Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δώρα Τζαμπάζη: Για σένα, που είχες ευχηθεί καρκίνο στον άνδρα μου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Η ηχηρή της απάντηση στα υβριστικά μηνύματα στα social media για τις πολιτικές απόψεις του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών από σπάνια μορφή καρκίνου. Και ενώ η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, αλλά και τα παιδιά τους προσπαθούν να διαχειριστούν την απώλεια, χρήστες των social media επιτίθενται στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη για τις πολιτικές απόψεις του.

Μάλιστα, με αφορμή μια σχετική ανάρτηση που διάβασε, η Δώρα Τσαμπάζη δημοσίευσε ένα story το απόγευμα της Κυριακής στο οποίο ανέφερε: «Η τοξικότητα δεν γνωρίζει πένθος, απώλεια, συναισθήματα. Είναι εκεί, βρίσκεται στους σκατάνθρωπους μέσα και ανά πάσα στιγμή πετάγεται… Μην γίνεις σαν τον Νίκο (σ.σ. χρήστης που επιτέθηκε στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη). Μη γίνεις σκατάνθρωπος».

story_tsampazi.jpg

 

Το κείμενο της Δώρα Τσαμπάζη για τα υβριστικά σχόλια

Στη συνέχεια, η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαϊδη έκανε μια εκτενή ανάρτηση, με αφορμή ένα παλαιότερο μήνυμα που εστάλη σε εκείνον και του είχαν «ευχηθεί» καρκίνο.

«Σήμερα ήρθε ένα σχόλιο που ξύπνησε όλη την τοξικότητα που δέχτηκε ο Αλέξανδρος και η οικογένειά μας το 2019 όταν αποφάσισε να πολιτευτεί. Ξέρω τι θα πείτε, “μην ασχολείσαι με τον έναν ανόητο”. Όμως δεν είναι ένας, είναι πολλοί, και απλώς τώρα έχουν λουφάξει ή πετούν τη βοθρίλα τους σε άλλους, γιατί απλώς ο Αλέξανδρος και η μνήμη του είναι κάτι πολύ μεγάλο να το ακουμπήσουν περιττώματα.

» Ήρθε αυτό το σχόλιο και ξύπνησε όλα αυτά που πάλευα να ξεχάσω. Ίσως να μην φταίνε αυτοί, να μεγάλωσαν ανάμεσα σε άλλα απορρίμματα και να μην είχαν άλλη επιλογή, από το να γίνουν ίδιοι με εκείνους. Είχα αποφασίσει αυτά τα μηνύματα να τα θάψω βαθιά μέσα μου, να τα ξεχάσω, αλλά αρκεί ένας ανόητος να σου θυμίσει ότι εκεί έξω είναι πολλοί.

» Αν έχετε λοιπόν μια απορία για το τι είναι διαδικτυακή τοξικότητα, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις φωτογραφίες. Άνθρωποι μικροί, λίγοι, που τα πολιτικά τους επιχειρήματά έχουν να κάνουν με ψόφους, καρκίνους και κλωτσιές. Το βρήκαν αστείο, ακόμα και το γεγονός ότι ένας αθλητής στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της ζωής του, έσπασε το πόδι του και φώναξε στην κερκίδα τη μητέρα του.

» Από αυτές τις κλωτσιές, και από αυτά τα σπασίματα, ακόμα και από τις ήττες του, ο Αλέξανδρος έδωσε χρήματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Και είμαι σίγουρη ότι αν ήξερε πόσο πολλά χρήματα μαζεύτηκαν, θα καθόταν να φάει κι άλλες, να σπάσει κι άλλα πόδια, κι άλλα χέρια.

» Όσο για εσένα, φίλε μου, που είχες ευχηθεί τότε το 2019 καρκίνο στον άντρα μου, ένα έχω να σου πω, συγχαρητήρια. Έγινε η επιθυμία σου πραγματικότητα, ελπίζω να κοιμάσαι πολύ πιο ήσυχος τα βράδια. Εγώ πάλι σου εύχομαι υγεία, να μην χρειαστεί να μάθεις ποτέ, τι θα πει καρκίνος στην οικογένειά σου.

» Το συγκεκριμένο ποστ γίνεται μόνο για να δοθεί η αφορμή να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το θέμα της τοξικότητας. Να καταλάβουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τον όρο “διαδικτυακός εκφοβισμός” δυστυχώς. Συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο.

» Και αυτό το ποστ θα κατέβει μετά από μερικές ημέρες, γιατί δεν θέλω τίποτα σε αυτήν την κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί συζητώντας μόνο με γνώμονα την αγάπη και την ενσυναίσθηση να θυμίζει τοξικότητα.

» Από εδώ και πέρα όποιος θέλει να είναι τοξικός μαζί μου ή με τον Αλέξανδρο ή με τα παιδιά μου, δεν θα έχει καμία θέση εδώ, παρά μόνο στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος» έγραψε η Δώρα Τσαμπάζη.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ