Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μήνυση Κούγια στο δικηγόρο του 16χρονου Ρομά (VIDEO)

Σχετικά με δηλώσεις για ύπαρξη νέου βίντεο που δείχνει τον αστυνομικό να ρίχνει ευθεία βολή

Μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του 16χρονου Ρομά που πέθανε στη Θεσσαλονίκη μετά την αιματηρή καταδίωξη και τον πυροβολισμό στο κεφάλι που δέχθηκε από αστυνομικό, καταθέτει ο συνήγορος του κατηγορούμενου αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Αλέξη Κούγια, αφορμή για τη μήνυση αποτελούν δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος για ύπαρξη βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι ο αστυνομικός ρίχνει ευθεία βολή κατά του 16χρονου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στον Σκάι, ο κ. Λύτρας έκανε λόγο για ένα νέο βίντεο, που αναμένει να φτάσει στα χέρια του, στο οποίο φαίνεται η μηχανή του αστυνομικού που πυροβολεί να σταματά εντελώς πριν τους πυροβολισμούς και σύμφωνα με τον δικηγόρο, δείχνει τον κατηγορούμενο «να στοχεύει». «Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που δεν είναι στην δικογραφία» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Φραγκούλη.

«Δεν υπάρχει κίνητρο, δεν τον ήξερε και από χθες τον 16χρονο, δεν είχε κάτι προσωπικό. Μιλάμε για έναν αστυνομικό που βγάζει το όπλο του και στοχεύει, μπορεί η πρόθεση του να μην ήταν να σκοτώσει, ωστόσο βγάζοντας το όπλο του, υπήρχε το ενδεχόμενο να του αφαιρέσει τη ζωή» είπε ακόμη ο Απόστολος Λύτρας.

 

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει: «Ορισμένοι αυτοπροτεινόμενοι δικηγόροι που, όπως πληροφορήθηκα από την εντολέα μου κα Σ.Π., επιβάλλονται από τις συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και οι οποίοι συνήθως μόνο και μόνο για λόγους δημοσιότητας, έστω και αν αυτή συνήθως είναι αρνητική, κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές.

Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει την ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος.

Σήμερα έλαβα εντολή από τον 34χρονο εντολέα μου να μηνύσω τον συγκεκριμένο δικηγόρο και να καταθέσω αγωγή εις βάρος του γι’ αυτή την ψευδή και συκοφαντική είδηση, αφού κανένα τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει στην δικογραφία, και κυρίως να του υπενθυμίσω, εκτός αν δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία, ότι ήδη για τη μη προσωρινή κράτηση του 34χρονου και πολυβραβευμένου με ηθικές βραβεύσεις, λόγω της προσφοράς του σε συνανθρώπους μας, των οποίων τη ζωή έσωσε με κίνδυνο της δικής του ζωής, οικογενειάρχη αστυνομικού έχουν αποφανθεί υπέρ της ελευθερίας του, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον της υπόθεσης, με έναν τυπικό μόνο όρο περιοριστικών μέτρων, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μια εμπειρότατη Πρόεδρος Πρωτοδικών και τρεις Πρωτοδίκες συμπεριλαμβανομένου και του Α΄ Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης κου Γόγαλη και του συστήνω να μην επαναλάβει την προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και τους τέσσερις αυτούς τακτικούς Δικαστές δήλωση του, ότι, «εάν το θύμα δεν ήταν Ρομά, ο αστυνομικός θα ήταν φυλακή».

Δυστυχώς ορισμένοι συνάδελφοι, προκειμένου να είναι στη δημοσιότητα, δεν σέβονται ούτε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, ούτε τους όρους που καθορίζουν την νομική αξιοπρέπεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ»
«Έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια»
ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ»
Ιράν: Θα απαντήσουμε «δυνατότερα και πιο αποφασιστικά» εάν το Ισραήλ μας αντεπιτεθεί
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δε θα διστάσει να ασκήσει το εγγενές της δικαίωμα αυτοάμυνας όταν απαιτείται»
Ιράν: Θα απαντήσουμε «δυνατότερα και πιο αποφασιστικά» εάν το Ισραήλ μας αντεπιτεθεί