Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη σε Λύκειο - Για απρεπή συμπεριφορά καθηγητή σε μαθήτριες

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές

Υπό κατάληψη τελεί το 1ο Γενικό Λύκειο Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη με τους μαθητές και τις μαθήτριες να καταγγέλλουν καθηγητή τους για απρεπή συμπεριφορά προς μαθήτριες.

Κάνουν λόγο συγκεκριμένα, για απρεπή σχόλια, και «πράξεις όπως «αθώα» αγγίγματα και προσωπικές ερωτήσεις όπως για το αν γυμνάζονται». Άλλωστε καταγγέλλουν πως για την συμπεριφορά του ήταν ενήμεροι οι υπόλοιποι καθηγητές και η διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές αναφέρουν αναλυτικά:

«Εδώ και χρόνια τόσο στο Λύκειο όσο και στο 1ο Γυμνάσιο «διδάσκει» ένας καθηγητής. Ο συγκεκριμένος, παρουσιάζει παραβατικές συμπεριφορές εις βάρος των μαθητριών παρενοχλώντας τους εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Καθημερινά, κοπέλες λαμβάνουν απρεπή σχόλια για το σώμα τους, πράξεις όπως «αθώα» αγγίγματα και προσωπικές ερωτήσεις όπως για το αν γυμνάζονται.

Οι καθηγητές και ο διευθυντής ήταν χρόνια ενήμεροι επί του θέματος προσπαθώντας να το συγκαλύψουν. Οι μαθητές μέσω ψηφοφορίας αποφάσισαν να κλείσουν το σχολειό προκειμένου να ακουστούν επιτέλους οι φωνές τους ώστε να νιώθουν ασφαλείς στο σχολικό περιβάλλον και να ληφθούν δραστικά μέτρα. Ο διευθυντής του σχολείου προσπαθεί επανειλημμένα να καλύψει το θέμα βάζοντας το «κάτω από το χαλάκι». Προκειμένου να λήξει η κατάληψη, η διεύθυνση μας απειλεί συνεχώς με απουσίες.

Στις 14/12/2022 κλήθηκε συνέλευση που παρευρέθηκαν μαθήτριες μαρτυρώντας δικές τους εμπειρίες με τον συγκεκριμένο καθηγητή, με τον ίδιο παρόν στη συζήτηση χαρακτηρίζοντας τις μαθήτριες «φαντασμένες», «υπερευαίσθητες», «υπερβολικές» και πως οι προθέσεις του ήταν «φιλικές» και «ανθρώπινες» .Επιπλέον γελούσε και ακύρωνε συνεχώς τα βιώματα των μαθητριών. Όταν ο διευθυντής παρουσιάστηκε, επέλεξε να παραμελήσει το θέμα προστάζοντας τις μαθήτριες να γυρίσουν σπίτι τους για να πραγματοποιηθεί μάθημα.

Η σύμβουλος εκπαίδευσης η οποία κλήθηκε να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αρνήθηκε να συζητήσει υπό συνθήκες κατάληψης, αφήνοντας μας για ακόμη μια φορά ανυπεράσπιστους. Τέλος, σήμερα 16/12 ο διευθυντής για ακόμα μια φορά απείλησε τους μαθητές\μαθήτριες με απουσίες αγνοώντας το κυρίως θέμα, εστιάζοντας σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Ελπίζουμε να ακουστούν οι φωνές μας και το θέμα να πάρει τις κατάλληλες διαστάσεις. Κανένας μόνος καμία μόνη».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου αναφέρει:

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ou Γενικού Λυκείου Πανοράματος και το νεοσύστατο Δ.Σ. ενημερώνει ότι στις 13.12.22 παρέλαβε τα αιτήματα της κατάληψης του σχολείου, τα οποία επεξεργάστηκε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση. Στις 14.12.22 κατά την δεύτερη ημέρα της κατάληψης, συμμετείχε ενεργά στην συνέλευση καθηγητών με εκπροσώπους του δεκαπενταμελούς, ώστε να απαντηθούν ένα ένα τα 17 ζητήματα που τέθηκαν και έφερε, ή ήρθε σε επαφή με εμπλεκόμενους φορείς. Τα περισσότερα αιτήματα απαντήθηκαν ή/και δρομολογήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε διαδικασία έρευνας και οργάνωσης για την επίλυσή τους σε συνεργασία και με σχετιζόμενους φορείς. Είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις, επαγρυπνούμε για την ασφάλεια των παιδιών εκείνων που συνεχίζουν την κατάληψη κι αναμένουμε την λήξη της κατάληψης, για να επανέλθει η κανονική λειτουργία κι έτσι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση των υπόλοιπων αιτημάτων σε συνεργασία με την διεύθυνση και τους μαθητές.

Παρακαλούμε τους γονείς να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Γονέων για ανταλλαγή πληροφοριών και να συνδράμουν ο καθένας ξεχωριστά στην υποστήριξη του έργου μας με κάθε τρόπο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερντογάν σε ΗΠΑ: Δώστε μας F-16 για να προωθήσουμε ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
O Ερντογάν τόνισε πως περιμένει βήματα από το αμερικανικό Κογκρέσο για την πώληση των μαχητικών αεριωθουμένων στην Άγκυρα
Ερντογάν σε ΗΠΑ: Δώστε μας F-16 για να προωθήσουμε ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Θεσσαλονίκη: Στο νέο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση για Στάβλους Παπάφη - στάθμευση
Στην κρίση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου το έργο ανάπλασης των Στάβλων Παπάφη και η σύμβαση για την ελεγχόμενη στάθμευση
Θεσσαλονίκη: Στο νέο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση για Στάβλους Παπάφη - στάθμευση