Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 7 ενέργειες Δαρδαμανέλη για το 25ο νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

«Προτεραιότητα μας η ασφάλεια και η ομαλή συνέχιση της σχολικής ζωής των παιδιών μας», τονίζει – Σύσκεψη προγραμματίζουν οι γονείς για το θέμα καυστήρα στην σχολική μονάδα

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

«Προτεραιότητα μας, η ασφάλεια και η ομαλή συνέχιση της σχολικής ζωής των παιδιών μας! Καμία έκπτωση σε ότι χρειαστεί γι’ αυτό!».

Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την προληπτική εκκένωση του 25ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς στην οποία προχώρησαν τη Δευτέρα οι αρμόδιοι, καθώς λόγω κακής καύσης του πετρελαίου, πυκνοί καπνοί έβγαιναν από την καμινάδα του σχολείου.

Ο κ. Δαρδαμανέλης εξηγεί ότι είχε επισκεφθεί ήδη από την Παρασκευή 2/12 στις 12 το μεσημέρι το χώρο του νηπιαγωγείου με τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας επιτροπής Χρήστο Μπανιόρα  και ενημερώθηκε από τον αρμόδιο συντηρητή ότι «το πρόβλημα των δύο προηγούμενων ημερών προήλθε από ποσότητα νερού που βρέθηκε στη δεξαμενή πετρελαίου και οδήγησε σε κακή καύση τον λέβητα». Το νερό ωστόσο είχε ήδη αφαιρεθεί από εργαζόμενους του δήμου και έτσι κατά την επίσκεψη του δήμαρχου Καλαμαριάς ο καυστήρας λειτουργούσε κανονικά.

Την Δευτέρα όμως ενημερώθηκε για το εκ νέου πρόβλημα και προέβη σε μια σειρά από ενέργειες που τις απαριθμεί. Ο κ. Δαρδαμανέλης αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

1)Επικοινώνησα εκ νέου με τον αρμόδιο συντηρητή ο οποίος με διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε φωτιά ή φλόγα, αλλά και κανένας κίνδυνος έκρηξης από τη λειτουργία του καυστήρα. Εμφανίστηκαν "καπνοί", το αίτιο των οποίων ήταν η απομείνουσα υγρασία που κόλλησε τα μπεκ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ατμοί.

2) Ο συντηρητής έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, καθαρισμού και συντήρησης το μεσημέρι της ίδιας μέρας και έθεσε τον λέβητα εκ νέου σε λειτουργία.

3) Επανέλαβα την επίσκεψη μου στο σχολείο το ίδιο απόγευμα, παρουσία του προέδρου πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπης, του συντηρητή, της διεθύντριας και γονέων ένας εκ των οποίων είναι καθηγητή μηχανολογίας του Α.Π.Θ., όπου διαπιστώθηκε ότι ο καυστήρας λειτουργούσε κανονικά και πάλι.

4) Δόθηκε οδηγία να συνεχίσει να λειτουργεί όλο το βράδυ ο καυστήρας, όπως κι έγινε, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα, ενώ το πρωί ζητήθηκε κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου να παραμείνει κλειστός, αφού ήδη το σχολείο θα ήταν ζεστό.

kalamaria_lebitas.jpg

5)Εξασφάλισα προσωπικά χορηγία θερμαντικών σωμάτων και ευχαριστώ γι αυτό την SUN AE και τον Δημήτρης Γεωργιάδης  ώστε να μη μείνει κλειστό το σχολείο λόγω έλλειψης θέρμανσης, έστω και για προληπτικούς λόγους.

6) Ζήτησα και εξασφάλισα τα φύλλα ελέγχου συντήρησης του καυστήρα καθώς και την τεχνική έκθεση, προκειμένου να δημοσιοποιηθουν και να ενημερωθούν οι γονείς, το προσωπικό του σχολείου και ο όποιος ενδιαφερόμενος.

7)Κάθε απόγευμα αυτή την εβδομάδα απουσία μαθητών ο συντηρητής βάζει σε λειτουργία μέχρι αργά το βράδυ τον καυστήρα προκειμένου να  επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας σε όλους».

Παράλληλα κάνει λόγο για λασπολογία όσων προσπάθησαν μέσα από δημοσιεύματα και αναρτήσεις να εκμεταλλευθούν τη γονεϊκή αγωνία.

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια των παιδιών μας, αναρωτιέται το ΔΣ της Ένωσης Γονέων

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση με αφορμή το θέμα του νηπιαγωγείου προέβη το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς. Στο κείμενό του εκφράζουν την οργή τους για τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, προσθέτοντας ότι την ίδια μέρα «στο 25ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς οι αίθουσες γέμισαν καπνούς και αναθυμιάσεις από την κακή λειτουργία του λέβητα πετρελαίου».

Και τονίζουν: «Δεν θέλουμε να παρακαλάμε να γυρίσουν τα παιδιά ζωντανά

στο σπίτι από τα σχολεία τους. Οι ευθύνες πάνε και έρχονται, αλλά κανένας δεν φταίει!

Δεν ξεχνάμε ότι πέρυσι μαθητής Γυμνασίου φεύγοντας από το σχολείο του είχε τροχαίο ατύχημα γιατί ο Δήμος και το κράτος δεν φρόντισαν για την ασφαλή μεταφορά του.

Εδώ και μέρες μαθαίνουμε για τα προβλήματα του νεόδμητου 23ου Δημοτικού με αποκορύφωμα το κατεστραμμένο γκαζόν που καταλαμβάνει τη μισή αυλή και πλέον είναι σκέτο χώμα το οποίο μετατρέπεται σε λάσπη όταν βρέχει, με αποτέλεσμα να ανησυχούν οι γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Αν τα προβλήματα είναι τέτοια σε ένα σχολείο που εγκαινιάστηκε μόλις στις 24/10/2022 με παρέλαση πολιτικών προσώπων και διθυράμβους, τι συμβαίνει στα υπόλοιπα σχολικά κτίρια που έχουν κτιστεί πριν δεκαετίες;

Και ενώ ως Ένωση έχουμε ζητήσει από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας πιστοποιητικά καταλληλότητας των σχολικών υποδομών, δεν μας έχει δοθεί ούτε ένα!».

Οι γονείς ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χωρίς να τις μεταθέτουν ο ένας στον άλλο, και τονίζουν ότι δεν θα ανεχτούν να κινδυνεύσει κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια

Τέλος καλούν τους γονείς σε σύσκεψη αυτή την Κυριακή 11/12/2022 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, Παπάγου με Καλλίδου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στις 6 μ..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ