Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Ήθελε να σκοτωθούν όλοι μαζί» - «Τα δίδυμα σώθηκαν στο παρά πέντε»

«Μπορεί ο ίδιος να είχε απασφαλίσει το όχημα και να έβγαζε έξω τα παιδιά» υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα των διδύμων που κλείδωσε στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου

«Εμείς βλέπαμε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όλα μεταξύ τους έμοιαζαν να κυλούν ομαλά. Ήταν 5 χρόνια μαζί. Εγώ προσωπικά δεν είχα καταλάβει τίποτα μέχρι που χώρισαν» λέει η θεία των διδύμων που γλίτωσαν στο παρά πέντε από το θάνατο, στο Μελισσοχώρι.

Η Αναστασία Κουρτίδου διευκρινίζει για τον δράστη ότι «φαινόταν σοβαρός άνθρωπος όμως ήταν ισχυρογνώμων. Έπρεπε πάντα να συμφωνούσες μαζί του. Γενικά όμως φαινόταν πρόσχαρος και πράος».

«Την είχε αρπάξει από το λαιμό»

«Χώρισαν μετά το τελευταίο έντονο επεισόδιο βίας που τους οδήγησε και στο Αυτόφωρο. Εκείνη τη μέρα την είχε αρπάξει από το λαιμό. Ζούσε δύσκολα μαζί του για χρόνια και αυτό ντρεπόταν να το πει. Δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν και όσα ζούσε τα έκρυβε κάτω από το χαλί η νύφη μου. Χώρισαν όταν τα παιδιά ήταν ενός έτους».

Σύμφωνα με τη θεία των διδύμων, όταν χώρισε το ζευγάρι, ο πατέρας, μετά από δικαστήρια είχε καταφέρει να μπορεί να βλέπει τα παιδιά και να περνάει χρόνο μαζί τους. Μάλιστα η ίδια είπε στο newsit.gr ότι φαινόταν τρυφερός μπαμπάς.

«Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να έγινε το βράδυ της Κυριακής. Υποθέτω πως έχει σχέση με το δικαστήριο που είχαν για τη διατροφή. Εκεί προφανώς επήλθε η οριστική ρήξη. Βγήκε απόφαση υπέρ της νύφης μου. Ήθελε να την απειλήσει, ήθελε να την τρομάξει; Δεν μπορώ να ξέρω. Ο ίδιος μόνο ξέρει. Όλα έγιναν τη στιγμή που τα επέστρεψε στη μητέρα τους μετά το Σαββατοκύριακο».

«Προφανώς ήθελε να σκοτωθούν όλοι μαζί»

«Το γεγονός ότι είχε μαζί του φιάλες υγραερίου δείχνει οτι το είχε προμελετημένο. Η νύφη μου ήταν μέσα στο σπίτι. Την πήρε τηλέφωνο και της είπε να βγει να πάρει τα παιδιά. Βγήκε και της έκανε νόημα να πλησιάσει στο αυτοκίνητο. Της έδειξε ότι είχε στα χέρια του αναπτήρα. Αμέσως η νύφη μου πήγε και κάλεσε την αστυνομία. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Προφανώς ήθελε να σκοτωθούν όλοι μαζί.

Για αυτό τον λόγο την κάλεσε και τη νύφη μου να μπει στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς η αστυνομία έδρασε γρήγορα και τα παιδιά είναι καλά. Πρέπει να ξεχάσουν αυτή την τραγωδία με υποστήριξη. Προσπαθεί και η μητέρα να μαζέψει τα κομμάτια της και να είναι δυνατή για τα παιδιά της. Τα παιδιά έχουν περάσει μεγάλο σοκ και μάλιστα έχουν έναν φόβο απέναντι στις ανδρικές φιγούρες μετά από αυτό αλλά με φροντίδα και προσοχή όλα θα πάνε καλά».

«Δεν ήθελε να δει νεκρά τα παιδιά του»

Αυτό υποστηρίζει ο δικηγόρος του 62χρονου πατέρα που κλείδωσε τα δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο στο Μελισσοχώρι της Θεσσαλονίκης και άνοιξε μία φιάλη υγραερίου με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στον ίδιο και τα ανήλικα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν ήθελε να φτάσει στο μοιραίο. Ήταν πράγματι μια αποκλίνουσα συμπεριφορά που κινήθηκε στα όρια αλλά δεν ήθελε να δει νεκρά τα παιδιά του. Ούτε ήθελε να εκδικηθεί τη σύζυγο βλέποντας τα παιδιά της νεκρά. Αν το ήθελε πραγματικά αυτό, δική μου εκτίμηση είναι, ότι θα το είχε κάνει και δεν θα πήγαινε υπό τα όμματα της μητέρας, θα πήγαινε σε ένα παρακείμενο χώρο και θα είχε δώσει τέλος» λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κεμανετσίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Tlive».

«Επίσης, στο λίγο διάστημα που τον είδα, μου επαναλάμβανε στερεοτύπως ότι δεν ήθελε το κακό των παιδιών του» υποστηρίζει ο δικηγόρος του απόστρατου αξιωματικού της αεροπορίας.

«Αν οι αστυνομικοί δεν έφταναν εγκαίρως, μπορεί ο ίδιος να είχε απασφαλίσει το όχημα και να έβγαζε έξω τα παιδιά» εκτιμά ο κ. Κεμανετσίδης, σε ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να μην ήθελε να σκοτώσει τα δίδυμα αφού δεν άκουγε τις φωνές της μητέρα των παιδιών.

«Ίσως θέλησε να τρομάξει και να απειλήσει την εν διαστάσει σύζυγό του» σημειώνει και αναφέρει για τη σχέση του ζευγαριού: «Ήταν παντρεμένοι από το 2016 αν δεν κάνω λάθος, ένας γάμος που δεν οδηγήθηκε σε ήρεμα νερά, υπήρξε μία αποκλίνουσα συμπεριφορά εσχάτως μετά την εκδίκαση της αγωγής διαζυγίου».

«Τα δίδυμα σώθηκαν στο παρά πέντε» – «Πάγωσαν» οι αστυνομικοί

Το σοκ που έζησαν όταν έφτασαν στο σημείο όπου ο πατέρας είχε κλειδώσει τα δίδυμα στο αυτοκίνητο, περιγράφει ο ένας από τους αστυνομικούς που έσωσαν τα παιδάκια.

«Όσον αφορά στο περιστατικό έχω να πω ότι τα παιδιά τα βοήθησε ο Θεός, γιατί ήταν πολύ τυχερά που βρισκόμασταν πολύ κοντά στο σημείο, καθώς και ο τομέας της δραστηριότητάς μας είναι τεράστιος. Φτάσαμε στο σημείο μέσα σε τρία με τέσσερα λεπτά στο σημείο» είπε ο κ. Ευαγγελίδης, που μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά το περιστατικό.

Ως προς την ενημέρωση που είχε για την υπόθεση, ανέφερε ότι η κλήση που δέχθηκαν ήταν για ενδοοικογενειακή βία και για αυτό το λόγο, σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι Αρχές είναι πάντα προετοιμασμένες. «Η γυναίκα μας υπέδειξε το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν εγκλωβισμένοι ο άνδρας με τα παιδιά και ήταν μία παράξενη κατάσταση, καθώς μας ανέφερε ότι μέσα μύριζε και αέριο. Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε αν μύριζε το καύσιμο ή κάτι άλλο και για αυτό το λόγο πλησιάσαμε περισσότερο, με αποτέλεσμα να μυρίζει πιο έντονα η μυρωδιά του αερίου».

Εκεί βρήκαν τον άνδρα και τα παιδιά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, καθώς υπήρχε και άμεσος κίνδυνος έκρηξης. «Λάβαμε εντολές από το κέντρο να επέμβουμε και εκεί είναι που σπάσαμε το παρμπρίζ καθώς διαπιστώσαμε ότι ο άνδρας ήταν, πλέον, χωρίς τις αισθήσεις του. Υπήρχαν δύο αναπτήρες και αν ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του, όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα και για τις δικές μας ζωές. Δε λογάριασα το τι θα συμβεί, έδρασα αυτοβούλως και παρορμητικά γιατί όφειλα να το κάνω σαν άνθρωπος» συγκλονίζει ο Λάζαρος Ευαγγελίδης.

«Είμαστε στο νοσοκομείο ακόμα. Είναι πολύ καλά τα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον» λέει η μητέρα των διδύμων.

Κακουργηματική δίωξη στον πατέρα των διδύμων

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εις βάρος του 62χρονου στη Θεσσαλονίκη που κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του σε αυτοκίνητο, όπου άνοιξε μία φιάλη υγραερίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον in.gr κατηγορείται για: απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, οπλοφορία, σωματική βλάβη σε βάρος και εγκύου συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Πέμπτη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάρτηση Κασσελάκη για Μαρινάκη: «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος»
Ο Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες και στο εστιατόριο της Βουλής αλλά να μάθει βασικές αρχές
Ανάρτηση Κασσελάκη για Μαρινάκη: «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος»
Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος να χαθούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα Δικαστήρια
Καθυστέρηση για το έργο 52 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου - «Κώδωνα κινδύνου» έκρουσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης
Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος να χαθούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα Δικαστήρια