Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή στον ψευτογιατρό

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας – Έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του «ψευτογιατρού» από την Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται ότι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο “ψευτογιατρός” καταφέρει να  αποκτήσει ένα πελατολόγιο περίπου 300 ατόμων, ενώ σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, απόπειρες και σωματικές βλάβες τα θύματα του ανέρχονται περίπου σε 15, από διάφορες περιοχές της χώρας όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα αλλά και από νησιά. Ένας 72χρονος F.U.K.H., Γερμανός ιατρός γενικής ιατρικής φέρεται να είναι ο άμεσος συνεργάτης.

Η δράση του ψευτογιατρού φέρεται να διήρκησε χρόνια όπως και η έρευνα Των Αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Η αντίστροφη μέτρηση ωστόσο μέχρι τη σύλληψη του 66χρονου και η αποκάλυψη και του 72χρονου συνεργού του, άρχισε έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου ασθενή που έφυγε από τη ζωή το 2020.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, δεν αποκλείεται τη Δευτέρα να δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα. 

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. 

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δεκάλεπτο μπλόκο σε λίγο στον Περιφερειακό – Σε ποιο σημείο θα κλείσει
Ολικός αποκλεισμός κυκλοφορίας λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται για την κατασκευή του Fly Over
Θεσσαλονίκη: Δεκάλεπτο μπλόκο σε λίγο στον Περιφερειακό – Σε ποιο σημείο θα κλείσει