Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Με 130 εκδηλώσεις επιστρέφει το Money Show

Το μοναδικό πολυθεματικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας επιστρέφει στις 27-29 Ιανουαρίου

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Περισσότερες από 130 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 31ου Money Show που θα πραγματοποιηθεί για ένα τριήμερο, από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, στη Θεσσαλονίκη, με τους επισκέπτες της διοργάνωσης να αναμένεται να ξεπεράσουν τις 10.000.

Στο «πολυμορφικό» σκηνικό του Money Show, το οποίο επιστρέφει έπειτα από την πανδημία (σ.σ. η τελευταία διοργάνωση έγινε το 2019), οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται σε 9 αίθουσες, κινούνται γύρω από τους άξονες της πολιτικής, της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της οικολογίας και της πράσινης ανάπτυξης, της καινοτομίας, των κοινοτικών προγραμμάτων, της περιφερειακής-τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού.

Όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στο ΕΒΕΘ για την παρουσίαση του προγράμματος ο κ. Χρήστος Σαραντόπουλος, πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το Money Show   μαζί με την Organotecnica σε συνεργασία και με το ΕΒΕΘ, στόχος της φετινής διοργάνωσης πέρα από το να γίνει ένας μοχλός ανάπτυξης και εξέλιξης  για την οικονομία και την περιοχή μας, είναι να αποτελέσει και ένα σημαντικό γεγονός δικτύωσης σε μια εποχή προκλήσεων.

Όπως τόνισε εξάλλου ο ίδιος είναι το μοναδικό πολυθεματικό γεγονός της Β. Ελλάδας με αρθρωτή διοργάνωση με κομβικό χαρακτήρα στην οικονομική και πολιτική σκακιέρα. «Οι εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο δημιουργούν νέα δεδομένα τα οποία συνθέτουν ένα νέο γεωπολιτικό πλαίσιο , ενώ την ίδια στιγμή η πανδημία προκάλεσε κατακλυσμιαίες αλλαγές στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, η πράσινη επανάσταση καταρρίπτει μύθους και στερεότυπα του παρελθόντος», επεσήμανε.

1674568195037.jpg

Μέσα από αυτήν τη διοργάνωση, πιστεύω ότι θα βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτό που όλοι ζητάμε για την περιοχή μας, για τη χώρα, την ανάπτυξη καταρχήν της οικονομίας αλλά και όσων ακολουθούν, όπως της ποιότητας ζωής κλπ, είπε ακόμη ο κ. Σαραντόπουλος.

Από την πλευρά του, ο α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, επεσήμανε ότι το ΕΒΕΘ στηρίζει το θεσμό ενώ έκανε λόγο για αθρόα συμμετοχή. «Εστιάζουμε σε πράγματα που αναδείχθηκαν και στην περίοδο της πανδημίας και που αναδεικνύονται τώρα σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης αλλά και στις μείζονες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η επιχειρηματική κοινότητα, η οικονομία και η κοινωνία εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής», είπε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να τιθασευθεί η μεγάλη ενεργειακή κρίση σε όλες τις εκφάνσεις. «Οφείλουμε να αναδιατάξουμε τον παραγωγικό ιστό κατά τέτοιον τρόπο ώστε να είναι ανθεκτικός στις επόμενες δοκιμασίες που μπορεί να προκύψουν, όποτε προκύψουν», σημείωσε αναφερόμενος σε ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Στα πλαίσια του Money Show, συμμετέχει σχεδόν το σύνολο των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας. Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη. 

Σε περίπου 130 εκδηλώσεις οι κύριοι τομείς που θα προβληθούν είναι: Τεχνολογίες, Γεωργία και Αγροδιατροφή, Ενέργεια και Περιβάλλον, Υποδομές, Τουρισμός & Πολιτισμός και Χρηματοοικονομικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην μελλοντική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης ως Μητροπολιτική Περιοχή.

Δείτε το προσχέδιο του προγράμματος εδώ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας για κλοπές – «Ανασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια»
«Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚ-Μ κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης κάνοντας λόγο για «βαθιά πολιτικό» θέμα
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας για κλοπές – «Ανασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια»