Εμφανίστηκε στην αστυνομία ο 26χρονος από την Αλβανία ο οποίος οδηγούσε το όχημα το οποίο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά την 21χρονη φοιτήτρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι στην αστυνομία είχε παραδοθεί και η 19χρονη η οποία ήταν συνοδηγός στο όχημα όταν έγινε το περιστατικό.
Ο 26χρονος που αναζητούνταν από την αστυνομία μετέβη στη Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης περίπου στις 11:00 μαζί με το δικηγόρο του και αφού είχε παρέλθει η χρονική διάρκεια του αυτοφώρου.
Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατέθεσε στους αστυνομικούς της Τροχαίας ότι ενόψει πώλησης του οχήματος το είχε δώσει στον 26χρονο για να το δοκιμάσει.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Νωρίτερα, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τροχαίο με εγκατάλειψη που σημειώθηκε στην Καμάρα, με θύμα μία 21χρονη φοιτήτρια Κτηνιατρικής με καταγωγή από την Κρήτη.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
«Εξιχνιάστηκε έπειτα από επιστάμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπόθεση παράσυρσης πεζής, με εγκατάλειψη, από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού και 19χρονης ημεδαπής, η οποία συνελήφθη χθες (23-11-2022).
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 22-11-2022 στο κέντρο της πόλης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος και στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 21χρονη ημεδαπή, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος.
Η 21χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται.
Η συλληφθείσα και η σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί και θα υποβληθεί αντίστοιχα, στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».