Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το «ευχαριστώ» από τους εκλεγμένους βουλευτές από τη Θεσσαλονίκη

Τι ανέφεραν επανεκλεγμένοι και πρωτοεκλεγμένοι βουλευτές στους ψηφοφόρους τους

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκλεγμένοι και επανεκλεγμένοι βουλευτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους ψηφοφόρους τους είτε μέσω ανακοινώσεων στα ΜΜΕ ή με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη τους. Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί δικαίωση του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης και της Παράταξης μας για τις πολιτικές που εφαρμόσαμε και το δρόμο που χαράξαμε για τη νέα τετραετία. Για καλύτερους μισθούς, καλύτερη δημόσια υγεία, αποτελεσματικότερο κράτος, ταχύτερη δικαιοσύνη, ισχυρή Ελλάδα απέναντι στις έξωθεν απειλές. Και βέβαια για τη νέα προοπτική της πόλης μας, που μαζί θεμελιώσαμε».

kalafatis_1.jpg

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στην Α΄ Θεσσαλονίκης όπου ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι: «Ο αγώνας συνεχίζεται  ενόψει της νέας αναμέτρησης. Ακόμη πιο δυνατά. Χωρίς εφησυχασμό, έπαρση ή αλαζονεία. Αλλά με βαθιά συναίσθηση ότι το βάρος της ευθύνης γίνεται τώρα ακόμη πιο μεγάλο. Και αυτό είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού. Αυτή είναι η πεποίθησή μας».

gkioylekas.jpg

Την ευγνωμοσύνη του εκφράζει στους ψηφοφόρους του ο Κώστας Γκιουλέκας για την επανεκλογή του. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του τονίζει τα εξής: «Ευγνωμοσύνη στην Θεσσαλονίκη! Ευγνωμοσύνη στους συμπολίτες μας, τους συμμαχητές. Ευγνωμοσύνη στους καλούς φίλους που, όλα αυτά τα χρόνια, με στήριξαν και με στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο, ειλικρινές ευχαριστώ».

dimitris_kouvelas.jpg

«Η ευθύνη μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και ο πήχης ανεβαίνει!», σημειώνει από την πλευρά του ο Δημήτρης Κούβελας που επανεξελέγη. Και συμπληρώνει: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη πανίσχυρη εντολή να προχωρήσει γρήγορα, χωρίς δισταγμό, τις μεγάλες αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα μας καλύτερη και πιο ισχυρή! Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε! Θα συνεχίσουμε μαζί πιο δυνατά για τη Θεσσαλονίκη μας!».

dimitris_benieris.jpg

Ο Δημήτρης Βενιέρης σε ανάρτησή του στο fb δίνει «Συγχαρητήρια στους πολίτες που έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους θιασώτες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Συγχαρητήρια στους πολίτες που έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Συγχαρητήρια στους πολίτες οι οποίοι γύρισαν τη πλάτη στον εύκολο και πατριδοκάπηλο λόγο». Παράλληλα ευχαριστεί για την στήριξη των ψηφοφόρων του. Και σημειώνει: «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία έξι εβδομάδων. Συνεπής σε όσα υποσχέθηκα σε όλους, δεν αρχίζουμε, συνεχίζουμε».

katerina_notopoyoy.jpg

Η Κατερίνα Νοτοπούλου που πήρε τις περισσότερες ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της τονίζει: «Νιώθω την βαθιά ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους με τίμησαν ξανά με την εμπιστοσύνη τους στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών είναι σκληρό.

Έχουμε ευθύνη άμεσα να εξετάσουμε και να αναλύσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς και τις αιτίες του, με τόλμη, γενναιότητα και ειλικρίνεια.

Σε αυτή τη συγκυρία ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας, για αυτό δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την υπεράσπιση των αδύναμων, των φτωχών, των μεσαίων εισοδηματικών τάξεων και της Δημοκρατίας, παραμένει το ίδιο κρίσιμος και αναγκαίος». Για τις εκλογές που θα έρθουν σε λίγες μέρες αναφέρει: «Δίνουμε αυτή τη μάχη με αποφασιστικότητα και πείσμα, για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, όχι για το κόμμα μας, αλλά για τους Έλληνες πολίτες, για τη νέα γενιά. Είναι ηθικό και πολιτικό χρέος μας να σταθούμε απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη, στους φανερούς και κρυφούς επίδοξους συμμάχους του και να αντισταθούμε στην απροκάλυπτη επίθεση που σχεδιάζουν εναντίον του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους.

Συγχρόνως πρέπει να αναδείξουμε με σαφήνεια τη δική μας πολιτική πρόταση, με καθαρό και σύγχρονο λόγο. Είμαστε για τα δύσκολα, για αυτό θα τα καταφέρουμε. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας με όλες μου τις δυνάμεις. Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Μαζί συνεχίζουμε».

hristos_giannoylis.jpg

«Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση μας έφερε αντιμέτωπους με ένα ιδιαίτερα δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα», σημείωσε από την πλευρά του Χρήστος Γιαννούλης που επανεξελέγη. Και συμπληρώνει: «Με παρρησία, γενναιότητα και ειλικρίνεια θα αναζητήσουμε τα αίτια της ήττας αλλά δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε σε μία αυτοκαταστροφική εσωστρέφεια. Ανασυντάσσουμε άμεσα τις δυνάμεις μας και χαράζουμε τη στρατηγική μας. Επαναφέροντάς τα στοιχεία της συντροφικότητας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, στρατευόμαστε όλοι σε μία μάχη καθήκοντος. Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλες και όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους και δεσμεύομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις στην κρίσιμη εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας».

karaoglou.jpg

Για «Ιστορική νίκη της ΝΔ» κάνει λόγο ο πρώην ΥΜΑΘ και βουλευτής ΝΔ κ. Θόδωρος Καράογλου που κέρδισε για ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ: «Επιβραβεύοντας το κυβερνητικό μας πρόγραμμα οι συμπατριώτες μας λένε “ναι” στο μέλλον, αποδεικνύοντας ότι η καλύτερη και πιο λειτουργική Ελλάδα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Γι’ αυτό μας έδωσαν ρητή εντολή να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους και ζητούν να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές και τομές για μια σύγχρονη και προοδευτική Ελλάδα.

Οι  Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν μας έδωσαν απλώς την ψήφο τους, αλλά έδωσαν με εμφατικό τρόπο θετική ψήφο στην ελπίδα έναντι της τοξικότητας και των αυταπατών. Με μπροστάρηδες τους νέους μας, οι οποίοι είχαν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη επιλογή στην κάλπη, θέλουν και ζητούν από εμάς να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μια ανεπτυγμένη χώρα με ισχυρή οικονομία, στιβαρούς θεσμούς, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, καλύτερη υγεία, κύρος στο εξωτερικό, για την οποία θα είναι υπερήφανοι. Και θα το κάνουμε ζητώντας ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας!».

Ο κ. Καράογλου ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του που του έκαναν την τιμή να τους εκπροσωπήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για 9η συνεχή φορά και προσθέτει: «Συνεχίζουμε μαζί στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, για μια Β΄ Θεσσαλονίκης που αποδεδειγμένα κινείται προς ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο αύριο.

Ασφαλώς ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Συνεχίζεται πιο εντατικά ώστε στην επόμενη κάλπη η Νέα Δημοκρατία να είναι ισχυρά αυτοδύναμη και μαζί της να γίνει αυτοδύναμη η Ελλάδα. Στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας απαντούμε με ταπεινότητα, επιμονή, έργο, συνέπεια, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και ευρισκόμενοι πάντα υπεύθυνα δίπλα στον πολίτη».

 

Υποψηφιότητες που προκάλεσαν αίσθηση

smaro_maniati.jpg

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσαν οι υποψηφιότητες της Σμαρώς Μανιάτη που πήρε 7631 ψήφους, όπως και της Φεβρωνίας (Φαίης) Τύρη με 7372 ψήφους.

«Οι πολίτες θέλουν μια κυβέρνηση αυτοδύναμη, αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα της 21ης Μαΐου. Μια κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες, χωρίς έπαρση, μακριά από διχασμούς και τοξικότητα, που θα προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας. Οι πολίτες αναγνωρίζουν τα μεγάλα βήματα που έκανε η χώρα μας την προηγούμενη τετραετία», ανέφερε σε ανάρτησή της η Σμαρώ Μανιάτη σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και ειδικότερα τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

faii_tyri.jpg

Από την πλευρά της η Φεβρωνία (Φαίη) Τύρη σε δική της ανάρτηση στο fb σημείωσε τα εξής: «Ένα ταξίδι ξεκίνησε αλλά ακόμα δεν ολοκληρώθηκε. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα, αλλά έχουμε ακόμα μία εκλογική αναμέτρηση για την αυτοδυναμία. Ένα ταξίδι με συνεπιβάτες όλους εσάς που με την ψήφο σας, με στηρίξατε στα πρώτα μου βήματα στην πολιτική και μου δώσατε το έναυσμα για να συνεχίσω να παλεύω για την Θεσσαλονίκη μας, για την Ελλάδα μας και για τις επόμενες γενιές. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε».

 

Πρώτος επιλαχών ο Παναγιώτης Κοκκόρης

kokkoris.jpg

Πρώτος επιλαχών είναι ο Παναγιώτης Κοκκόρης στην Α΄Θεσσαλονίκης καθώς πήρε 11.190 σταυρούς. Ο κ. Κοκκόρης έδωσε μια δυναμική μάχη και σε αυτές τις εκλογές. Όμως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Άκης Σκέρτσος είχε ανακοινώσει την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατήσει την έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης. Συνεπώς με βάση τα παραπάνω ο κ. Κοκκόρης, που εξελέγη 10ος στη σειρά στις ψήφους, θα μείνει εκτός βουλής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης