Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φοιτητές ΑΠΘ: Ιστορικές πορείες με 30.000 κόσμο στη Θεσσαλονίκη – «Ήταν μόνο η αρχή»

Νέα μεγάλη συγκέντρωση μετά από κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων – Θα γίνει και πορεία στους δρόμους του κέντρου

Της Μαρίας Κουζούφη

Αρκετός είναι ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη νέα συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Καμάρα με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως το «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί». Μάλιστα, φοιτητές που βρίσκονται στη συγκέντρωση αναφέρουν ότι αυτές οι κινητοποιήσεις είναι μόνο η αρχή.

Δείτε φωτογραφίες του TyposThes από τη συγκέντρωση:

sygkentrosi_foitites_tempi_1.jpg
sygkentrosi_foitites_tempi_3.jpg
sygkentrosi_foitites_tempi_2.jpg
sygkentrosi_foitites_tempi_4.jpg

 

«Αυτή είναι μόνο η αρχή»

Σε δηλώσεις που έκανε η  πρόεδρος ΦΣ Χημικού και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΜΑΣ, Χριστίνα Σταμουλη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών. Ως φοιτητές από την πρώτη στιγμή δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ μια μέρα μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Εδώ στην πόλη μας χιλιάδες λαού νεολαίας και φοιτητών διαδήλωσαν και βροντοφώναξαν πως το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών. Ως φοιτητές από την πρώτη στιγμή δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη. Όλες οι κυβερνήσεις χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ενώ ήξεραν πως εργαζόμενοι είπαν πως επίκειται κάποιο δυστύχημα».

Από την πλευρά της η Σοφία Χατζόπουλου, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας-Αρχαιολογίας, τμήμα του οποίου τελεί υπό κατάληψη, είπε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις είναι μόνο η αρχή. «Η θλίψη και το πένθος έχει μετατραπεί σε οργή και ανάγκη για δικαίωση. Οι φοιτητές είμαστε -και θα συνεχίσουμε να είμαστε- στην πρώτη γραμμή του αγώνα», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι 12 φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βρίσκονται ανάμεσα στους συνολικά 57 νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη. «Διεκδικούμε την κρατικοποίηση του ΟΣΕ, διεκδικούμε ασφαλείς μετακινήσεις, διεκδικούμε τη δικαίωση για τους νεκρούς που μετράμε, διεκδικούμε να μην ξαναυπαρξει τέτοιο, προδιαγεγραμμένο έγκλημα», τόνισε ακόμη.

Δείτε video με τις δηλώσεις της Σοφίας Χατζοπούλου:

https://www.youtube.com/watch?v=JmUXKLZmLl8

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση γίνεται μετά από κάλεσμα που έχουν απευθύνει φοιτητικοί σύλλογοι και στη συνέχεια αναμένεται να γίνει και πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κικίλιας: «Δεν θα αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»
Το προσεχές διάστημα αναμένει μειώσεις για την ελληνική οικογένεια, τα αυτοκίνητα και τις καμπίνες στα δρομολόγια με ταχύπλοα σύμφωνα με τον κ....
Κικίλιας: «Δεν θα αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»