Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μέχρι Σεπτέμβρη εργολάβος για τους πρώην Στάβλους Παπάφη

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο Μάκης Κυριζίδης που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη Ζέρβα

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει μπει εργολάβος για την ανάπλαση των πρώην Στάβλων Παπάφη. Μια παρέμβαση που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Τούμπας. Πρόκειται για ένα μόνο από τα έργα που έχει βάλει σε τροχιά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μάκης Κυριζίδης, ο οποίος θα κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλαίσιο συνάντησής του με εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης μας «Χθες έγινε η δημοπράτηση για την ανάπλαση των πρώην Στάβλων Παπάφη, ενός από τα μεγάλα έργα που έχει υποσχεθεί η παράταξη Κωνσταντίνου Ζέρβα». 

papafi_stavloi.jpg

Ο χώρος των πρώην στάβλων της Παπάφη είναι συνολικής επιφάνειας 4.775 τ.μ. Το κτιριακό συγκρότημα που θα ανεγερθεί περιλαμβάνει βρεφονηπιακό σταθμό, ξενώνα φιλοξενίας, κλειστό δημοτικό γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων, χώρο μνήμης/αρχείο προσφυγικής Τούμπας, δημοτική βιβλιοθήκη/αναγνωστήριο, κτίριο γραφείων, ιατρείο, κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και υπόγειο χώρο στάθμευσης. Ο υπαίθριος χώρος του συγκροτήματος, που διαχωρίζεται με πεζόδρομο από τον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και την παιδική χαρά, θα διαμορφωθεί κατάλληλα για τη βέλτιστη χρήση του.

Ο κ. Κυριζής μιλώντας περαιτέρω για τις παρεμβάσεις που θα δώσουν πνοή στην πόλη, αναφέρθηκε στην ανάπλαση της Αριστοτέλους λέγοντας ότι στην αρχή του επόμενου έτους θα είναι έτοιμη η οριστική μελέτη, ενώ υπάρχει συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα ώστε να ενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ. 

Επίσης μίλησε για τις αναπλάσεις που θα γίνουν σε δέκα εμπορικούς δρόμους σε όλες τις δημοτικές ενότητες, δίνοντας ωστόσο περισσότερη έμφαση στην οδό Εγνατία που έχει ταλαιπωρηθεί και από τις εργασίες για τη κατασκευή του Μετρό.

Εξάλλου αναφέρθηκε και στην ανάπλαση στο Καπάνι, τονίζοντας πως «έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι, και θα προχωρήσουν οι εργασίες για το δεύτερο. Στόχος είναι να μην κλείσει η αγορά και οι εργασίες να προχωρούν σταδιακά».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το διάστημα «τρέχουν» έργα και για την σχολική στέγη πχ σε Λαχανά, Κριεζώτου, Χαριλάου, τόσο για νέα κτήρια όσο και για την συντήρηση παλαιότερων.

πλατεια-ελευθεριας.jpg

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Πλατεία Ελευθερίας ο κ. Κυριζίδης διαβεβαίωσε πως «το πάρκο μνήμης θα γίνει», ότι υπάρχει «στενή συνεργασία με ισραηλιτική κοινότητα», και πως «μπορεί να υπάρξει συνύπαρξή του με το πάρκινγκ». Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως» Η όποια απόφαση θα ληφθεί μέσω δημοτικού συμβουλίου». Παράλληλα σχολίασε πως το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και αυτό της κοπής δέντρων, χρησιμοποιήθηκε έντονα ως  μοχλός πολιτικής αντιπαράθεσης από την αντιπολίτευση.

Στον προεκλογικό αγώνα

Αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές σχολίασε πως στόχος να βγει από την πρώτη Κυριακή ο συνδυασμός. Προσωπικός του στόχος; Να αναγνωρίσουν όλο και περισσότεροι δημότες το έργο του. «Δείγματα γραφής υπάρχουν. Επικοινωνήσαμε την δουλειά στην αντιδημαρχία και  ελπίζω αυτό να αναγνωριστεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ήδη όπως ανέφερε, η παράταξη Ζέρβα έχει προβάδισμα το οποίο αποτυπώνεται και σε μετρήσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ