Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητσοτάκης: Σπουδαία μέρα για Θεσσαλονίκη - Παράδοση του Fly Over από κυβέρνηση ΝΔ

Υπογραφές για τη σύμβαση κατασκευής του Fly Over

Toυ Μιχαήλ Λιάπη,

Έπεσαν οι υπογραφές για τη σύμβαση για την έναρξη κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για μια σπουδαία ημέρα για την πόλη της Θεσσαλονίκης για ένα έργο, για το οποίο όπως τόνισε, κάθε στάδιο του υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, εκφράζοντας την πίστη του, πως θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς επίσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζοντας έμεσα και την πεποίθησή του για νίκη του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Fly Over, έκανε λόγο για έναν σύγχρονο αλλά και ασφαλή δρόμο, καθώς ο Περιφερειακός όπως παραδόθηκε εξαρχής ήταν όπως είπε ένα ξεπερασμένο ήδη έργο αποτελώντας ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με πολλά δυστυχώς θανατηφόρα δυστυχήματα.

mitsotakis-flyover.jpg
mitsotakis-flyover1.jpg

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα και στο έργο του Μετρό, το οποίο όπως είπε θα παραδοθεί στα τέλη του 2023, το αργότερο αρχές του 2024, με τους Θεσσαλονικείς να βλέπουν την πρόοδο του έργου σε σύγκριση με τους «μουσαμάδες με τα ζωγραφισμένα εκδοτήρια».

Από τη μεριά του ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στο σημαντικότερο βήμα για τη Θεσσαλονίκης της επόμενης δεκαετίας, τονίζοντας πως τόσα χρόνια ως προ το θέμα των έργων που πραγματοποιούνται η Αθήνα χρωστάει στη Θεσσαλονίκη, που πλέον ωστόσο μετατρέπεται σε κέντρο υποδομών, με ένα δρόμο όπως το Fly Over που «θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, θα λύσει τα ζητήματα ασφάλειας και έχει ορθό περιβαλλοντικό αποτύπωμα»

karamanlis.jpg

Ο Υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης, από τη μεριά του τόνισε πως η Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία μεγάλων υποδομής όπως το Fly Over η πόλη έρχεται ένα βήμα μπροστά και καθιστάται ένας τόπος όπου για πρώτη φορά και σε τέτοιο βαθμό, εφαρμόζονται πρωτοποριακές καινοτόμες πρακτικές. «Η Θεσσαλονίκη από ουραγός γίνεται πρωταγωνίστρια», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για ένα δρόμο που θα μπορεί να εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα με όριο ταχύτητας τα 98 χιλιόμετρα.

karagiannis.jpg

Δείτε την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Flyover στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και όσα ανέφεραν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός, Γιώργος Καραγιάννης:

 
Το Flyover, το πρώτο μεγάλο oδικό έργο – ΣΔΙΤ που υπογράφηκε στη χώρα, έχει προϋπολογισμό 373 εκατομμυρίων ευρώ, και η διάρκεια της σύμβασης για το ανάδοχο κοινοπρακτικό σχήμα εκτείνεται στην 30ετία.

Πρόκετια για την κατασκευή μιας υπερυψωμένης ταχείας Λεωφόρου μήκους περίπου 13,5 χμ, από τα οποία τα 4 χλμ σε συνεχή γέφυρα με τέσσερις λωρίδες συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση. Στα στοιχεία του έργου περιλαμβάνονται επίσης εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, οκτώ νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες.

Σημειώνεται ότι η κατασκευαστική περίοδος έχει υπολογιστεί σε 48 μήνες, γεγονός που τοποθετεί την ολοκλήρωση του στα τέλη του 2026.

Δείτε video του TyposThes από την άφιξη του πρωθυπουργού στο Porto Palace όπου πραγματοποιήθηκε η σχετική εκδήλωση καθώς και τη στιγμή των υπογρφών για το σημαντικό έργο του Fly Over:

mitsotakis1.jpg
mitsotakis2.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρομοίασε τον εαυτό του με τον Αλεξέι Ναβάλνι
Αναφερόμενος στην καταδίκη του σε πρόστιμο 355 εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομική απάτη, επειδή διόγκωνε τεχνητά την αξία των ακινήτων του
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρομοίασε τον εαυτό του με τον Αλεξέι Ναβάλνι