Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, κι αυτό θα συνεχιστεί - Αυτή είναι η μόνη μου δέσμευση

Ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Το 70% των δεσμεύσεων της έχει υλοποιήσει η διοίκηση Ζέρβα όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνοντας μία καταγραφή όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και αναφορά στον οδικό χάρτη για όλα τα μεγάλα έργα που θα ακολουθήσουν στην πόλη.

«Η πόλη αλλάζει, κι αυτό θα συνεχιστεί. Αυτή είναι η μόνη μου δέσμευση», καταλήγει ο κ. Ζέρβας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα:

Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης για ένα πολιτικό πρόσωπο από την καχυποψία. 'Όλα γίνονται προεκλογικά'. 'Θα μείνουμε με τις μακέτες'. 'Χορτάσαμε από λόγια'. Τα ξέρετε, όλοι μας τα έχουμε πει μεταξύ μας, τα δείχνουν οι έρευνες, τα διαβάζω στο κινητό μου. Πώς διαφοροποιείσαι όμως από την αμφιβολία, όταν διοικείς έναν απαιτητικό δήμο, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης; Μόνο με πράξεις.

Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου το 2018, με τους συνεργάτες μου βάλαμε μια σειρά από στόχους. Και χαίρομαι κάθε φορά που από αυτή τη λίστα φεύγει μια εκκρεμότητα. Σχεδόν 70% των δεσμεύσεών μας έχουν υλοποιηθεί. Υπενθυμίζω:

-ΟΑΣΘ: Ενώ δεν είναι αρμοδιότητά μας, αγοράσαμε και προσφέραμε 49 λεωφορεία, για να βοηθήσουμε μια δύσκολη κατάσταση.
-Υπόγειοι κάδοι: Εννέα χρόνια πάλευε η δημοτική αρχή να τους εγκαταστήσει. Τοποθετήθηκαν 59 στο κέντρο, ενώ δρομολογούνται επιπλέον 305 στην υπόλοιπη πόλη.
-Πολιτισμός: Τα Δημήτρια κατέρριψαν κάθε ρεκόρ σε sold out παραστάσεις με κορυφαία στιγμή τη συναυλία του Alexandre Desplat.Αντίστοιχα με τις 'Μαγεμένες Γιορτές' πλημμύρισε η πόλη από επισκέπτες τα Χριστούγεννα.
-Παιδικές Χαρές: Αναβαθμίσαμε 25 και συντηρούμε άλλες 37.
-Αριστοτέλους: Είχα υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει η ανάπλαση. Έγινε ο διαγωνισμός και την προηγούμενη εβδομάδα υπογράψαμε τις μελέτες.

Συνολικά έχω δεσμευτεί για 8 εμβληματικά και δεκάδες άλλα μεγάλα και μικρότερα έργα, εξασφαλίζοντας μάλιστα 160 εκατ. ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Αλλάζει όμως η πόλη από τη μια μέρα στην άλλη; Δεν εξαρτάται πάντα από εμάς. Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα π.χ. χρειάζονται χρόνο ωρίμανσης λόγω γραφειοκρατίας πριν μπει η πρώτη μπουλντόζα, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια.

Κι επειδή μ' αρέσει να μιλάω με δεδομένα, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσίασα έναν πλήρη οδικό χάρτη για όλα τα μεγάλα έργα. Αναλυτικά, τι θα συμβεί τους αμέσως επόμενους μήνες:

1. Βγαίνει στον αέρα ο διαγωνισμός για τις μελέτες για το 'ντεκ' της παλιάς παραλίας. Η πόλη αλλάζει εντελώς πρόσωπο.
2. Δημοπρατείται το έργο ανάπλασης των πρώην στάβλων της Παπάφη. Μιλάμε για ένα έναν ζωντανό πολυχώρο με πράσινο, κοινωνικές και πολιτιστικές δομές σε ένα αναξιοποίητο -για χρόνια- σημείο.
3. Δημοπρατείται η μελέτη για τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου στην Ψελλού, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
4. Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το έργο της αστικής αναζωογόνησης 10 εμπορικών δρόμων (Εγνατία, Ολύμπου, Κολωνιάρη, Παναγίας Φανερωμένης, Κλαυθμώνος, 25ης Μαρτίου, Μπότσαρη, Παπάφη και στην Τριανδρία η Ελευθερίας και η Ελ. Βενιζέλου), με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
5. Υπογράφεται η σύμβαση για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, ενός έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
6. Αναμένεται -μέσα στον Φεβρουάριο- η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ένα μητροπολιτικό πάρκο 100 στρεμμάτων στην περιοχή πλησίον του Μουσείου.

Όλα αυτά δεν είναι λόγια. Ούτε υποσχέσεις. Είναι έργα που ήδη τρέχουν.
Η πόλη αλλάζει, κι αυτό θα συνεχιστεί. Αυτή είναι η μόνη μου δέσμευση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ