Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανάγκη για μαθήματα ασφαλούς οδήγησης σε εργαζόμενους

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές ότι η σωστή οδήγηση σώζει ζωές. Πόσο όμως το εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας; Πόσο προσεκτικοί οδηγοί είμαστε και τι γνωρίζουμε για την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή;

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων σε συνεργασία με τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Θ., ομιλία με θέμα: ‘»Οδική Ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή» για εμπέδωση οδικής συνείδησης.

Όπως εξήγησε στο «ΤyposThes» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος κ. Παναγιώτης Καφετζής: «στις περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες όπου η οδήγηση αποτελεί μεγάλο κομμάτι των ωρών εργασίας δεν υπάρχει μετεκπαίδευση, δεν γίνονται μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και σωστής οδικής συμπεριφοράς. Επειδή περνάμε στην εργασία την δική μας ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγώντας στο αυτοκίνητο για να μετακινηθούμε σε νοσοκομεία, σε κέντρα υγείας κλπ, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την πρώτη εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων αλλά και κάθε οδηγού. Γι΄αυτό η πρόσκληση είναι ανοιχτή για άτομα άνω των 17 ετών (με δεδομένο ότι και αυτά μπορούν να βγάλουν δίπλωμα). Απευθυνόμαστε πρωτίστως σε όλους τους επαγγελματίες πχ οδηγούς ποτοποιούς, οδηγούς ΕΛΤΑ, οδηγούς κούριερ που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο. Δεν θέλουμε να χάσουμε άλλους συναδέρφους μας στην άσφαλτο.  Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην οδήγηση. Για όλα αυτά θα μιλήσει ο Θεοφανίδης, Ορθοπαιδικός – Χειρουργός, Τραυματολόγος, Γενικός Γραμματέας του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Οδηγός αγώνων αυτοκινήτου».

Ο κ. Καφετζής σημείωσε πως κ. Θεοφανίδης είναι κάπως σαν τον Ιαβέρη της Βόρειας Ελλάδας και ότι με οπτικό υλικό που περιέχει και εικόνες από σοβαρά τροχαία θα βάλει σε σκέψεις τον κάθε οδηγό ώστε την επόμενη φορά που θα πάρει το τιμόνι να έχει στο μυαλό του μόνο την οδήγηση και τίποτα άλλο. «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πού θα παρκάρουμε, πότε θα φτάσουμε κλπ. Πρέπει όταν οδηγούμε η σκέψη μας να είναι μόνο πάνω στο δρόμο», συμπλήρωσε.

Σχολίασε πως υπάρχουν κάποιες συμβουλές για άτομα που οδηγούν πολλές ώρες ως προς το πού πρέπει να είναι τα χέρια στο τιμόνι, πώς πρέπει να είναι το κάθισμα, ενώ πρόσθεσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν «τα περισσότερα τροχαία γίνονται από υπερβολική ταχύτητα, από παράβαση σηματοδότη, κίνηση σε αντίθετο ρεύμα και μέθη. Η σωστή οδήγηση, η γνώση βασικών αρχών της οδικής ασφάλειας και η τήρηση της σχετικής νομοθεσίας ως μέσα πρόληψης, σώζουν ζωές ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν και είναι».

Είσοδος ελεύθερη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει 266 και πλέον δισ. δολάρια για «πιο καθαρή» ενέργεια
Η Σαουδική Αραβία θέλει επίσης να εντείνει τις προσπάθειες για να βρει λύσεις στον τομέα της δέσμευσης του άνθρακα
Η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει 266 και πλέον δισ. δολάρια για «πιο καθαρή» ενέργεια
Η ΔΟΕ απορρίπτει την «συκοφαντική» κριτική από την Ουκρανία
Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μιχαΐλο Ποντολιάν επιτέθηκε στη ΔΟΕ, υπογραμμίζοντας ότι προωθεί «βία, μαζικές δολοφονίες, καταστροφές»
Η ΔΟΕ απορρίπτει την «συκοφαντική» κριτική από την Ουκρανία