Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Με βροχές ξυπνάει η πόλη – Τι ώρα θα σταματήσουν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς

Κακοκαιρία ILINA. Βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με εντονότερα φαινόμενα στα ανατολικά στα βόρεια και στο Αιγαίο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις. Χιόνια στα ορεινά. Ενισχυμένοι άνεμοι, έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2023 σύμφωνα με το meto.gr, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Ανατολική Στερεά, στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως στο Αιγαίο όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1800 μέτρα στα κεντρικά και νότια, πάνω από τα 1500 μέτρα στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 18, στην Ήπειρο από 6 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 17-19, στα Επτάνησα από 11 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα. Το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται για το υπόλοιπο της ημέρας τοπικοί όμβροι ή ασθενείς βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί με εντάσεις 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια