Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέα λουκέτο σε ΕΛΤΑ - Έκλεισαν 5 καταστήματα σε 14 μέρες

Aπό τις 10 Ιουλίου συνολικά μπήκε λουκέτο σε 100 καταστήματα - Τα 5 στη Θεσσαλονίκη

Λουκέτο σε ακόμη 35 καταστήματα ΕΛΤΑ, μπαίνουν σε όλη τη ώρα αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου. Έτσι συνολικά από τις 10 Ιουλίου συνολικά ρολά κατεβάζουν 100 καταστήματα.

Συγκεκριμέα στις 10 Ιουλίου έκλεισαν 25 ταχυδρομικά καταστήματα, ενώ ακολούθησαν άλλα 40 που έκλεισαν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου. Την προσεχή Δευτέρα θα αναστείλουν τη συναλλακτική τους δραστηριότητα ακόμα 35 καταστήματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 100, από το σύνολο των 620 καταστημάτων που αποτελούσαν το δίκτυο των ΕΛΤΑ πριν την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Τα φυσικά σημεία παρουσίας των ΕΛΤΑ συμπεριλαμβανομένων και των πρακτορείων έφταναν τα 1.150.

Στη Θεσσαλονίκη συνολικά μαζί και με τα καταστήματα που έκλεισαν από τις 10 Ιουλίου, λουκέτο μπαίνει σε 5 καταστήματα, καθώς αύριο κλείνουν και τα ΕΛΤΑ στο Φοίνικα.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, σε ανάρτησή του για το αυριανό λουκέτο εκφράζει την αντίθεσή του αναφέροντας:

«Ο Φοίνικας δεν πρέπει να μείνει χωρίς ταχυδρομείο! Εξυπηρετεί πολλούς πολίτες, καθώς βρίσκεται σε κομβικό σημείο στην Ανατολική είσοδο της πόλης μας, αλλά και σε μια περιοχή που δεν έχει τράπεζες με αποτέλεσμα το ταχυδρομείο να είναι σημείο αναφοράς.

Έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου, στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ και στον Υπουργό Επικρατείας, για την πρωτοφανή απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Φοίνικα.

Στην απάντηση που λάβαμε χθες από τα ΕΛΤΑ, αναφέρεται ότι: «Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των ΕΛ.ΤΑ. όλης της χώρας, θα υπάρχει τουλάχιστον ένα σημείο εξυπηρέτησης σε κάθε Δήμο της χώρας, εκ των οποίων κάποια θα εξυπηρετούν με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας».

Η απόφαση αυτή καθεαυτή, αλλά και η απάντηση των ΕΛ.ΤΑ. μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και γι’ αυτό ήδη έχουμε κάνει ήδη παρέμβαση στην ΚΕΔΕ, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και την έντονη διαμαρτυρία μας, σε μία κοινωνικά άδικη απόφαση και επιζήμια εις βάρος της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Ζητάμε και θα παλέψουμε για την άμεση αναστολή της απόφασης και τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στον Φοίνικα, στην είσοδο της πόλης μας».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δήμου.

Υπενθιυμίζεται πως είχε προηγηθεί στις 10 Ιουλίου, τα ΕΛΤΑ Ελευθέριου Θεσσαλονίκης, Χαριλάου και Ευκαρπίας, ενώ στις 17 του μηνός έκλεισε και το κατάστημα Διοικητηρίου.

Διαμαρτύρονται οι Δήμοι για το κλείσιμο ΕΛΤΑ

Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εκφράζει τη διαφωνία του με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά.

Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λ. Κυρίζογλου, επισήμανε ότι «η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση αποτελεί βαρύ πλήγμα στις ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας, καθώς τα ΕΛΤΑ αποτελούν στήριγμα για την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη τις ταχυδρομικές και λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες».

Όπως τόνισε ακόμη: «Η εξέλιξη αυτή βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατηγορηματικά αντίθετη, διότι δεν αποδέχεται ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος παύουν να παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες, που τις έχουν μεγάλη ανάγκη, με βάση μόνο τα εσωτερικά κριτήρια αναδιάρθρωσης του οργανισμού των ΕΛΤΑ».

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει τη διαφωνία του με το κλείσιμο των 65 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, χωρίς οποιοδήποτε ισοδύναμο μέτρο ή μέριμνα ταχυδρομικής εξυπηρέτησης. Ζητά να μην καταργηθούν τα εν λόγω υποκαταστήματα, αλλά να αναβαθμιστούν σε πολυδύναμα κέντρα υπηρεσιών με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμούς, σε συμμόρφωση με τις επιταγές της ψηφιακής μετάβασης, της κοινωνικής σύγκλισης και περιφερειακής συνοχής, διότι παρέχουν εξαιρετικά σημαντικό έργο».

Να σημειωθεί πως το αίτημα της ΚΕΔΕ θα κατατεθεί με επιστολή του προέδρου της στον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ