Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη - Άγιος Στυλιανός: «Η μητέρα έβλεπε ένα παιδί δυνατό και ζωηρό» (VIDEO)

Δηλώσεις της δικηγόρου του κοριτσιού που πέθανε στο βρεφοκομείο – Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια του θανάτου

Συγκλονίζει η τραγωδία με  τον θάνατο του κοριτσιού 2,5 ετών που βρέθηκε νεκρό στο δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης  «Άγιος Στυλιανός», την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα για τα ακριβή αίτια.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Δευτέρας η δικηγόρος της μητέρας της 2,5χρονης μικρούλας που έχασε τη ζωή της στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανος» της Θεσσαλονίκης. Η δικηγόρος, ανέφερε αρχικά ότι «τα ερωτήματα όλα θα απαντηθούν σύντομα. Ήδη σύντομα πέραν του ότι δηλώνουμε υποστήριξη κατηγορίας για να βρεθούν οι υπαίτιοι, υποβάλλουμε αίτημα και στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο αλλά και στη δομή Άγιος Στυλιανός», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις δηλώσεις τις μητέρας του κοριτσιού, σχετικά με το ότι είχε διαφορετική μεταχείριση καθώς ήταν «μαύρο» απάντησε: «Η μητέρα έχει κάποια πράγματα στο μυαλό της που ο πόνος δεν της επιτρέπουν να βλέπει με καθαρότητα».

Όπως τόνισε, η μητέρα δεν γνώριζε αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας στο κοριτσάκι, καθώς δεν είχε κάποια τέτοια ενημέρωση και μετέφερε ότι την ενημέρωσαν για τον τραγικό θάνατο της κόρης της, την ημέρα που αποφασίστηκε να ξαναπάρει την επιμέλειά της. «Αν το παιδί είχε κάποιο ιστορικό σοβαρό, το οποίο η μητέρα δεν γνώριζε, η ίδια έβλεπε στις επισκέψεις της ένα παιδάκι δυνατό, ζωηρό… Την ημέρα που της δίνεται η επιμέλεια, ξαφνικά την παίρνουν τηλέφωνο και χωρίς να γνωρίζει για τη νοσηλεία του της είπαν για τον θάνατο της μικρής» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Δεν βρέθηκε κάτι παραπάνω ως αιτία θανάτου από την ιατροδικαστική εξέταση»

Όπως έγινε γνωστό από την ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκε κάτι παραπάνω ως αιτία θανάτου και περισσότερα στοιχεία αναμένονται πλέον μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών και εργαστηριακών εξετάσεων.

Η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού δεν κατάφερε να καταθέσει καθώς κατέρρευσε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, με στενούς συγγενείς της, να προσπαθούν και τελικά να καταφέρνουν να την συνεφέρουν.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής το κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό από υπαλλήλους του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το προηγούμενο 24ωρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Οι γιατροί φέρεται να χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή και παραμονή του στο νοσοκομείο.

 

Μυστήριο γύρω από τα αίτια θανάτου

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της μικρής Άννας. «Εάν δεν υπάρχουν κάποιες εμφανείς αλλοιώσεις μακροσκοπικά δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δούμε σε μακροσκοπικό επίπεδο εάν υπάρχει κάποια παθολογία που θα μπορούσε να εξηγήσει το θάνατο του κοριτσιού. Η ιατροδικαστική έκθεση αποτελείται από δύο στάδια, το μακροσκοπικό, από όπου μπορούμε να αντλήσουμε με γυμνό μάτι και το δεύτερο στάδιο είναι εκείνο που γίνεται μέσω μικροσκοπίου, το οποίο είναι και το πιο αξιόπιστο. Όταν δεν είναι εμφανή τα αιτία θανάτου στο πρώτο στάδιο περιμένουμε τα αποτελέσματα του δευτέρου σταδίου», δήλωσε. Εκτός από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, αναγκαία είναι και η εξέταση του ιατρικού φακέλου του παιδιού.

 

«Η μητέρα δεν γνώριζε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο»

Η μητέρα του κοριτσιού βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορεί να πιστέψει πως το παιδί της έχασε τη ζωή του. «Ώρα με την ώρα επιδεινώνεται η ψυχολογική της κατάσταση, γιατί η συνειδητοποίηση της αλήθειας είναι άκρως οδυνηρή. Χθες σωριάστηκε στο μέγαρο, ήταν αδύνατο να συνεργαστεί», δήλωσε στο MEGA η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου.

Όπως τόνισε η δικηγόρος, η επιμέλεια του παιδιού είχε αφαιρεθεί από τη μητέρα και με τρομερούς αγώνες κατάφερε η πλευρά της μητέρας να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση αφαίρεσης επιμέλειας του παιδιού. Μάλιστα, από το Σάββατο και μετά η μητέρα θα μπορούσε να έχει στην αγκαλιά της την μικρή Άννα.

Σύμφωνα με όσα είπε η κα Ορφανίδου, η μητέρα δεν γνώριζε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο, ενώ έλαβε ειδοποίηση όταν πέθανε το κοριτσάκι. «Το παιδάκι αυτό, εκτός από το ίδρυμα, είχε μία μητέρα φυσική που διεκδικούσε την επιμέλειά του. Το ίδιο το ίδρυμα είχε συναινέσει ότι πράγματα η κατάσταση της μητέρας είναι κατάλληλη για να αναλάβει το παιδί», είπε η δικηγόρος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το αλάτι της θάλασσας «καταβροχθίζει» το γλυκό νερό στη Χαλκιδική
Η ανορθολογική χρήση του νερού, αλλά και η κλιματική κρίση, που σε πολλές περιοχές έχει ρίξει τη στάθμη του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα ακόμα και...
Το αλάτι της θάλασσας «καταβροχθίζει» το γλυκό νερό στη Χαλκιδική