Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Σε δίκη ο οδηγός του ΟΑΣΘ

Σε δίκη ο οδηγός του ΟΑΣΘ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Σε δίκη για ρατσιστική συμπεριφορά παραπέμπεται τελικά ο οδηγός του ΟΑΣΘ, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο ανάγκασε δύο Αφρικανούς επιβάτες να αποβιβαστούν από λεωφορείο της γραμμής με αριθμό 26 (Καλλιθέα), με το πρόσχημα ότι δεν είχαν εισιτήρια. Μάλιστα, στις αντιδράσεις των άλλων επιβατών δήλωσε ότι είναι Χρυσαυγίτης, δείχνοντας και το αντίστοιχο μενταγιόν που φορούσε.

Να σημειωθεί πως το επεισόδιο είχε καταγγελθεί από δικηγόρους- μέλη της οργάνωσης «Άμεση πράξη κατά της ρατσιστικής βίας». Επικαλούμενοι, επιπλέον, μαρτυρία επιβάτιδος, οι δικηγόροι, στην αναφορά τους, υποστήριξαν ότι ο καταγγελλόμενος επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους επιβάτες, που θορυβήθηκαν από τη συμπεριφορά του.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος μέχρι στιγμής δεν έχει ελεγχθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ΟΑΣΘ, με τον Οργανισμό να επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, την εκκρεμούσα ποινική διαδικασία.

Σε βάρος του οδηγού ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με την κατηγορία της άρνησης παροχής υπηρεσίας για φυλετικούς λόγους.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζουν τις απεργίες οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Παράνομο εμπόριο με ελληνικά φυτά γίνεται στο διαδίκτυο!