Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι 4 που ρήμαζαν σπίτια στο Πανόραμα (ΦΩΤΟ)

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστείες και διαρρήξεις οικιών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

-διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, που τελέστηκαν από περισσότερους από δύο που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και κατ’ επάγγελμα και η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ,

-ληστεία κατά συναυτουργία σε απόπειρα,

-ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία,

-κλοπή κατ’ εξακολούθηση και

-συμμορία,

πράξεις οι οποίες φέρεται να τελέσθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά το χρονικό διάστημα 28-10-2022 έως και 15-11-2022.

Όπως είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο η αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν 23 αξιόποινες πράξεις, μεταξύ αυτών ληστείες, διαρρήξεις οικιών και κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως στο Πανόραμα.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη διαρρήξεις οικιών από την ίδια εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι παραπάνω, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2022, διέρρηξαν δύο οικίες (2) οικίες στην περιοχή του Πανοράματος, αφαιρώντας από τη μία (1) διάφορα κοσμήματα.

Πρόκειται για τους:

1.            (επ.) ΑΜΠΑΤΖΗ (ον.) Εμμανουήλ, α.π. και της Φωτεινής, γεν. 2004, στη Θεσσαλονίκη,

13122022dhmosiopoihshgadth001.jpg
13122022dhmosiopoihshgadth002.jpg

2.            (επ.) ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ (ον.) Μπάμπη, α.π. και της Μαρίας, γεν.2002, στις Σέρρες,

13122022dhmosiopoihshgadth003.jpg
13122022dhmosiopoihshgadth004.jpg

3.            (επ.) ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ (ον.) Ευάγγελο, α.π. και της Δέσποινας, γεν. 2003, στη Βέροια,

13122022dhmosiopoihshgadth005.jpg
13122022dhmosiopoihshgadth006.jpg

4.            (επ.) ΑΣΣΗΜΟΓΛΟΥ (ον.) Παντελή του Χρυσοβαλάντη και της Νικολέτας, γεν. 1998, στην Κατερίνη.

13122022dhmosiopoihshgadth007.jpg
13122022dhmosiopoihshgadth008.jpg

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανήλικων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388328 και 2310-388320 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα τέσσερα (4) μέλη της οποίας διέπραξαν (23) αξιόποινες πράξεις (ληστείες, διαρρήξεις οικιών και κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας) σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως στο Πανόραμα, οδήγησε στην εξιχνίαση δύο (2) ακόμη διαρρήξεων οικιών.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι παραπάνω, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2022, διέρρηξαν δύο οικίες (2) οικίες στην περιοχή του Πανοράματος, αφαιρώντας από τη μία (1) διάφορα κοσμήματα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος και των τεσσάρων (4) μελών εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα προσωρινής κράτησης Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων κρατούνται.

Η συμπληρωματική σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκή των ανωτέρω και σε έτερες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο:

Στην αποδόμηση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη ληστειών, διαρρήξεων οικιών καθώς και κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας κυρίως στο Πανόραμα, αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου, οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε οικισμό των Διαβατών και στην περιοχή του Κορδελιού τρία μέλη της εγκληματικής συμμορίας, όπου και συνελήφθησαν. Ταυτόχρονα ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του τέταρτου συνεργού τους.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 20, 19, 24 και 18 ετών, κάποιοι από τους οποίους συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς και όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου 2022 έως τα μέσα Νοεμβρίου 2022, ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης διέπραξαν:

  • (2) ληστείες
  • (17) διαρρήξεις οικιών και
  • (4) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

  • Η προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και η διαφυγή τους από αυτούς με όχημα, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.
  • Η κίνησή τους με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης, όπως η χρησιμοποίηση, επικουρικά, τριών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας, τόσο των ιδίων, όσο και του στενού οικογενειακού τους κύκλου, ως προπομποί ή συνοδευτικά του “επιχειρησιακού” τους οχήματος και
  • Η στάθμευση του “επιχειρησιακού” αυτοκινήτου σε υπαίθριο χώρο μακριά από τις οικίες τους προκειμένου να αποφύγουν πιθανή σύνδεσή τους με τον παράνομο χαρακτήρα της χρήσης του, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να το χρησιμοποιήσουν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κλεμμένο όπλο, γυναικείες τσάντες και κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται. Σημειώνεται ότι, κατασχέθηκε επίσης α τζέντα όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν οι κωδικοί κλήσεων των εποχούμενων περιπολιών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Σε υπαίθρια περιοχή των Διαβατών, που διατηρούσαν ως “καβάτζα”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της δράσης τους.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των (332.000) ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 22-05-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ