Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς (VIDEO)

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Του Μιχαήλ Λιάπη, 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με την ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στο Λιμάνι.

Ο Αλ. Τσίπρας που ολοκληρώνει και την προεκλογική του εκστρατεία από την πόλη της Θεσσαλονίκης, έφτασε λίγο πριν τις 9:30 στο χώρο του Λιμανιού, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος φίλων του κόμματος.

Με μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν σταθεί πίσω του, ο κ. Τσίπρας κάλεσε το κόσμο να στηρίξει την Κυριακή το πρόγραμμα του κόμματος και να δώσει απάντηση στα διλήμματα της κάλπης, ενώ ξεκίνησε λέγοντας πως όπως καλά ξέρουν οι Θεσσαλονικείς, «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» συμπληρώνοντας πως «είμαστε ήδη όρθιοι».

«Ανταμώνουμε και πάλι όλοι μαζί. Η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα το δικό της "παρών" στη μάχη της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Και είμαστε όλοι εδώ !Παρούσες και παρόντες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: 

«Δίνουμε τη μάχη. Με τα δικά μας όπλα. Τις αξίες και τις αρχές μας.Την αφοσίωση μας στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία, στην ισότητα. Την αγάπη μας για τον άνθρωπο. Και είμαστε σήμερα στη τελευταία στροφή μιας δύσκολης, αλλά και όμορφης μάχης. Μιας κρίσιμης μάχης. Της μάχης για την ανατροπή. Της μάχης στο σήμερα για να προστατεύσουμε το αύριο. Και είμαστε μαθημένοι σ' αυτές τις μάχες. Είμαστε μαθημένοι να δίνουμε το "παρών", όταν η δημοκρατία, η πατρίδα, η δικαιοσύνη το ζητούν. Το κάναμε πάντα, όσους διωγμούς, όση συκοφαντία, όση καταστολή κι αν σήμαινε αυτό. Το κάνουμε και σήμερα.Και θα το κάνουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αυτής της αναμέτρησης. Γιατί από τις κάλπες αυτές θα βγει ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Με ποιο πρόγραμμα, ποια μέσα, ποια προοπτική. Και ποιος και πως, με ποια δύναμη θα δώσει δύναμη στις κοινωνικές αντιστάσεις. Θα κρατήσει όρθια την κοινωνία και ακέραιες τις προσδοκίες της, στα σταθεί δίπλα στους αδύναμους, σε όσες και όσους δεν έχουν φωνή».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια αναφέρθηκε στα διλήμματα των εκλογών της Κυριακής λέγοντας πως «οι εκλογές της Κυριακής θα κρίνουν τη ζωή μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα κρίνουν όμως και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Και τα διλήμματα είναι σκληρά. Τα κάνει σκληρά το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που δίνει μπόνους 50 έδρες στο πρώτο κόμμα. Γιατί την Κυριακή δεν έχουμε τον δεύτερο γύρο της προηγούμενης αναμέτρησης. Έχουμε μια νέα αναμέτρηση. Με άλλο εκλογικό σύστημα. Και δύο μόνο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας και διακυβέρνησης που αναμετρώνται τη Κυριακή. Που καθρεφτίζουν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Δύο διαφορετικά οράματα, αν θέλετε, για την Ελλάδα. Το δικό μας όραμα. Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το όραμα της ΝΔ. Το δικό μας όραμα είναι το όραμα μιας χώρας και μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Μιας χώρας και μιας κοινωνίας στην οποία όλοι οι άνθρωποι και όλες οι ζωές θα μετρούν το ίδιο. Μιας χώρας και μιας οικονομίας όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αυξάνεται και θα μοιράζεται δίκαια και ισότιμα μεταξύ των πολιτών. Μιας χώρας που δεν θα έχει παιδιά και αποπαίδια στις ευκαιρίες της μόρφωσης, της υγείας, της εργασίας, της προόδου. Με ίσες ευκαιρίες για όλες και για όλους. Μιας χώρας που οι πολίτες της δεν θα πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού, γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρο και διασώστες. Μιας χώρας που κανόνας της θα είναι η ανθρωπιά και η στήριξη του κράτους για όλους τους ανθρώπους της, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας. Μιας χώρας που δεν θα τρώει τα καλύτερα παιδιά της, δεν θα στέλνει την αστυνομία να καταστέλλει τα όνειρά τους, δεν θα αντιμετωπίζει σαν εσωτερικό εχθρό όποιον αντιστέκεται στην εξουσία. Μιας χώρας που δεν θα εμπορεύεται την ιστορία και τον πολιτισμό της. Δεν θα αντιμετωπίζει την τέχνη ως εχθρό και τους ανθρώπους της ως ανεπάγγελτους και ταραξίες. Μιας χώρας με ισχυρούς θεσμούς, εμπεδωμένη δημοκρατία, ισχυρό κοινωνικό κράτος. Με εργαζόμενους και εργαζόμενες που θα ζουν, θα εργάζονται και θα αμείβονται σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας. Όπου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα είναι υποζύγια των φόρων για να πλουτίζουν τα καρτέλ. Όπου ένα νέο ζευγάρι θα μπορεί να αποκτήσει παιδιά όποτε το επιθυμεί, γιατί θα έχει στήριξη από την Πολιτεία»

Παρουσιάζοντας το σχέδιο και το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους, είπε πως «το σχέδιο αυτό στέκεται απέναντι στο το πρόγραμμα της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη, που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών».

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα από το Λιμάνι:

 
Δείτε φωτογραφίες και video του TyposThes από την ομιλία:

 

tsipras.jpg
tsipras2.jpg
tsipras1.jpg
tsipras4_1.jpg
tsipras3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι αφανείς ήρωες των δρόμων στη Θεσσαλονίκη
«Μόνο ωφέλιμο να είναι περισσότεροι αυτοί που κάνουν κοινωνική εργασία στο δρόμο», ανέφερε κοινωνικός λειτουργός με αφορμή ημερίδα για το streetwork
Οι αφανείς ήρωες των δρόμων στη Θεσσαλονίκη