Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιώργος Κιμούλης: Η διαμαρτυρία έξω από θέατρο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Αντιδράσεις μετά την επιστροφή του Γιώργου Κιμούλη στη σκηνή

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες το βράδυ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λίγο πριν την έναρξη της πρεμιέρας της παράστασης «Η Συνάντηση» στο Θέατρο Αμαλία με το Γιώργο Κιμούλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η παράσταση «Η Συνάντηση» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, πραματοποιήθηκε κανονικά παρά τις διαμαρτυρίες, με τα συγκεντρωμένα άτομα να φωνάζουν συνθήματα κατά του γνωστού ηθοποιού, για τον οποίο είχε υπάρξει πριν από μήνες καταγγελία για άσκηση σωματικής, λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος της από τη Ζέτα Δούκα.

Μάλιστα ο Γιώργος Κιμούλης αρνούμενος τις καταγγελίες έχει κινηθεί νομικά κατά της ίδιας, αλλά και της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, που ανέφεραν ότι ήταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που εκείνη κατήγγειλε και δήλωναν πρόθυμοι να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές εφόσον κληθούν.

Δείτε video και φωτοραφίες του TyposThes από τη διαμαρτυρία:

kimoulis3.jpg
kimoulis2.jpg
kimoulis1.jpg

Μετά το τέλος της παράστασης ο Γιώργος Κιμούλης μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του «Πρωινού», δηλώνοντας χαρούμενος από την αποδοχή του κόσμου, καθώς το θέατρο ήταν κατάμεστο.

«Επειδή έρχομαι στη Θεσσαλονίκη πάρα πολλά χρόνια, ίσως είναι η πρώτη φορά που έχω δει τέτοια ζεστή αντιμετώπιση από το κοινό. Και αυτό είναι φυσικό να με χαροποιεί. Με τα χρόνια, χάνεις πολλά πράγματα και ένα από αυτά που χάνεις είναι και το άγχος. Το λέω όχι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, γιατί η αγωνία και αυτό που λέμε τρακ στο θέατρο, πολλές φορές, είναι και δημιουργικό. Πολλές φορές μού λείπει.

Το βασικό αίτημα που πρέπει να έχουμε είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Και αυτό είναι που μας γοητεύει στον άλλον, ότι είναι διαφορετικός. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι θέλουν τους απέναντί τους να τους κάνουν ίδιους, ξεχνώντας ότι έτσι μπορεί να χαθεί η γοητεία… Η εξουσία δεν έχει φύλο» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κιμούλης.

Απίστευτη ένταση επικράτησε και στην εκπομπή στο Πρωινό Μας.

Ο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός δήλωσε : «Τον εκτιμώ πάρα πολύ, πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό θέατρο. Οι αντιδράσεις είναι από παιδιά τα οποία δεν ξέρουν. Πλέον, ο οποιοσδήποτε μπορεί να πει οτιδήποτε και να το εκλάβουμε ως αλήθεια. Τον Γιώργο δεν τον έχει κατηγορήσει κανείς για σεξιστική συμπεριφορά. Το αν επάνω στη δουλειά μπορεί να είναι απόλυτος και να είναι και πολλές φορές αυστηρός, νομίζω θα είχαμε καταδικάσει όλους τους δασκάλους του ελληνικού θεάτρου. Δεν τις επικροτώ αυτές τις συμπεριφορές, αλλά νομίζω το κέρδος στο ελληνικό θέατρο από την παρουσία του κ. Κιμούλη θα είναι τεράστιο».

Ο δε Γιώργος Κιμούλης τόνισε στην κάμερα του ΣΚΑΪ: «Τον κόσμο τον είδατε πώς αντέδρασε στο τέλος, το χειροκρότημα. Χαρούμενος είμαι. Είναι απελευθερωτικό το χειροκρότημα και τα μπράβο που ακούστηκαν σε ένα γεμάτο θέατρο».

«Ας μου επιτρέψει ο κ. Σαραφιανός να του πω, ότι ο Κουν, ο Ροντήρης, ο Μινωτής ουδέποτε χρεώθηκαν κακές συμπεριφορές, ήταν τεράστιοι δάσκαλοι του θεάτρου», είπε η Αφροδίτη Γραμμέλη.

Και τότε η Φαίη Σκορδά υπογράμμισε: «Επειδή ένας άνθρωπος είναι πολύ ταλαντούχος, σημαίνει ότι μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε μία συμπεριφορά βίαιη; Όπως έχουμε ακούσει από την Ζέτα Δούκα ότι αυτό έζησε».

Η Φαίη Σκορδά σε έξαλλη κατάσταση τόνισε: «Με αυτή τη λογική, ενάμιση χρόνο στις εκπομπές που ρωτάμε όλους τους ηθοποιούς «Πιστεύτε ότι πρέπει να επιστρέψει ο Γιώργος Κιμούλης στο θέατρο;», να λέγατε όλοι εσείς ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτή η ερώτηση. Δεν μπορεί ενάμιση χρόνο να συζητιέται στις εκπομπές. Γιατί; Για να γεμίσουμε τις σκαλέτες»;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ