Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στέλιος Αγγελούδης: Είμαι «άρρωστος» με τη Θεσσαλονίκη – Θα πάω σπίτι, σπίτι

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης άσκησε κριτική στη διοίκηση Ζέρβα - Το επόμενο 15νθήμερο οι πρώτοι 50- 60 υποψήφιοι του συνδυασμού του - Ποιες οι προτεραιότητές του και το πάθος του για τη Θεσσαλονίκη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Του ΔΑΝΙΗΛ Γ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

Με τον βραχνά του κυκλοφοριακού για την πόλη της Θεσσαλονίκης άρχισε και τελείωσε την τοποθέτησή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σε φιλική συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους, ανατολικά της πόλης και με θέα τον Θερμαϊκό. Ο κανονισμός για τις φορτοεκφορτώσεις που δεν τηρείται, η παντελής απουσία τροχονόμων στις ώρες αιχμής της κίνησης, η έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού για το κυκλοφοριακό, "αυτό είναι ένα ξόδεμα της ζωής μας, που λέει κι ο ποιητής", τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Αγγελούδης, εστιάζοντας εξ αρχής, στο κορυφαίο ίσως πρόβλημα του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Κριτική στη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης άσκησε κριτική στη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα για την απουσία έργου όπως είπε, σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, το πράσινο, οι δημόσιοι χώροι κλπ, ενώ στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, σημειώνοντας ότι αυτό που τον τρόμαξε δεν είναι η εικόνα της πόλης αλλά το γεγονός πως άρχισε να τη συνηθίζει. "Και το χειρότερο, άρχισαν να τη συνηθίζουν και οι συμπολίτες μας", τόνισε.

Ο κ. Αγγελούδης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρώην πρόεδρος του ΟΛΘ και γ.γ. Αθλητισμού, αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πράσινο, για το οποίο η διοίκηση του δήμου, όπως υποστήριξε, διέθεσε μόλις το 1% του προϋπολογισμού για το 2023, λέγοντας ότι επί 3,5 χρόνια δεν έγινε το παραμικρό και "επιχαίρουμε τώρα για 3.500 δενδροφυτεύσεις". Ο κ. Αγγελούδης έθιξε το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων, μίλησε για έλλειψη παιδικών χαρών όπως και χώρων πάρκινγκ. Ο ίδιος είπε, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πράσινο και τον δημόσιο χώρο, που είναι "τα πάντα": "Είναι οι παιδικές χαρές που δεν υπάρχουν, τα πάρκα χωρίς δέντρα. Τα πάρκινγκ που δεν υπάρχουν. Τα γεμάτα από τραπεζοκαθίσματα πεζοδρόμια. Δημόσιος χώρος χωρίς φύλαξη, χωρίς αναπλάσεις", τόνισε.

Μετρό, ΟΑΣΘ, Λιμάνι, θαλάσσια συγκοινωνία

Αναφέρθηκε στις δημόσιες συγκοινωνίες, σε Μετρό και ΟΑΣΘ, εστιάζοντας στα 49 λεωφορεία που αγόρασε η διοίκηση του δήμου από τη Λειψία αλλά αυτή τη στιγμή "τα μισά δεν δουλεύουν"! Μίλησε και για "τον αποτυχημένο ποδηλατόδρομο της Κ. Καραμανλή", για τον οποίο δαπανήθηκε 1,5 εκ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το Λιμάνι, τη θαλάσσια συγκοινωνία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και τις υποδομές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα brand της "Αθλητικής Θεσσαλονίκης" για να διοργανώνονται μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ωστόσο είπε ότι δεν υπάρχει καμιά υποστήριξη. Σε ερώτηση, για το τι βαθμό βάζει στη διοίκηση του δήμου, ο κ. Αγελούδης απάντησε: "Για να βαθμολογήσουμε κάτι θα πρέπει να υπάρχει. Εκτός από ασφαλτοστρώσεις δεν έχω να πω κάτι άλλο. Είναι το μοναδικό έργο για εύσημα στην απερχόμενη δημοτική αρχή", τόνισε χαρακτηριστικά.

Δράσεις "πάνω στο πεδίο"

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελούδης, τόνισε ότι οι επόμενες δράσεις του "θα είναι στο πεδίο" και πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και σε ύπουλα χτυπήματα. "Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Έχω με τη δημοτική αρχή και την ανεπάρκειά της να δώσει στην πόλη αυτό που δικαιωματικά της ανήκει", είπε και τόνισε ότι "δεν είναι επαρκής η σημερινή διοίκηση. Βλέπω μόνο επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις. Δεν θα κάνω προσωπική αντιπαράθεση. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά", τόνισε.

Ο κ. Αγγελούδης είπε ακόμη ότι έχει δημιουργήσει μία ομάδα που «θα σηκώσει τα μανίκια», κάτι που θα κάνει πρώτος ο ίδιος. "Να λύσουμε τα απλά θέματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή μας, δεν γίνεται να είμαστε αμέτοχοι. Θέλω να σας πείσω, θα πάω σπίτι σπίτι, γειτονιά γειτονιά, θα το κάνω γιατί το πιστεύω", τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι "είχα ένα πάθος για τη Θεσσαλονίκη, κάτι να κάνω για την πόλη μου. Είμαι "άρρωστος" με τη Θεσσαλονίκη", υπογράμμισε.  

"Γραφείο Θεσσαλονίκης στην Αθήνα"

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και σε μια καινοτομία που θα υλοποιήσει εάν εκλεγεί, το "Γραφείο Θεσσαλονίκης στην Αθήνα" το οποίο θα αποτελείται από συνεργάτες του δήμου που θα προετοιμάζουν την εβδομαδιαία επίσκεψη του δημάρχου στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης κονδυλίων από υπουργεία και κυβέρνηση. Αναφορικά με ενδεχόμενη πολιτική στήριξη στην παράταξή του "Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη", είπε ότι δεν έχει ζητήσει χρίσματα, αλλά απευθύνεται σε όλους τους πολίτες από τη δεξιά μέχρι και τον αριστερό προοδευτικό χώρο. Το επόμενο διάστημα μάλιστα, ο κ. Αγγελούδης θα ανακοινώσει περίπου 50- 60 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από την κοινωνία των πολιτών, αυτοδιοικητικά στελέχη, επιστήμονες, αλλά και από το χώρο του αθλητισμού. "Το στοίχημά μου είναι η δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας που θα δουλεύει για την πόλη. Όχι σέλφι, βόλτα και διασκέδαση", είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ο Αργυρός θα ξεσηκώσει τη Νέα Παραλία - Μεγάλη δωρεάν συναυλία
Σήμερα το μεγάλο live που διοργανώνει η ΤΕΧΑΝ, καλώντας τους δημότες να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν μοναδικά δώρα
Θεσσαλονίκη: Ο Αργυρός θα ξεσηκώσει τη Νέα Παραλία - Μεγάλη δωρεάν συναυλία