Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ιδιαίτερα Χριστούγεννα για Ουκρανούς στο Μονοπήγαδο Θέρμης (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι κάτοικοι παραχώρησαν τα άδεια σπίτια της περιοχής για να ζήσουν 40 μητέρες με τα παιδιά τους που άφησαν πίσω τους την εμπόλεμη ζώνη

Για τα δικά τους διαφορετικά Χριστούγεννα ετοιμάζονται Ουκρανοί που ζουν στο χωριό Μονοπήγαδο του δήμου Θέρμης, όπου οι κάτοικοι παραχώρησαν τα άδεια σπίτια της περιοχής για να ζήσουν 40 μητέρες με τα παιδιά τους που άφησαν πίσω τους την εμπόλεμη ζώνη. Όπως λένε στην κάμερα της ΕΡΤ3, οι φετινές γιορτές τους βρίσκουν μακριά από τις οικογένειές τους και με την ευχή να έρθει η ειρήνη στη χώρα τους που θα τους επιτρέψει και πάλι να ενωθούν με τα δικά τους πρόσωπα.

Μακριά από τον σύζυγό της και τους γονείς της, που βρίσκονται πίσω στο Ντονέτσκ, η Κατερίνα έχοντας στην αγκαλιά της τον Μάρτιν, που έφτασε στη χώρα μας όταν ήταν μόλις 3 μηνών, μιλάει για τα διαφορετικά φετινά Χριστούγεννα.

Η 5χρονη Μελίσσα, όπως η λέει η μητέρα της, παρακολουθεί μαθήματα στο νηπιαγωγείο στο Μονοπήγαδο. Το μόνο που ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη είναι να δει και πάλι τον μπαμπά της.

oukranoi_monopigado_thermis_1.jpg

Να μπορέσει να επικοινωνήσει με τη μητέρα του θέλει για τα φετινά Χριστούγεννα ο  Σάββας που βίωσε την σκληρότητα του πολέμου.

Ο ίδιος αποφοίτησε ως δάσκαλος ελληνικών από το πανεπιστήμιο της Μαριούπολης, διαβάζει Καζαντζάκη και έχει όνειρό του να ταξιδέψει στην Κρήτη.

Οι περίπου 160 κάτοικοι στο Μονοπήγαδο Θέρμης, δίνουν μήνυμα αλληλεγγύης, παραχωρώντας σπίτια της περιοχής που δεν κατοικούνταν και προσφέροντας όλα τα μέσα για να ζήσουν μακριά από την εμπόλεμη ζώνη Ουκρανοί πρόσφυγες.

Οι φετινές γιορτές θα είναι για όλους διαφορετικές, με στραμμένο το βλέμμα στην Ουκρανία, αλλά με ασφάλεια και περίσσεια αγάπης από τους κατοίκους του Μονοπήγαδου.

oukranoi_monopigado_thermis_2.jpg

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας σχετικά με την πτήση θρίλερ – Πότε είχε γίνει επισκευή και συντήρηση στον κινητήρα του αεροσκάφους
Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα
Η Κολομβιανή σταρ επέλεξε μία custom δημιουργία Roberto Cavalli που χρειάστηκε πάνω από δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα