Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεόδουλος Ταπανίδης: Με εμπειρία από την εκπαίδευση στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης

Έχοντας υπηρετήσει επί 40 χρόνια σε διαφορετικές θέσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, κατεβαίνει υποψήφιος με την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη»

 *Συνέντευξη στην Λεμονιά Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Να προσφέρει στην πόλη μας στον τομέα της εκπαίδευσης που γνωρίζει καλά, υπόσχεται ο Θεόδουλος Ταπανίδης. Ο κ. Ταπανίδης μίλησε στο «ΤyposThes» για την απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στην επιλογή του να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα. Εστίασε σε στο πώς θα βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας στα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες της. Επίσης σχολίασε το πώς συνδυάζεται η πολιτική με τα μαθηματικά.

Γεννημένος στον Πωμό Πάφου της Κύπρου, ο κ. Ταπανίδης είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του ΑΠΘ, ενώ πραγματοποίησε διδακτορική διατριβή στον τομέα Μαθηματικών του Γενικού Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει μακρά εκπαιδευτική εμπειρία και παράλληλα έχει ασκήσει επί σειρά ετών με εξαιρετική επιτυχία διοικητικά καθήκοντα στον τομέα της εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΚΥΣΔΕ (2013 – 2015) και Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ο Θεόδουλος Ταπανίδης είναι παντρεμένος κι έχει ένα παιδί. Ο ίδιος έχει συμμετάσχει στον πόλεμο ενάντια στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 

theodoylos_tapanidis_2.jpg

-Πώς συνδυάζονται μαθηματικά και η πολιτική;

-Τα Μαθηματικά μπορούμε να τα συνδυάσουμε με πολλές πτυχές της ζωής μας. Όταν σπουδάζαμε μάς έλεγαν οι καθηγητές μας ότι τα μαθηματικά μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις επιστήμες.

Είχα ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό από τα φοιτητικά μου χρόνια. Οπότε το να μπω και στην πολιτική θεωρώ πως ήταν μια εξέλιξη αυτής της ενασχόλησης. Για μένα είναι εύκολο να συνδυάσω και τα δύο. Εξάλλου είχα ξαναβάλει υποψηφιότητα με τον κ. Σταύρο Καλαφάτη και τότε ήμουν ο πρώτος επιλαχών. Ήταν επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη και μάλιστα τους τελευταίους 6 μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του, είχε παραιτηθεί ένας δημοτικός σύμβουλος και είχα αναλάβει αρμοδιότητες.

-Γιατί κατεβαίνετε ως υποψήφιος με την παράταξη του κ. Ζέρβα;

-Επέλεξα τον κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα γιατί από όλους τους υποψήφιους θεωρώ ότι είναι ο πιο αξιόπιστος και μπορεί να υλοποιήσει τα έργα που υπόσχεται. Είχε να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια κατά την πρώτη θητεία του πχ πανδημία, όμως πιστεύω πως στην δεύτερη θητεία θα καταφέρει να κάνει πολλά πράγματα που θα αλλάξουν την πόλη. Εξάλλου με δική του πρόταση που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, έγινα πρόεδρος της Σχολικής Δευτεροβάθμιας Επιτροπής, θέση την οποία διατηρώ εδώ και δύο χρόνια. Γενικότερα πιστεύω ότι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο.  

-Ποια τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης πώς θα βοηθήσετε στο να λυθούν;

-Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι αυτό που τονίζουν και οι ίδιοι οι πολίτες: η καθαριότητα. Έπειτα είναι το κυκλοφοριακό. Για το πρώτο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση. Η τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης πιστεύω ότι είναι μια σωστή κίνηση. Επίσης θα βοηθήσει πολύ η απόκτηση νέων αυτοκινήτων για τον στόλο της καθαριότητας όπως και η πρόσληψη υπαλλήλων στον τομέα αυτό. Όσο για το δεύτερο πρόβλημα, το κυκλοφοριακό, θεωρώ πως η έναρξη λειτουργίας του Μετρό θα φέρει μεγάλη ανακούφιση. Πολλοί δημότες δεν θα χρειάζεται να πάρουν το ΙΧ τους για να κατέβουν στο κέντρο και έτσι δεν θα υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

-Πώς θα θέλατε να δείτε τη Θεσσαλονίκη

-Ονειρεύομαι μια πόλη ευρωπαϊκή, με καινοτομίες. Ήδη έκανε αρκετά ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο. Μην ξεχνάτε ότι το 20204 η Θεσσαλονίκη θα είναι Ευρωπαϊκή πόλη Αθλητισμού, έχουν έρθει επενδύσεις από εταιρείες όπως η Phizer, η Deloitte, ενώ το λιμάνι μας είναι σταθμός για τα κρουαζιερόπλοια τα οποία φέρνουν χιλιάδες τουρίστες. Υπάρχει ανάπτυξη στην πόλη. Πρόσφατα άκουσα ομιλία του κ. Ζέρβα ότι στη Θεσσαλονίκη ψάχνουν μηχανικούς και δεν βρίσκουν. Πιστεύω ότι αν φροντίσουμε για τις κατάλληλες προϋποθέσεις, θα επιστρέψουν στην πόλη, θα σταματήσει το brain drain.

-Τι θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε;

-Εφόσον εκλεγώ, και υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου, θα συνεχίσω το έργο μου από τη θέση του προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπηρέτησα επί 40 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης και ξέρω τα προβλήματά της. Ήμουν στην διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο  του υπουργείου Παιδείας που λαμβάνει αποφάσεις υπουργείου για εκπαιδευτικούς. Μάλιστα την τελευταία θέση μου την είχαν εμπιστευθεί θέση τρεις διαφορετικοί υπουργοί, από διαφορετικά κόμματα, ο  κ. Αρβανιτόπουλος, ο κ. Λοβέρδος και ο Κουράκης. Για μένα η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν είναι τιμή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Περίπατος Κοινωνικής Ευθύνης για τη μείωση της παιδικής κακοποίησης
Διοργανώνεται με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών και του κοινού για την προφύλαξη, τη διαχείριση και τη μείωση των περιστατικών
Θεσσαλονίκη: Περίπατος Κοινωνικής Ευθύνης για τη μείωση της παιδικής κακοποίησης