Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τζήκας: «Ευλογία, όχι καρκίνωμα» οι εκθέσεις της ΔΕΘ για τη Θεσσαλονίκη

M.K.

«Ευλογία για την πόλη και την οικονομία της» χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo  κ. Τάσος Τζήκας. «Δεν είναι πάντως καρκίνωμα», όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των εκθεσιακών γεγονότων που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

«Η πόλη μπορεί να υποστηρίξει μεγάλα γεγονότα», τόνισε. Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη συζήτηση που προκλήθηκε για το κυκλοφοριακό στην πόλη τις ημέρες που διοργανώθηκε η Agrotica η οποία συγκέντρωσε πάνω από 113.000 επισκέπτες, ο κ. Τζήκας είπε ότι το θέμα του κυκλοφοριακού και του πάρκινγκ είναι ένα θέμα που αφορά στρατηγικά την πόλη.

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί και αντιμετωπίζεται και ιδίως με την ανάπλαση θα αντιμετωπιστεί με το υπόγειο πάρκινγκ που δημιουργείται», όπως είπε.

Για μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη είναι ευλογία η ύπαρξη της Έκθεσης. Η ΔΕΘ και η Agrotica είναι μεγάλα γεγονότα που μπορούν και υποστηρίζονται και από την πόλη και από τη διεθνή έκθεση. Η πόλη μπορεί να υποστηρίξει με καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των φορέων της τα ζητήματα αυτά, είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αλλαγή», είπε ακόμη απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη να διοργανώνεται έστω η Agrotica σε κάποιον άλλο χώρο.

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχει η λέξη καρκίνωμα για ένα θεσμό ευλογία για την πόλη, όπως συμφωνούν και οι φορείς», είπε καταλήγοντας. Υπενθυμίζεται ότι για καρκίνωμα είχε μιλήσει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης. Ειδικότερα σε δήλωσή του με αφορμή τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη είχε εκφράσει την ανάγκη του «άμεσου ξηλώματος του καρκινώματος της ΔΕΘ» από το κέντρο της πόλης και τη μεταφορά της στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής, επισήμανε ότι το μεγαλύτερο «μπλοκάρισμα» του κυκλοφοριακού στην πόλη, από τις 12.00 έως τις 14.00 το περασμένο Σάββατο δεν οφειλόταν στην έκθεση Agrotica, αλλά στο κλείσιμο της Εγνατίας για άλλους λόγους. Ο ίδιος είπε ότι «η πόλη πρέπει κάποια στιγμή να επιλέξει αν θέλει μεγάλα γεγονότα» που φέρνουν πολλούς επισκέπτες. Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει όπως είπε να μην υπάρχουν προβλήματα μέσα στις πόλεις από τέτοια μεγάλα γεγονότα. "Μπορούν να γίνουν αρκετά σε συνεργασία των φορέων και της έκθεσης, αλλά ένα γεγονός το οποίο έχει 115.000 επισκέπτες μέσα σε 4 ημέρες δεν υποστηρίζεται σε καμιά πόλη", όπως ξεκαθάρισε.

«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου που ξεκινήσαμε με τη ΔΕΘ, πλέον το εκθεσιακό κέντρο είναι γεμάτο εκδηλώσεις. Γεμίζει και αδειάζει σε πολύ γρήγορους χρόνους. Αυτό δείχνει τη λειτουργικότητα του εκθεσιακού κέντρου στο κέντρο της πόλης. Αυτά τα πιο μικρά αλλά πολύ σημαντικά γεγονότα δεν θα μπορούσαν να γίνονται σε κάποια εκθεσιακά κέντρα εκτός του κέντρου. Είναι γεγονότα για να γίνονται στο κέντρο και έχει δυνατότητα το εκθεσιακό κέντρο να μπορεί να κάνει παράλληλα 6 εκδηλώσεις και να τις υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», όπως είπε, αναφερόμενος στα παράλληλα γεγονότα που θα υπάρχουν τις επόμενες ημέρες.

 Όπως αναφέρθηκε με πολλά εκθεσιακά γεγονότα να «τρέχουν» παράλληλα, η ΔΕΘ-Helexpo έχει προνοήσει να διαθέσει 2.000 θέσεις στάθμευσης δωρεάν για εμπορικούς επισκέπτες και κοινό, μέσα στο εκθεσιακό της κέντρο.

Εξάλλου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το ενεργειακό κόστος και την προτροπή για εξοικονόμηση που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και αν αυτό θα επηρεάσει τις δραστηριότητες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, είπε ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο γίνονται προσπάθειες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση και μείωση της κατανάλωσης. "Θα παρθούν όλα τα μέτρα χωρίς να παρεμποδίζεται η κανονική λειτουργία όλων των εκδηλώσεων", είπε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Νομοσχέδιο για στήριξη συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη - Αντιδράσεις κομμάτων
Στο επίκεντρο της διαφωνίας των εισηγητών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, βρέθηκε ο μη διαχωρισμός των διατάξεων που αφορούν τα μέτρα στήριξης, από...
Βουλή: Νομοσχέδιο για στήριξη συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη - Αντιδράσεις κομμάτων