Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μεγαλοπρεπώς γιορτάζει η πόλη την 25η Μαρτίου – Όλες οι παρελάσεις

Οι εκδηλώσεις σε όλους του Δήμους της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη τιμά την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου με εκδηλώσεις και τις μαθητικές παρελάσεις σε όλους τους δήμους της πόλης.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Μετά τους πανηγυρικούς εορτασμούς και ομιλίες χθες στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και την κατάθεση στεφάνων και στέψη αδριάντων αύριο Σάββατο το πρόγραμμά διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023:

Ώρα 10.00’: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας

Ώρα 10.30’: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από: τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές (ως εκπροσώπους κομμάτων που εκπροσωπούνται νόμιμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο), τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γενικούς Προξένους, το Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Πρυτάνεις, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, τους Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων, τους Προέδρους Αντιστασιακών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και λοιπών εκπροσώπων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. καθώς και φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Ώρα 11.15’: Παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου με κατάληξη το Λευκό Πύργο.

Σημείωνεται ότι από χθες στις 15:00 έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

 • Στρατηγού Κακαβού,
 • Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού,
 • Στο πάρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων επί της οδού Σουλιώτη,
 • Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από οδό Σουλιώτη μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,
 • Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παράλληλα αύριο Σάββατο από ώρα 03.00΄ μέχρι και τη λήξη της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

 • Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,
 • 30ης Οκτωβρίου,
 • Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου,
 • Ανώνυμη Οδό ανατολικά της πλατείας Ηλεκτρικής, που ενώνει τη Β.Γεωργίου με τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου,
 • Νικολάου Γερμανού,
 • Ερμού, στο τμήμα της από την οδό Καρόλου Ντηλ έως την οδό Αγίας Σοφίας.

Από την 07.00΄ ώρα θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς:

 • Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,
 • 30ης Οκτωβρίου,
 • Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφ.Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,
 • Στρατηγού Κακαβού,
 • Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού,
 • Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου,
 • Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,
 • Νικολάου Γερμανού

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

Δήμος Νεάπολης - Συκεών

Ιδιαίτερη τιμή κάνει φέτος στο δήμο η συμμετοχή του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Λευκωσίας το οποίο είναι αδελφοποιημένο με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι μαθητές του συνοδευόμενοι από τρεις εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια τους Ιουλία Σχίζα φιλοξενούνται στο δήμο μας και θα λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Πρόγραμμα και συμμετοχές

 • 10:30 Επίσημη Δοξολογία, ΙΜΝ Αγίου Γεωργίου Νεάπολης
 • 11:00 Εκφώνηση πανηγυρικού της Ημέρας, Προτομή Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
 • 11:15 Τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων
 • 11:30 Παρέλαση μαθητών, προσκόπων, αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, μελών νομικών προσώπων και συλλόγων του δήμου στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. Θα παιανίζουν η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών και η Φιλαρμονική των Προσκόπων Νεάπολης.

Θα παρελάσουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου, το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης, τα ΕΠΑΛ Νεάπολης και Συκεών, το δημοτικό του ΔΕΛΑΣΑΛ, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΑΠΗ, το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος ΠΑΡΧΑΡ, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, η Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, η μπάντα του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η Φιλαρμονική Προσκόπων Νεάπολης, το Χορευτικό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτης», το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Συκεών και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα «Τα Αρκούδια».

Δήμος Παύλου Μελά

Η κεντρική τελετή θα γίνει στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης μπροστά στο Δημαρχείο και θα ακολουθήσουν παρελάσεις ανά δημοτική ενότητα:

Σταυρούπολη, οδός Μπουμπουλίνας

Πολίχνη, οδός Αγνώστου Στρατιώτη

Ευκαρπία, οδός Πολυτεχνείου

Το Τελετουργικό εορτασμού σήμερα Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, έχει ως εξής:

10.00 π.μ. Δοξολογία

Σταυρούπολη: Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου

Πολίχνη: Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος

Ευκαρπία: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου

10.15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση ανά δημοτική ενότητα

10.30 π.μ. Εκφώνηση πανηγυρικού

10.45 π.μ. Κατάθεση στεφάνων ανά δημοτική ενότητα

11.00 π.μ. Παρέλαση μαθητών και συλλόγων ανά δημοτική ενότητα

Δήμος Καλαμαριάς

Σήμερα Σάββατο 25η Μαρτίου στις 10:00 θα γίνει έπαρση σημαίας στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς, παρουσία του Δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 10:30 θα ακολουθήσει Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης-Καλαμαριάς κ.κ Ιουστίνου, ενώ στις 12:00 θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων (πλατεία Σκρα).

Θα ακολουθήσει εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στο Ηρώο Πεσόντων, από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τις Αντιστασιακές Οργανώσεις, τους Συλλόγους.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12:50μ.μ

Δήμος Ωραιοκάστρου

Στις 7:30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των ιερών ναών.

Μετά τις 9:00 το πρωί θα τελεστεί Επίσημη δοξολογία εντός των ιερών ναών.

Επιμνημόσυνη δέηση στα Μνημεία των Ηρώων και Κατάθεση Στεφάνων από εκπροσώπους των Κοινοτήτων και φορέων, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα για κάθε Δημοτική Ενότητα και για την έδρα του Δήμου.

ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ) ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ώρα 10:00 π.μ.: Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και Πανηγυρικός της Ημέρας  από την Πρόεδρο Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, κ. Γεωργία Πετρίδου.

Ώρα 10:20 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο Ωραιοκάστρου:

Ενός λεπτού σιγή -  Εθνικός Ύμνος

Υπεύθυνος, τελετάρχης για την κατάθεση στεφάνων ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

 

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ώρα 10:00 π.μ.:  Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και Πανηγυρικός της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου κ. Χρυσούλα Γερασίμου.

Ώρα 10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Παλαιοκάστρου

Ενός λεπτού Σιγή - Εθνικός Ύμνος

Τελετάρχης και υπεύθυνη για την κατάθεση στεφάνων ορίζεται η εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου κ. Καλομοίρη Μελπομένη.

ΓΑΛΗΝΗ – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ώρα 10:00 π.μ.: Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και  Πανηγυρικός της Ημέρας από τον Υποδιευθυντή του 4ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου κ. Φώτη Παρπόρη

Ώρα 10:30 π.μ.:  Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων  στο Ηρώο Γαλήνης

Ενός λεπτού Σιγή - Εθνικός Ύμνος

Τελετάρχης και υπεύθυνος  για την κατάθεση στεφάνων ορίζεται η πρόεδρος της Κοινότητας Ωραιοκάστρου, κ. Μαρία Αραμπατζίδου.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ώρα 11:00 π.μ.: Παράταξη των τμημάτων παρέλασης των σχολικών μονάδων και φορέων της πόλης στη συμβολή της οδού Κομνηνών με την οδό Τραπεζούντος.

Αφετηρία παρέλασης: Οδός Κομνηνών - διασταύρωση με Τραπεζούντος:

Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση ενώπιον της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών επισήμων επί της οδού Κομνηνών συνεχίζοντας έως την οδό Υψηλάντου στροφή αριστερά έως την οδό Αριστοτέλους και πάλι αριστερά με τελικό προορισμό το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Ώρα 12:00 Εθνικός Ύμνος          

Τελετάρχης και υπεύθυνος του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου ορίζεται  ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Ωραιοκάστρου: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου μετά το πέρας της παρέλασης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

25η Μαρτίου 2023 ημέρα Σάββατο:

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες όλων των ιερών ναών το πρωί της 25ης Μαρτίου 2023.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΛΗΤΗΣ

•          Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου και Πανηγυρικός της ημέρας από τον Αρχιερατικό επίτροπο Λητής και εφημέριο της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, πατέρα Νικόλαο Βασιλείου. 

•          Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείων και των Τοπικών Φορέων, καθώς και της   Δημοτικής Αρχής στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Λητής.

Κατάθεση στεφάνων

Ενός λεπτού Σιγή - Εθνικός Ύμνος

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

•          Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και Πανηγυρικός της ημέρας από τη Δημοσιογράφο-Διερμηνέα κ. Διαμαντένια Ρίμπα.

•          Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου.

Κατάθεση στεφάνων

Ενός λεπτού Σιγή - Εθνικός Ύμνος

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΥΜΟΥ

•          Ώρα 10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Πανηγυρικός της Ημέρας από τη φιλόλογο - καθηγήτρια του ΓΕΛ Μυγδονίας κ. Ιωάννα Προδρομίδου.

•          Ώρα 11:15π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και  Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων Κοινότητας Δρυμού, από τους μαθητές των σχολείων του, (με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές των σχολείων), τοπικούς φορείς και τη  Δημοτική Αρχή.

Κατάθεση στεφάνων

Ενός λεπτού Σιγή -  Εθνικός Ύμνος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

25η Μαρτίου 2023 ημέρα Σάββατο:

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες όλων των ιερών ναών, το πρωί της  25ης Μαρτίου.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

•          Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Πανηγυρικός της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Αθανάσιο Τσιγάρα.

•          Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων της Κοινότητας Πενταλόφου.

Κατάθεση Στεφάνων

Ενός λεπτού Σιγή - Εθνικός Ύμνος

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

•          Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρούδας κ. Νικόλαο Μανουσαρίδη, καθώς και από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Χρήστο Σαραμούρτση.

•          Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρούδας.

Κατάθεση Στεφάνων

Ενός λεπτού Σιγή - Εθνικός Ύμνος

Τελετάρχης και υπεύθυνη για την κατάθεση στεφάνων ορίζεται η Τοπική Σύμβουλος της Κοινότητας κ. Βασιλική Βαρβάλα.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

•          Ώρα 10:00π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Πανηγυρικός της Ημέρας από τη  Νηπιαγωγό κ. Αγάπη Πελτέκη.

•          Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων της Κοινότητας Ν. Φιλαδέλφειας.

Κατάθεση Στεφάνων

Ενός λεπτού Σιγή -  Εθνικός Ύμνος

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑΙΟΥ

•          Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

•          Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων της Κοινότητας Μεσαίου.

Κατάθεση Στεφάνων

Ενός λεπτού σιγή - Εθνικός Ύμνος

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑΙΟΥ

•          Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

•          Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση  Στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων του Πετρωτού της Κοινότητας Μεσαίου.

       Κατάθεση Στεφάνων

Ενός λεπτού σιγή - Εθνικός Ύμνος

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΛΟΦΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑΙΟΥ

•          Ώρα 10:30 π.μ.:  Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου και Νεκταρίου.

•          Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων του Μονολόφου της Κοινότητας Μεσαίου.

Κατάθεση Στεφάνων

Ενός λεπτού σιγή - Εθνικός Ύμνος.

Αμέσως μετά την Κατάθεση Στεφάνων θα πραγματοποιηθεί παρέλαση μαθητών και εκπροσώπων συλλόγων στις Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Δήμος Θέρμης

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΗΣ
ΘΕΡΜΗ
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Θέρμης.
Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης κ. Θωμά Σαμαρά στο χώρο του Ηρώου.
(Σε περίπτωση βροχερού καιρού η εκφώνηση θα γίνει στο χώρο της εκκλησίας και μετά την τέλεση της δοξολογίας).
Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Θέρμης
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαζικούς φορείς Η κατάθεση θα γίνει με την παρακάτω σειρά :
Δήμαρχος Θέρμης
Bουλή των Ελλήνων
Εκπρόσωπος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Πρόεδρος Kοινότητας Θέρμης
Γ΄ Σώμα Στρατού (Γ.ΣΣ)
Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξ/κών Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας Δήμου Θέρμης «Παύλος Μελάς ο Μακεδονομάχος»
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
1o Σύστημα Προσκόπων Θέρμης
Αγροτικός Συνεταιρισμός Θέρμης
Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Θέρμης  (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ)
Β΄ βάθμια Εκπαίδευση
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
Κ.Α.Π.Η. Θέρμης
Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης
Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Θέρμης «Ο Θερμαϊκός»
Σωματείο «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης»
Σύλλογος Μανδριτσιωτών – Θρακιωτών Θέρμης
Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης
Σύλλογος Βλάχων Θέρμης – Τριαδίου «Ο Άγιος Νικόλαος»
Σύλλογος Αυληαννητών Θέρμης «Ο Άγιος Παντελεήμων»
Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης Θέρμης «Ξαστεριά»
Σύλλογος Σερραίων Κατοίκων Δήμου Θέρμης
Τήρηση ενός λεπτού σιγή
Εθνικός Ύμνος
Κοινή Παρέλαση μαθητών, προσκόπων, συλλόγων στις οδούς Αγ. Νικολάου με κατεύθυνση στην οδό Δημητρίου και Καραολή.
Τελετάρχης ορίζεται ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης κ. Θωμάς Σαμαράς

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΡΙΑΔΙΟΥ
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων
Εκφώνηση του πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης –
Τριαδίου κ. Ευγενία Πασχαλίδου.
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων με την εξής σειρά:
Εκπρόσωπος Δήμου Θέρμης
Eκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
ΚΑΠΗ Τριαδίου
Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος»
Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας & Ισότητας «Πνοή Ελπίδας»
Παρέλαση μαθητών
Τελετάρχης ορίζεται η καθηγήτρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης –
Τριαδίου κ. Δομνίκη Βαφειάδου.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ν. ΡΥΣΙΟΥ
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων
Εκφώνηση του πανηγυρικού από την νηπιαγωγό του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Ρυσίου κ.Άννα Κούγια
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Ν.Ρυσίου
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Β΄ βάθμια Εκπαίδευση
Α΄βάθμια Εκπαίδευση
ΚΑΠΗ Ν. Ρυσίου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ν. Ρυσίου
Αθλητικός Σύλλογος Ν. Ρυσίου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Λαογραφικός Σύλλογος Ν. Ρυσίου «Η ΑΡΕΤΣΟΥ»
Παρέλαση μαθητών

Τελετάρχης ορίζεται η Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Ν. Ρυσίου κ. Καλλιόπη Τζούκα

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων
Για την εκφώνηση του πανηγυρικού και τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός του
1ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ραιδεστού κ. Μόσχος Κεχαγιάς
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Ν.Ραιδεστού
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
ΚΑΠΗ Ν. Ραιδεστού
Παρέλαση μαθητών

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
Εκφώνηση του πανηγυρικού από τη μαθήτρια και μέλος του Συμβουλίων Νέων κ. Μαρία Τσονίδη στο χώρο της εκκλησίας
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Ταγαράδων
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
Κέντρο Πολιτισμού Ταγαράδων
ΚΑΠΗ Ταγαράδων
Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης
Αθλητικός Σύλλογος «ΘΡΙΑΜΒΟΣ» Ταγαράδων
Μορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ταγαράδων
Παρέλαση τμημάτων
Τελετάρχης ορίζεται η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ταγαράδων κ. Αγγελική Βασιλειάδου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΑ

Επίσημη δοξολογία και εκφώνηση πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών κ.Αθηνά Πανοδήμου
στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Βασιλικών.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στην Πλατεία Χάνια των Βασιλικών από τους μαζικούς φορείς με την εξής σειρά:
Αντιδήμαρχος Δήμου Θέρμης
Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικών
Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης
Εκπρόσωπος Eθνικής Αντίστασης
Β΄ βάθμια Εκπαίδευση
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
ΚΑΠΗ Βασιλικών
Παρέλαση μαθητών
Τελετάρχης ορίζεται ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών κ. Πασχάλης Τσακιρόπουλος

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΛΑΚΚΙΑΣ
Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Λακκιάς
Επιμνημόσυνη και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία με την εξής σειρά:
Εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Επίσημη δοξολογία και εκφώνηση του πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής κ. Μαρία Παυλίδου
Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία, με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Αγ. Παρασκευής
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
Απαγγελία ποιημάτων
Παρέλαση μαθητών

Τελετάρχης ορίζεται ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής κ. Αντώνιος Γκαγκάς

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΡΩΤΗΣ
Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Σουρωτής
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Σουρωτής
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
Παρέλαση μαθητών
Για την εκφώνηση του πανηγυρικού και τελετάρχης
ορίζεται η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Σουρωτής κ. Όλγα Ευταξία

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Επίσημη δοξολογία και παρέλαση μαθητών
Επιμνημόσυνη δέηση
Εκφώνηση του πανηγυρικού και τελετάρχης ορίζεται ο Προϊστάμενος του Νηπιαγωγείου Αγ.Αντωνίου κ. Γρηγόριος Γρηγοριάδης
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία, με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Αγ. Αντωνίου
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης
Τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου κ. Αντώνιος Πασχαλίδης

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ
Επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα Περιστεράς.
Επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Περιστεράς κ. Φωτεινή – Άννα – Μαρία Αδαμτζίλογλου και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία, με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Περιστεράς
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
Παρέλαση μαθητών
Τελετάρχης ορίζεται η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Περιστεράς κ. Μαρία Τσαλίκη

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΒΑΔΙΟΥ
Επίσημη δοξολογία και εκφώνηση του πανηγυρικού
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία, με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Λιβαδίου
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΛΟΦΟΥ
Επίσημη δοξολογία στις 10:00 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Τριλόφου
Επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση πανηγυρικού από την καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Μίκρας κ. Δέσποινα Μαυρίδου και κατάθεση στεφανιών
στο Μνημείο των Ηρώων στην Πλατεία Δημαρχείου από τους μαζικούς φορείς, με την εξής σειρά:
Αντιδήμαρχος Δήμου Θέρμης
Πρόεδρος Κοινότητας Τριλόφου
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Αγροτικός Συνεταιρισμός Τριλόφου
Β΄ βάθμια Εκπαίδευση
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
ΚΑΠΗ Τριλόφου
Σωματείο ΑμΕΑ «Αγ. Αναστάσης ο Πέρσης»
Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου

Σύλλογος Γυναικών Τριλόφου
Α.Μ.Π Σύλλογος ΔΟΞΑ Τριλόφου
Σύλλογος Επαγγελματιών Εμπόρων Mίκρας
Παρέλαση τμημάτων
Τελετάρχης ορίζεται η καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Μίκρας κ. Μαρία Τσιουμπλέκη

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ
Επίσημη δοξολογία στις 7:30 στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πλαγιαρίου
Επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση πανηγυρικού από τον καθηγητή του
2ου Γυμνασίου Μίκρας κ. Θωμά Λατινόπουλο
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Πλαγιαρίου
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Β΄ βάθμια Εκπαίδευση
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου
Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης
Παρέλαση μαθητών στις 11:15
Τελετάρχης ορίζεται η καθηγήτρια του 2ου Γυμνασίου Μίκρας κ. Χρυσοβαλάντου Αβραμίδου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ
Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας
Επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού από την καθηγήτρια του 3ου Γυμνασίου Μίκρας κ. Παναγιώτα Κατσιούλα
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στον αύλειο χώρο της εκκλησίας με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Καρδίας
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Β΄ βάθμια Εκπαίδευση

Α΄ βάμια Εκπαίδευση
ΚΑΠΗ Καρδίας
Σύλλογος Γυναικών Καρδίας
Παρέλαση μαθητών
Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής του 3ου Γυμνασίου Μίκρας κ. Παντελής Παντελίδης

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Κ. ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ
Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κ. Σχολαρίου
Επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό
του Δημοτικού Σχολείου του Κ. Σχολαρίου κ. Ευτέρπη Τερζοπούλου και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία με την εξής σειρά:
Πρόεδρος Κοινότητας Κ. Σχολαρίου
Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης
Α΄ βάθμια Εκπαίδευση
ΚΑΠΗ Κ. Σχολαρίου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Κ. Σχολαρίου
Σύλλογος Ποντίων Κ. Σχολαρίου «Ανέβζηγος Αροθυμία»
Σύλλογος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Κ. Σχολαρίου
Παρέλαση μαθητών
Τελετάρχης ορίζεται ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κ. Σχολαρίου κ. Μηνάς Γκίνος

Δήμος Λαγκαδά

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10.15 από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Δοξολογία,  χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνος.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων.

Στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Λουτρών η καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσσας νεολαίας των σχολείων της πόλης του Λαγκαδά, καθώς και των αντιπροσωπευτικών τμημάτων από τα Σχολεία των Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Λαγκαδά και Τμημάτων Στρατού.

Ανάλογες εκδηλώσεις και παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λαγκαδά

Δήμος Χαλκηδόνος

 • Ώρα 07.30 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς
 • Ώρα 10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία σε όλους τους Ιερούς Ναούς των κατά τόπων Πολιούχων των δημοτικών διαμερισμάτων
 • Ώρα 10.30 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία των Ηρώων από:

Εκπρόσωπο του Δήμου Χαλκηδόνος,

Εκπρόσωπο της Κοινότητας,

Εκπρόσωπο του Ελληνικού Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και λοιπών εκπροσώπων Ν.Π.Δ.Δ. και Φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

 • Ώρα 11.00 π.μ. Παρέλαση μαθητών και εκπροσώπων συλλόγων

Την τιμητική του ο μπακαλιάρος

Έχοντας κάνει ρεπορτάζ αγοράς αναζήτησαν οι Θεσσαλονικείς τις πλέον συμφέρουσες τιμές, με πρωταγωνιστή τον μπακαλιάρο του οποίου η τιμή, σύμφωνα με τους καταναλωτές, είναι «τσιμπημένη».

Οι τιμές για τον παστό μπακαλιάρο κυμαίνονται από 9 έως 12 ευρώ, ενώ η τιμή του ξαλμυρισμένου είναι περίπου στα 10 ευρώ. Ο φρέσκος κοστίζει από 16 έως 18 ευρώ/κιλό.

Στα καταστήματα της εστίασης επικρατεί αναβρασμός και δεν υπάρχει ελεύθερο τραπέζι ούτε για πλάκα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Eπιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Αλβανία
«Υποχρέωση των αλβανικών αρχών να του δοθεί η δυνατότητα να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Eπιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Αλβανία