Ένας 48χρος έμπορος ειδών μαναβικής ο οποίος βάφτιζε τις μπανάνες που πουλούσε "τσικίτα",
πιάστηκε τα χέρια αστυνομικών του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προχθές το μεσημέρι στην περιοχή της Λαχαναγοράς.
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται έπειτα από καταγγελία που έκανε ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας στους αστυνομικούς.
Η δράση του 48χρονου
Όπως προέκυψε, ο έμπορος εισήγαγε μπανάνες αγνώστου προελεύσεως και εν συνεχεία πάνω σ' αυτές κολλούσε αυτοκόλλητο με την μάρκα της γνωστής εταιρίας, λανσάροντας τες στην αγορά, ως τις γνήσιες μπανάνες. Μάλιστα, ο 48χρονος εισήγαγε τα αυτοκόλλητα από την γειτονική Βουλγαρία.
Το τέλος της δράσης του και η ζημία
Συγκεκριμένα, ο έμπορος συνελήφθη προχθες το μεσημέρι έπειτα από έλεγχο των αρχών σε κατάστημα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του κατά τη διάρκεια του οποίου , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 136.300 απομιμητικά αυτοκόλλητα συγκεκριμένης εταιρείας φρούτων. Τέλος, εκτιμάται ότι ο 48χρονος με την δράση του προκάλεσε απώλεια εσόδων της παθούσας εταιρείας,70.000 ευρώ περίπου. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί Σημάτων» , νόμου «περί αθέμιτου ανταγωνισμού» και «πλαστογραφίας» και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Μιχαήλ Λιάπης