Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χωρίς κενό ο καθαρισμός στο Θερμαϊκό - Σχέδιο λύσης για χρόνια

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Στάθης Κωνσταντινίδης προανήγγειλε διαγωνισμό που θα δώσει μία μεσοπρόθεσμη κάλυψη για κάποια χρόνια

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Μια δυσάρεστη εικόνα παρουσίαζε ο Θερμαϊκός στην παραλία τη Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες, με φύκια αλλά και σκουπίδια να έχουν συγκεντρωθεί στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η σχετική σύμβαση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού με το ειδικό πλοιάριο έχει λήξει, ωστόσο, όπως δήλωσε σήμερα, ερωτηθείς σχετικά, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, υπάρχει κάλυψη αυτήν την στιγμή και δε θα δημιουργηθεί κανένα κενό για το επόμενο διάστημα.

Είπε συγκεκριμένα ότι καλύπτεται εκ των ενόντων αυτό το πρώτο διάστημα, δηλαδή βγαίνει το ειδικό πλοίο καθαρισμού για τη συλλογή ρύπων, ενώ έχει αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία και το ΥΜΑΘ έχει έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τη δρομολόγηση μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που θα προσφέρει κάλυψη για τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι την 1η Αυγούστου ο ΟΦΥΠΕΚΑ δημοσίευσε τη διακήρυξη διενέργειας διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο τις υπηρεσίες περισυλλογής επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων καθώς και αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο, άλλες ουσίες και από διάφορα φυσικοχημικά φαινόμενα του Θερμαϊκού Κόλπου, για το έτος 2023.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου και συγκεκριμένα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι και το ακρωτήριο του Μεγάλου Εμβόλου στα ανατολικά (Αγία Τριάδα), καθώς και τα Δέλτα του Αξιού και Αλιάκμονα στα δυτικά, εκτελώντας δρομολόγια δύο (2) φορές την εβδομάδα, έξι (6) ώρες ημερησίως για τρεισήμισι (3,5) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, είπε ακόμα ότι σίγουρα θα υπάρξει το επόμενο διάστημα ένας διαγωνισμός που θα δώσει μια μεσοπρόθεσμη κάλυψη για κάποια χρόνια, παράλληλα με μία πρωτοβουλία που σκοπεύει να πάρει το ΥΜΑΘ για να γίνει μία συνολική μελέτη για τον Θερμαϊκό, «ώστε να έχουμε μια ασφαλή και μακροπρόθεσμη λύση», όπως τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση για την εικόνα που παρουσίαζε  ο Θερμαϊκός είχε κάνει πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν