Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής 29 ετών στην Τσιμισκή – Αλλάζει κατάστημα «φιλέτο»

Αλλάζει «στέγη» ένα από τα ιστορικότερα φαρμακεία στην Τσιμισκή

Αλλαγή σελίδας για κατάστημα στο κέντρο της πόλης όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν ιστορικό φαρμακείο της Θεσσαλονίκης που μεταφέρεται πλέον σε νέο σημείο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το φαρμακείο Ζωγράφου που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Τσιμική από το 1994, ενώ το πρώτο φαρμακείο της οικογένειας είναι και το παλαιότερο σε λειτουργία στην πόλη, καθώς ιδρύθηκε το 1891.

Το πρώτο φαρμακείο Ζωγράφου από τον Κωνσταντίνο Ζωγράφο, ο οποίος απέκτησε πτυχίο Φαρμακευτικής το ίδιο έτος από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1891 με τη επωνυμία ‘Πύλη Βαρδαρίου’.

Το φαρμακείο αρχικά λειτούργησε επί της οδού Εγνατίας, αλλά μεταφέρθηκε στην οδό Μοναστηρίου μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 1917. Στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα, αποτέλεσε καταφύγιο για τους μακεδονομάχους.
Τον Κωνσταντίνο, διαδέχτηκε ο γιός του Γεώργιος το 1937. Στα δύσκολα χρόνια της κατοχής που ακολούθησαν, το φαρμακείο καταστράφηκε ολοσχερώς από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς στις 21 Σεπτεμβρίου 1944, κατά την οπισθοχώρηση του γερμανικού στρατού. Επαναλειτούργησε το 1950 σε νέο κτίριο στην οδό Μοναστηρίου όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Το 1985, ο Γεώργιος Ζωγράφος παρέδωσε το φαρμακείο στα τέσσερα παιδιά του, Κωνσταντίνο, Δημήτριο, Αθανάσιο και Κλοτίλδη. Τα τέσσερα αδέλφια ίδρυσαν το 1994 το δεύτερο φαρμακείο Ζωγράφου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Τσιμισκή, το οποίο και αλλάζει τοποθεσία, μετά από 29 χρόνια.

Στη θέση του αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, να λειτουργήσει κατάστημα αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, της σερβικής αλυσίδας Sport Vision.

O χώρος επιλέχθηκε από τη σερβική εταιρεία ως σημείο στρατηγικού εμπορικού ενδιαφέροντος λόγω της τοποθεσίας του στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Το κατάστημα αυτό έχει συνολική επιφάνεια περί τα 500 τετραγωνικά μέτρα με πατάρι 70 τ.μ., ενώ το ακίνητο απέκτησε πρόσφατα η ΤΕΚΤΩΝ ΑΚΕΔΑ, συμφερόντων της οικογένειας Παπαγεωργίου, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση ακινήτων.

Η Sport Vision σχεδιάζει μαζί με το κατάστημα της Θεσσαλονίκης συνολικά τέσσερα νέα χτυπήματα στην εγχώρια αγορά ειδών αθλητικής ένδυσης. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η έναρξη ενός νέου concept καταστήματος με την ονομασία "tike!" στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος. Πρόκειται για ένα μοντέλο καταστήματος, το οποίο θα διαθέτει ειδικές συλλογές αθλητικών παπουτσιών και ειδών αθλητικής μόδας, οι οποίες θα πωλούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο συγκεκριμένο κατάστημα. Κύριοι τροφοδότες της γκάμας των προϊόντων που θα διατίθενται από το συγκεκριμένο κατάστημα θα είναι οι δύο κολοσσοί των αθλητικών Nike και Adidas. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήδη η Sport Vision έχει εντοπίσει το κατάστημα, το οποίο θα είναι flat με επιφάνεια 250 τ.μ. στην προαναφερόμενη περιοχή. Η λειτουργία του είναι προγραμματισμένη για το τέλος της άνοιξης του 2023.

Επέκταση σε Καλαμάτα και Γιάννενα

Μία ακόμα κίνηση που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η ίδια αλυσίδα είναι και η μίσθωση καταστήματος στην Καλαμάτα, επίσης για τη λειτουργία καταστήματος Sport Vision με προοπτική να λειτουργήσει έως και τον Μάρτιο του 2023 όπως αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του καταστήματος στην οδό Τσιμισκή. Το κατάστημα της Καλαμάτας θα στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο "Βακαλοπούλειο”, όπου βρισκόταν επί σειρά ετών ο ομώνυμος κινηματογράφος. Η συνολική επιφάνεια του συγκεκριμένου ακινήτου ανέρχεται σε περίπου 700 τετραγωνικά μέτρα flat.

Κατάστημα προβλέπεται να αναπτύξει και στα Ιωάννινα σε ακίνητο 800 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της αγοράς της πόλης, που επίσης θα φέρει την ταμπέλα Sport Vision.

Πρακτικά μέσα από τις συγκεκριμένες κινήσεις η Sport Vision θα έχει αναπτύξει στην Ελλάδα δίκτυο 8 καταστημάτων έως το τέλος καλοκαιριού του 2023 υπό την συγκεκριμένη εμπορική ονομασία. Συνολικά τα καταστήματα και υπό τα δύο εμπορικά σήματα που διαχειρίζεται η επιχείρηση (Sport Vision και Buzz) θα φτάσουν τα 13 καταστήματα στο τέλος του καλοκαιριού, χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται και το "tike!” που αναφέραμε στην αρχή.

Η πολυεθνικού εκτοπίσματος σερβική αλυσίδα αθλητικών ειδών διατηρεί τζίρο που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ στις χώρες που κινείται. Δημιούργησε το πρώτο της κατάστημα στην Αγία Παρασκευή με την ταμπέλα "Sport Vision”. Πιο πρόσφατο κατάστημά της είναι αυτό που ήδη λειτουργεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην περιοχή της Γλυφάδας. Εκτός από την οργανική ανάπτυξη που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο, στον σχεδιασμό της επιχείρησης είναι η περαιτέρω εδραίωση της παρουσίας της μέσω κάποιας εξαγοράς. Αποτελεί έναν από τους πέντε μεγάλους λιανεμπόρους αθλητικών ειδών στην Ευρώπη - μεταξύ αυτών είναι η Foot Locker αλλά και η JD Sports που εξαγόρασε την Cosmos Sport της οικογένειας Τσικνάκη.

Με πληροφορίες από capital.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ