Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πώς έπιασε η αστυνομία το καρτέλ με τα 100 κιλά κοκαΐνη (ΦΩΤΟ)

Παρουσιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση – Μετέφεραν τα ναρκωτικά με φορτηγά σε αποθήκη στη Χαλκηδόνα

Του Μιχαήλ Λιάπη

Συνολικά 10 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία για την υπόθεση της εξάρθρωσης μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που έφερε στην πόλη περισσότερα από 100 κιλά κοκαΐνης.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση της υπόθεσης από την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ειδικές κρύπτες μέσα σε εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν μπανάνες και τα οποία έρχονταν από τη Λατινική Αμερική. Στη συνέχεια μετέφεραν τα εμπορευματοκιβώτια με φορτηγά σε αποθήκη στην περιοχή της Χαλκηδόνας προκειμένου να βγάλουν τα ναρκωτικά από τις κρύπτες και να τα διακινήσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 104 κιλών και 665 γραμμαρίων, 811 γραμμάρια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, καθώς και 284.250 ευρώ προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Υπολογίζεται ότι το κέρδος που θα αποκόμιζαν από την πώληση των ναρκωτικών θα ξεπερνούσε τα 2,1 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, δήλωσε: Κυρίες και κύριοι καλημέρα.

Σας καλέσαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε μία ακόμη σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορά την αποδόμηση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Όπως διακριβώθηκε από την πολυετή έρευνά του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο διεθνές κύκλωμα που εισήγαγε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρωπαϊκή επικράτεια, προερχόμενες από τη Λατινική Αμερική.

Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν κοντέινερ με μπανάνες, στα οποία όμως, υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ηγετικό στέλεχος, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από εκατό (100) κιλά κοκαΐνης, και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 280.000 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους καθώς και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να έρθει σε πέρας αυτή η σημαντική υπόθεση, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμος Β΄ Χρήστος Δημητρακόπουλος, ο οποίος είπε:

Στην αποδόμηση πολυμελούς διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών και τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, όταν στο πλαίσιο πολυετούς, εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της, που αφορά στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και στην περαιτέρω διακίνησή τους. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και του Α' Τελωνείου, αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Δέλτα, καθώς και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας, Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Εύοσμου, εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά δέκα (10) άτομα.

Πρόκειται για επτά (7) ημεδαπούς και τρεις (3) αλλοδαπούς ηλικίας 33 έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν αποθήκη σε περιοχή της Χαλκηδόνας όπου μετέφεραν με Ι.Χ. Φορτηγά, εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν μπανάνες προερχόμενα από τη Λατινική Αμερική, πλην όμως ήταν ειδικά διαμορφωμένα με κρύπτες για την απόκρυψη ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στην εν λόγω αποθήκη πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή των ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονταν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 104 κιλών και 665 γραμμαρίων,

811 γραμμάρια κάνναβης,

Ναρκωτικά δισκία,

284.250 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

1 πιστόλι,

1 πιστόλι κρότου – αερίου,

18 κινητά τηλέφωνα,

5 ρολόγια χειρός μεγάλης αξίας και

Εξοπλισμός για τη διενέργεια σιδηρουργικών εργασιών.

Φυσίγγια,

Συσκευή εκκένωσης ρεύματος,

Ζυγαριές ακριβείας,

Επιπλέον, κατασχέθηκαν,

6 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

1 δίκυκλο και

1 Ι.Χ.Φορτηγό με τον τράκτορά του και κοντέινερ.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ΄ ελάχιστο στο ποσό των 2.100.000 ευρώ περίπου. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δείτε τις φωτογραφίες του TyposThes:

kokaini_thessaloniki_2.jpg
kokaini_thessaloniki_1.jpg
kokaini_thessaloniki_3.jpg
kokaini_thessaloniki_4.jpg
kokaini_thessaloniki_5.jpg
kokaini_thessaloniki_6.jpg
kokaini_thessaloniki_7.jpg
kokaini_thessaloniki_8.jpg
kokaini_thessaloniki_9.jpg

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία:

kokaini_thessaloniki_10.jpeg
kokaini_thessaloniki_11.jpeg
kokaini_thessaloniki_13.jpeg
kokaini_thessaloniki_12.jpeg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ