Λεωφόρου Νίκης.                                  

ΣΑΒΒΑΤΟ (15-10-2022):

Προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς - τμήματα οδών του Νομού Θεσσαλονίκης:

α.  Κατά τις ώρες : 14.30 - 24.00

 •  Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.
 •  30ης Οκτωβρίου, καθ’  όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

β.   Κατά τις ώρες : 17.00 - 23.00

 • Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, καθ’  όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
 • Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου,
 • Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα έως την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου,
 • Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
 • Τσιμισκή,  καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
 • Πολυτεχνείου,  καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
 • Κουντουριώτη, καθ’  όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

ΚΥΡΙΑΚΗ (16-10-2022):

Προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, κατά τις ώρες 10.30 - 13.30, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς - τμήματα οδών του Νομού Θεσσαλονίκης:

 • Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
 •  30ης Οκτωβρίου, καθ’  όλο το μήκος και το πλάτος.  

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τα δρομολόγια κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ