Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νεαροί πιάστηκαν για 8 κλοπές από εταιρείες – Λεία πάνω από 44.000 ευρώ

Μπήκαν σε συνεργείο φορτηγών για να κλέψουν, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη – Τι βρέθηκε από την έρευνα της αστυνομίας

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης δύο ημεδαποί για απόπειρα κλοπής από συνεργείο φορτηγών αυτοκινήτων. Μάλιστα, από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε 8 περιπτώσεις κλοπών που είχαν γίνει παλαιότερα, με κλοπιμαία η αξία των οποίων ξεπερνά τις 44.000 ευρώ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη δυο 24χρονων ημεδαπών και την αποτροπή κλοπής ανταλλακτικών αυτοκινήτων από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μενεμένης.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (09-03-2023), οι προαναφερόμενοι άντρες είχαν εισέλθει παράνομα σε αύλιο χώρο συνεργείου φορτηγών αυτοκινήτων, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τραπήκαν σε φυγή, για να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή της Διαλογής, όπου και συνελήφθησαν. 

Από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει κατά το παρελθόν και από κοινού δύο (2) διαρρήξεις σε μεταφορική εταιρεία, απ’ όπου αφαίρεσαν μπαταρίες φορτηγών αυτοκινήτων αξίας 4.000 ευρώ περίπου, ενώ για έναν εκ των συλληφθέντων προκύπτει η εμπλοκή του σε άλλες 6 περιπτώσεις κλοπής από εταιρείες κατά το χρόνο που αυτές ήταν εκτός λειτουργίας, απ’ όπου αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. κουφώματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων) με τη συνολική τους αξία να υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.     

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαμία: Πάνω από 30 μηνύσεις για δηλητηρίαση από σχολικό γεύμα
Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την Παρασκευή (17/5) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν
Λαμία: Πάνω από 30 μηνύσεις για δηλητηρίαση από σχολικό γεύμα