Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γιορτή των ενόπλων δυνάμεων με μηνύματα στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Κατάθεση στεφάνων στο Γ’ΣΣ από πολιτικούς και φορείς της πόλης

Του Μιχαήλ Λιάπη

Στεφάνια κατέθεσαν το πρωί της 21 Νοέμβρη στο Ηρώον του Γ´ ΣΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο πλαίσιο της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων πολιτικοί και φορείς τη πόλης της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων στην τελετή παρευρέθηκαν ο Στρατηγός του Γ’ ΣΣ, Διοικητές ΑΔΙΣΠΟ, ΣΣΑΣ, ΜΕΡΥΠ, 424 και άλλοι. Παράλληλα νωρίτερα το πρωί της 21ης Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Παναγίας Δεξιάς ενώ έλαβε χώρα και Έκθεση οπλικών συστημάτων η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό και τα σχολεία, στο Στρατόπεδο «ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ». Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος την εκδήλωση επισκέφτηκαν πολλά σχολεία γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους στρατιωτικούς κύκλους σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Το μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατίας

Μήνυμα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία το πρωί της Δευτέρας (21/11) συμμετείχε στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και πατριωτικού ήθους που τις χαρακτηρίζει, αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ασφάλειας των συνόρων μας», ανέφερε σε δήλωσή της.

«Τιμάμε όσους, στην ιστορική διαδρομή του έθνους, δεν υπέκυψαν, όσο ισχυρός κι αν ήταν ο εχθρός, και θυσίασαν και τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Έχουν για πάντα την ευγνωμοσύνη μας».

stefania_gss_2.jpg

 

Το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου

«Η 21η Νοεμβρίου είναι διπλή γιορτή για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα εορτάζουμε την Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό, υπό τη σκέπη της οποίας οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν γράψει σελίδες λαμπρής δόξας, υπερασπιζόμενες με γενναιότητα και τόλμη, τις διαχρονικές Αξίες του Ελληνισμού. Ταυτόχρονα, το Έθνος μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τους διαχρονικούς υπερασπιστές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας, αναγνωρίζοντας τη διαρκή προσφορά τους και τιμώντας τη μνήμη των αμέτρητων ηρώων της στο διάβα της μακραίωνης ιστορίας του.» αναφέρει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Ημερήσια Διαταγή του για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και στη συνέχεια ο ΥΕΘΑ επισημαίνει ότι: «Σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι προκλήσεις ασφαλείας από την αναθεωρητική συμπεριφορά κρατών στο εγγύς αλλά και στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον, οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων για την ασφάλεια της Χώρας μας. Έχοντας επίγνωση της γεωπολιτικής ρευστότητας, των υβριδικών απειλών και των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή μας, Κυβέρνηση και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έθεσαν ως στρατηγικό στόχο τη Θωράκιση της Πατρίδας μας».

 

Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος μεταξύ άλλων ανέφερε στο μήνυμα του για την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων «Εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας σήμερα και η Πατρίδα τιμά με συγκίνηση τα πανάξια τέκνα της. Τιμά τους Ήρωές της. Τους παλαιούς, τους νεότερους και τους σύγχρονους. Αυτούς που την υπερασπίζονται και την προστατεύουν διαχρονικά στον διάβα των αιώνων! Τους «μελετά» και τους σκέφτεται όλους έναν έναν. Ξαναζεί τις ηρωικές τους στιγμές και καμαρώνει! Καμαρώνει για τους Λεωνίδες, τους Παλαιολόγους, τους Κολοκοτρώνηδες, τους Ίτσιους και τους Κατούντες της!

 

Καμαρώνει για τα διαλεχτά παλικάρια της, που αμύνθηκαν των θέσεών τους μέχρις εσχάτων, που γέμισαν την ελληνική Ιστορία με μεγαλειώδη «ΟΧΙ» και αγέρωχα «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», που διαφύλαξαν τα ιερά και τα όσια του Έθνους. Τιμά αυτούς που ενώπιον του καλέσματος της Ιστορίας έπραξαν το χρέος τους, έτσι ακριβώς όπως ορκίστηκαν ενώπιον της Σημαίας, του Ιερού Ευαγγελίου και της ιστορίας αυτού του Έθνους.»

stefania_gss_3.jpg
stefania_gss_4.jpg
stefania_gss_5.jpg

• Φωτογραφίες Γιώργος Ψευτάκης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ