Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ μεταμοσχεύσεων κατεγράφη το 2022 στο Ιπποκράτειο (VIDEO)

ippokrateio-nyxta
Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ μεταμοσχεύσεων κατεγράφη το 2022 στο Ιπποκράτειο (VIDEO)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Σημειώθηκε η δεύτερη καλύτερη επίδοση στα 43 χρόνια λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου

Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε αριθμό μεταμοσχεύσεων στα 43 χρόνια λειτουργίας της πέτυχε το 2022 η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται στην ουσία για ένα μικρό θαύμα, αν σκεφτεί κανείς ότι κατά την περσινή χρονιά το νοσοκομείο βρέθηκε στη χειρότερη κατάσταση σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του αναισθησιολογικού του τμήματος. Με τις δραματικές ελλείψεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα να προκαλούν σοβαρά προβλήματα, το πιο δραστήριο μεταμοσχευτικό κέντρο της χώρας έμεινε με μόλις δύο αναισθησιολόγους, οι οποίοι έκοψαν τα ρεπό και τις άδειές τους, ενώ υπήρξε περίπτωση που κλήθηκε ειδικός να επιστρέψει ακόμα και από συνέδριο στο εξωτερικό, γιατί βρέθηκε συμβατό μόσχευμα για ασθενή. Ωστόσο, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την αύξηση των δοτών, έσωσαν την παρτίδα, με τον ετήσιο απολογισμό της κλινικής του ΑΠΘ να μετρά 75 μεταμοσχεύσεις, 30 ήπατος και 45 νεφρών.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Άγρια κόντρα on air μεταξύ Γεωργιάδη – Ζαχαριάδη για τις υποκλοπές (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Πάνοπλοι» για χιόνια με 6.500 τόνους αλάτι – Πού θα χρειαστούν αλυσίδες