Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Φτηνά σπίτια και χώρος πρασίνου σε πρώην στρατόπεδο δυτικά

Το σχέδιο ανάπλασης στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα

Σημαντικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τον Συντονισμό των Κυβερνητικών Πολιτικών, Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στην πόλη.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σκέρτσος, στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου για να δημιουργηθούν οικονομικές κατοικίες και χώρος πρασίνου, με συνολικό σκοπό να υπάρξει ένας νέος πόλος ανάπτυξης στη δυτική Θεσσαλονίκη, με εμπορικές και οικιστικές χρήσεις.

«Στο στρατόπεδο Ζιάκα έρχεται μια νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Έχουμε βάλει στόχο να μην αφήνουμε αδρανείς χώρους δημόσιας περιουσίας. Κάθε τέτοια περιοχή, όπως είναι το στρατόπεδο Ζιάκα που είναι περίπου 160 στρέμματα και βλέπουμε πως σήμερα είναι παρατημένα μπορούν να αποτελέσουν πόλους ανάπτυξης και ανάπλασης» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «Με την ανάπτυξη που θα δοθεί εδώ πιστεύουμε ότι θα μεταμορφωθεί και ότι θα αποτελέσει ένα υπόδειγμα οικιστικής ανάπλασης».

ziaka-3.jpg

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε και στο Μετρό Θεσσαλονίκης λέγοντας πως θα είναι το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης. «Το 2023 θα είναι μια χρονιά ιστορική για την πόλη γιατί θα δει το νέο μετρό, οι πολίτες θα ζήσουν τι είναι να αποκτάς το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη. Έχουν ανακαλυφθεί 350.000 αρχαιολογικά ευρήματα που θα φιλοξενηθούν σε πέντε σταθμούς της πόλης. Σχεδιάζουμε σταθμούς που θα είναι μουσεία. Μαζί με το μετρό ανασχεδιάζουμε και τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης. Ουσιαστικά την επόμενη τετραετία θα δούμε ένα νέο στόλο αστικών λεωφορείων, 500 νέα λεωφορεία θα έρθουν στους δρόμους της πόλης. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα δρομολόγια να έχουν χρονική απόσταση μεταξύ τους από πέντε ως δέκα λεπτά και να διασυνδέονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τους σταθμούς του μετρό, ώστε να γίνει πιο εύκολη η ζωή των πολιτών και να βγουν από την απομόνωση οι πιο απομακρυσμένες περιοχές της πόλης, εκτός του κέντρου».» σημείωσε, ενώ έκανε τη δική του αναφορά και σε άλλα μεγάλα όπως τα σιδηροδρομικά έργα, τη διασύνδεση του λιμανιού με τον σιδηρόδρομο αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου που θα ενώσει με το κέντρο τις περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ιδιαιτέρως τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στη δυτική Θεσσαλονίκη για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μάλιστα, έκλεισε τις δηλώσεις λέγοντας ««Έχουμε 14 ανακαινίσεις νοσοκομείων, των χωρών των επειγόντων. Θα δοθεί μια μεγάλη ανάσα στον τρόπο με τον οποίο δέχεται ασθενείς ο νοσοκομειακός ιστός της πόλης. Πολλές ανακαινίσεις επίσης σε κέντρα υγείας. Τέσσερα νέα δικαστικά μέγαρα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουμε 17 νέες σχολικές μονάδες, οι 11 από τις οποίες θα είναι στη δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι μια επένδυση στη νέα γενιά».

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε ακόμη το στρατόπεδο Καρατάσιου, σε τμήμα του οποίου θα κατασκευαστεί το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, το Σέιχ Σου, όπου έγιναν συμβολικές δενδροφυτεύσεις τεσσάρων δέντρων, καθώς και περιαστική έκταση του δήμου Παύλου Μελά, που με νέες δεντροφύτευσεις θα μετατραπεί σε ένα νέο περιστατικό δάσος, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο πρώην στρατόπεδο «Ζιάκα» στο Κορδελιό. «Συνολικά σχεδιάζονται αναδασώσεις, με τετρακόσιες χιλιάδες νέα δέντρα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να αποκτήσει ένα "πράσινο δαχτυλίδι" που θα την αγκαλιάζει από την ανατολική ως τη δυτική πλευρά», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη του κλιμακίου κυβερνητικών στελεχών συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό των Κυβερνητικών Πολιτικών Άκης Σκέρτσος, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Νίκος Ταγαράς, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς και η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Πληρώνουν τα γκολ στο 2.05 στις Σέρρες
Αμείωτη παραμένει η δράση και σήμερα Πέμπτη (28/09) στο κουπόνι στοιχήματος, με σπουδαίες αναμετρήσεις να διεξάγονται στη Super League, ενώ παιχνίδια...
Πάμε Στοίχημα: Πληρώνουν τα γκολ στο 2.05 στις Σέρρες