Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες 22 προγράμματα, με κοινοτική συνεισφορά, για την προώθηση γεωργικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τρίτες χώρες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων, τα περισσότερα από τα οποία θα διαρκέσουν τρία χρόνια, ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η ΕΕ συνεισφέρει τα 35 εκατ. ευρώ. Ένα από αυτά τα προγράμματα αφορά την Ελλάδα, είναι ύψους 5 εκατ. ευρώ, με κοινοτική συνεισφορά 2,5 εκατ. ευρώ και επικεντρώνεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές.
Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης για την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στη Βόρεια Ελλάδα.