Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αναβαθμισμένη η καρδιολογική κλινική στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος

Δώρο της περιφέρειας στους συνανθρώπους μας που το χουν ανάγκη

Του Μιχαήλ Λιάπη,

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Απριλίου η αναβαθμισμένη καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» που βρίσκεται στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Οι πόροι για την αναβάθμιση του νοσοκομείου δόθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην αναβάθμιση που βοηθά ήδη συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, εμπεριέχονται νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, νέα υπερσύγχρονα κρεβάτια και ανακαίνιση σε θαλάμους και άλλους χώρους υγιεινής.

Η αναβάθμιση -10 νέα κρεβάτια, δυνατότητα νοσηλείας 37 ατόμων – Καρδιογράφοι τελευταίας γενιάς

Όπως είπε ο Δρ. Στέφανος Παπαστεφάνου, Διευθυντής καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, «έχω την τιμή και την χαρά να σας υποδέχομαι σήμερα στον αναβαθμισμένο χώρο του καρδιολογικού τμήματος. Η στεφανιαία μονάδα και η καρδιολογική κλινική ανακαινίστηκε με έξοδα – ευγενική χορηγία της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ευχαριστώ θερμότατα τόσο τον περιφερειάρχη, Απ. Τζιτζικώστα, όσο και την αντιπεριφερeιάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, για την ευγενική χορηγία τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα χρήματα αυτά που χορηγήθηκαν στην καρδιολογική κλινική θα πιάσουνε τόπο και ήδη φαίνονται όσον αφορά τα αποτελέσματα. Έχει ανακαινιστεί πλήρως η στεφανιαία μονάδα με 10 καινούρια ηλεκτροκίνητα κρεβάτια τελευταίας τεχνολογίας, μπήκαν επίσης σύγχρονες κονσόλες πάνω από τα κρεβάτια των ασθενών, έχουμε την κεντρική μονάδα με τις οθόνες τελευταίας τεχνολογίας απ όπου παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή τους νοσηλευόμενούς μας. Στους θαλάμους της καρδιολογικής κλινικής κατασκευάστηκαν τουαλέτες που δεν υπήρχαν ντουζιέρες, νιπτήρες και γενικότερα έγινε ένας εξωραϊσμός προς όφελος των ασθενών μας. Έχουμε την δυνατότητα για 37 ασθενείς για νοσηλεία. Έχουμε την καρδιολογική κλινική, την στεφανιαία μονάδα και επίσης έχουμε το εργαστήριο αναίμακτων εξετάσεων με καρδιογράφους τελευταίας γενιάς που αποκτήθηκαν πρόσφατα και μας έχουν δυναμώσει όσον αφορά το διαγνωστικό σκέλος».

egkainia-agios-paulos6.jpg
egkainia-agios-paulos7.jpg

Έρχεται ανακαίνιση στο νοσοκομείο

Από την μεριά του ο Οδυσσέας Κατσάκας, Διοικητής του Νοσοκομείου Αγ. Παύλος δήλωσε ότι «είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα εγκαινιάστηκε η πρώτη ανακαινισμένη πτέρυγα της καρδιολογικής κλινικής, δωρεά του Περιφερειάρχη. Έγιναν τουαλέτες, πολύ σημαντικό, αραιώσαν τα κρεβάτια, τακτοποιήθηκε ο χώρος. Τώρα σειρά έχει η ανακαίνιση όλου του νοσοκομείου που στοιχίζει 3,5 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και βρίσκεται στην φάση του διαγωνισμού και αναμένουμε τον Μάιο να βρεθεί κάποιος να πάρει αυτό το έργο και τον επόμενο χρόνο τέτοια εποχή να έχουμε τα εγκαίνια όλης της πτέρυγας.»

egkainia-agios-paulos3.jpg
egkainia-agios-paulos5.jpg

Απ. Τζιτζικώστας: «Για εμάς στην ΠΚΜ η υγεία των συμπολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη έννοια πριν και πάνω απ΄ όλα»

Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτσικώστας υπογράμμισε ότι «η Περιφέρια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ για να καλύπτει τα κενά που πολλές φορές αφήνει το κράτος και η πολιτεία.» Παράλληλα συνέχισε, «έτσι λοιπόν είμαστε σήμερα εδώ για να παραδώσουμε ένα έργο που χρηματοδότησε η ΠΚΜ, την ανακαινισμένη πια καρδιολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Αγ. Παύλος όπου πλέον έχουμε παραδώσει και σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό, καινούρια κρεβάτια, συστήματα για τους γιατρούς και τους ασθενείς, που μπορεί να διευκολυνθεί και η δουλειά του προσωπικού αλλά και βέβαια ταυτόχρονα η ΠΚΜ πέρα από το νοσοκομείο του Αγ. Παύλου όπου έχουμε επενδύσει πόρους ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής του υποδομής, έχει ολοκληρώσει σημαντικά έργα και παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια σε 48 νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην ΠΚΜ, έργα που αναβάθμισαν την υλικοτεχνική υποδομή των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, βοήθησαν στο να προληφθεί επικουρικό προσωπικό που βοήθησε σημαντικά γιατρούς και νοσηλευτές τα χρόνια της κρίσης και βέβαια σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε στην ίδια ακριβώς λογική, ίδια στρατηγική στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας των νοσοκομείων μας γιατί για εμάς στην ΠΚΜ η υγεία των συμπολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη, ένιαι πριν και πάνω απ΄ όλα».

Βούλα Πατουλίδου: «Μπορεί να έχουμε τους εξαιρετικά απίστευτα ικανούς γιατρούς, αλλά και αυτοί θέλουν χώρο και τα εργαλεία»

Παράλληλα από την μεριά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, δήλωσε: «Οποίος περάσει από την πινακίδα που γράφει στεφανιαία μονάδα, καταλαβαίνει την αναγκαιότητα ανακαινίσεων τέτοιων χώρων. Μπορεί να έχουμε τους εξαιρετικά απίστευτα ικανούς γιατρούς, αλλά και αυτοί θέλουν χώρο και τα εργαλεία για να μπορούν όχι τίποτα άλλο, αλλά να σώζουν τις δικές μας ζωές. Οπότε ειλικρινά ένα ευχαριστώ που ακόμα και στα δύσκολα και στα ανύπαρκτα, αυτοί είναι εκεί και μας σώζουν.» Κατέληξε.

Δημήτρης Τσαλικάκης Διοικητής της 4ης ΥΠΕ: «Τα τελευταία τρία χρόνια της πανδημίας η ΠΚΜ είναι δίπλα σε όλα τα νοσοκομεία» - έρχονται νέα έργα

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Τσαλικάκης Διοικητής της 4ης ΥΠΕ «Τα τελευταία τρία χρόνια της πανδημίας η ΠΚΜ είναι δίπλα σε όλα τα νοσοκομεία και γενικά στην Υγειονομική Περιφέρεια σε όλα τα αιτήματα. Ένα πολύ μεγάλο ποσό των πόρων της ΠΚΜ περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ έχουν κατανεμηθεί σε ανάγκες των νοσοκομείων της ΠΚΜ. Δηλώνω χαρούμενος που στην θητεία μας γίνεται άλλη μία ανακαίνιση κλινικής - πριν από λίγο στις 12.00 (μεσημέρι Τρίτης) ανακαινίσαμε και δημιουργήθηκε η Β’ νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Όλα αυτά έρχονται μετά την πανδημία - αιτήματα- τα οποία είδαμε επιτακτικά ότι έπρεπε να γίνουν. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και κάποια άλλα πράγματα στο επόμενο διάστημα και στο νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ αλλά και στο νοσοκομείου του Αγ. Παύλου. Όταν βρεθεί το συνολικό ποσό, θα ανακοινωθούν τα έργα».

egkainia-agios-paulos2.jpg
egkainia-agios-paulos2.jpg

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας- Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμετζοπούλου: «Η υγεία παραμένει προτεραιότητα και στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2021-2027»

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφεριάρχης Υγείας- Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμετζοπούλου, «είμαστε εδώ χαρούμενοι για τα εγκαίνια ακόμα μιας κλινικής που χρηματοδοτήθηκε από την ΠΚΜ, Όπως είπε και ο περιφερειάρχης η υγεία παραμένει προτεραιότητα και στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2021-2027 ένα πολύ μεγάλο μέρος θα κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση, τα νοσοκομεία της περιφέρειας μας για την ενίσχυση των νομών, για ένα ανθεκτικό σύστημα υγείας.

Επιστολή Ιουστίνου στον πρωθυπουργό για νέα πτέρυγα στον Άγιο Παύλο

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, εξήρε το έργο του νοσοκομείου για το οποίο όπως σημείωσε είναι το μοναδικό που έχει πρόσωπο προς την ανατολική Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο Σεβασμιότατος απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό παρακαλώντας τον να δει το θέμα με το νοσοκομείο Αγ. Παύλος.

Τέλος σημειώνεται ότι στην τελετή των εγκαινίων που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίινα Δερμεντζοπουλου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου Οδυσσέας Κατσάκας, ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής Στέφανος Παπαστεφάνου, κ.α.

Δείτε video του TyposThes από τα εγκαίνια της νέας καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ