Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το Μετρό βάζει μπρος το 2024 με 13 σταθμούς και 18 συρμούς

Αρχές του 2024 στην πόλη φτάνουν και πάνω από 100 ηλεκτρικά λεωφορεία

«Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία, που θα είναι περισσότερα από 100, θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2024», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας από την «καρδιά» του Μετρό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του χθες στην πόλη και συμμετοχής του σε ευρεία σύσκεψη για συγκοινωνιακά θέματα.

Παράλληλα ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στον ΟΑΣΘ, δηλώνοντας: "Μιλάμε για έναν οργανισμό που είναι σε ειδική εκκαθάριση από το 2017, άρα απαιτούνται αποφάσεις κι αυτές θα ληφθούν εκτιμώ μέχρι τέλος του έτους"..

Το μετρό θα ξεκινήσει ο 2024 με 13 σταθμούς και 18 συρμούς

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σταϊκούρας συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, και τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, έφτασε στο αμαξοστάσιο με το μετρό Θεσσαλονίκης, στο οποίο επιβιβάστηκαν από το Σιντριβάνι, κάνοντας μία στάση και στον σταθμό Παπάφη. Στον συγκεκριμένο σταθμό ενημερώθηκε για τα ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, που έχουν ήδη εγκατασταθεί εκεί. Έπειτα ο υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου και στο κέντρο ελέγχου λειτουργίας του μετρό.

Ο υπουργός χαρακτήρισε εμβληματικό έργο το μετρό Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι η λειτουργία του θα ξεκινήσει το 2024, με 13 σταθμούς, 18 τρένα και υπογράμμισε «την πρόθεση, τη βούληση, τη διάθεση και τη βεβαιότητα ότι τα έργα θα συνεχίσουν και θα τα βλέπει ο πολίτης και το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο υπουργός συμμετείχε στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και στην οποία πήραν μέρος δήμαρχοι και φορείς της πόλης.Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα όπως αυτό της κατασκευής του flyover κατά τον βέλτιστο εφικτό τρόπο, όπως υπογράμμισε ο  υπουργός, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλά προβλήματα στην πόλη.

Ειδικότερα, παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι αντιπεριφερειάρχες Πάρις Μπίλλιας και Σωκράτης Δωρής, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπωνη-Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας, Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, στελέχη της ΕΛΑΣ, της Τροχαίας και εκπρόσωποι φορέων συγκοινωνιακού έργου (ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ, Εγνατίας Οδού ΑΕ). Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος το θέμα του «fly over», για το οποίο ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι η υλοποίησή του θα πρέπει να γίνει «με τον βέλτιστο εφικτό τρόπο», ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των μετακινούμενων και ταυτόχρονα να μην υπάρξουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός, δεσμεύτηκε ότι σε τακτική βάση, κάθε μήνα όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ή κάποια μέλη της θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, για να λύνουν τα όποια ζητήματα προκύπτουν και να παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων.

ΥΜΑΘ: Πολύ σημαντικά έργα της πόλης υλοποιούνται

Από την μεριά του ο κ. Κωσταντινίδης δήλωσε ενθουσιασμό αλλά και θαυμασμό για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του μετρό. «Εγώ θα εκδηλώσω πραγματικά τον θαυμασμό μου για τη δουλειά που έχει γίνει. Είμαι περήφανος που χρησιμοποιώ ένα τέτοιο μέσο στη Θεσσαλονίκη και που πολύ σύντομα θα διατεθεί προς χρήση στους συμπολίτες μας. Αντιλαμβάνεστε ότι τα μεγάλα έργα υποδομών χρειάζονται συνέργειες, χρειάζονται συμπράξεις, συνεργασίες.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινίδης αποκάλυψε ότι πολύ σημαντικά έργα, οδικά, σιδηροδρομικά, συγκοινωνιακά βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και για τον λόγο αυτό,

“συγκαλέσαμε ως Μακεδονίας - Θράκης αυτή τη συνεργασία, προκειμένου με τους φορείς να εισπράξουμε, να καταγράψουμε τις αδυναμίες και να συντονίσουμε τις δράσεις, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα , με τις μικρότερες συνέπειες για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας”, δήλωσε.

Λ. Κυρίζογλου: Ζήτημα η επέκταση του μετρό δυτικά

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, έθεσε στον υπουργό το ζήτημα της επέκτασης του μετρό δυτικά.

 «Η ελληνική πολιτεία είναι δίπλα στους πυρόπληκτους - Το ταχύτερο οι αποζημιώσεις»

Την θλίψη του για την απώλεια των δυο ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας στην πύρινη λαίλαπα εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας από τα γραφεία της Ελληνικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν της πτώσης του μοιραίου Canadair που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο πιλότων της Π.Α. , ο υπουργός εξέφρασε την θλίψη του ενώ συλλυπήθηκε τους οικείους και τις οικογένειές τους. Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών είπε ότι: “Η ελληνική πολιτεία στέκεται και θα σταθεί κοντά στου πολίτες που έχουν πληγεί και θα κάνουμε το καλύτερο και ταχύτερο δυνατόν που μπορούμε έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ