Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δωρεάν ξεναγός στα σχολεία που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν ξεναγός στα σχολεία που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Δωρεάν ξεναγό σε σχολεία τα οποία θα επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, θα παρέχει και φέτος (για δεύτερη χρονιά) το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Το Επιμελητήριο, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον «Μαθητικό Τουρισμό» και θα καλύπτει τα έξοδα της ξενάγησης με επίσημο ξεναγό στα μνημεία της πόλης, για όσα σχολεία θα επισκεφθούν και θα έχουν μία τουλάχιστον διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο του νομού Θεσσαλονίκης. 

Αρχικά η πρωτοβουλία του ΕΕΘ αφορά την περίοδο από το Νοέμβριο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2013, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και για την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2014. Η προσπάθειά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη», στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της τουριστικής κίνησης στην πόλη μας και κατά συνέπεια η τόνωση της αγοράς με τη διευκόλυνση, αυτή τη φορά, της πρόσβασης των μαθητών στην περιοχή. Επίσης, το ΕΕΘ επιδιώκει την προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό και βεβαίως ως προορισμό μαθητικών εκδρομών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «από μια οργανωμένη επίσκεψη στη πόλη μας δεν κερδίζουν μόνο οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, αλλά και οι μαθητές, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με μια σύγχρονη, πανέμορφη πόλη με ιστορική διαδρομή 23 αιώνων και μνημεία από την αρχαία, τη ρωμαϊκή, τη βυζαντινή και την οθωμανική περίοδο».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου, στην πρόσκληση του ΕΕΘ για τις μαθητικές εκδρομές, είχαν ανταποκριθεί 126 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, με 6.249 μαθητές, ενώ η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε σε μαθητές που την επισκέφθηκαν ακόμη και τη Ρόδο!

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση

«Η δικτύωση δημιουργεί προοπτικές»