Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Με κουλούρι και μπουγάτσα το πρωινό στο αεροδρόμιο Μακεδονία (ΦΩΤΟ)

Μια δράση για την προώθησή του πραγματοποίησαν σήμερα η Fraport Greece, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Μπουγάτσες, κουλούρια, τρίγωνα πανοράματος, ρυζόγαλα, γιαούρτι με γλυκά του κουταλιού, στραπατσάδα και οσπριάδα, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, αλλά και μερακλίδικος ελληνικός καφές στη χόβολη ήταν μερικά από τα εδέσματα που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σήμερα επιβάτες στο επίπεδο Αναχωρήσεων του αεροδρομίου Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση για την προώθηση του «Ελληνικού πρωινού» ξάφνιασε ευχάριστα τους επιβάτες σε μια δράση που έγινε από την Fraport Greece, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

proino_6.jpg

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Η Θεσσαλονίκη δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς έχει ενταχθεί στο δίκτυο πόλεων της Unesco ως δημιουργικός γαστρονομικός προορισμός. Γιορτάζοντας μαζί με τους επιβάτες, και τους συνεργάτες μας, προωθούμε ένα μέρος αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η Θεσσαλονίκη μέσω του ελληνικού πρωινού», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος.

proino_1.jpg

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΞΕΕ κ. Σακελλάριος Σουλούνιας: «Το πρόγραμμά μας για το “Ελληνικό Πρωινό” που υλοποιείται εδώ και 13 χρόνια έχει σκοπό να φέρει κοντά τον Έλληνα παραγωγό με τον καταναλωτή , να κάνει μια διασύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα. Ήδη είναι ενταγμένα 1.300 ξενοδοχεία της χώρας και έχουμε τοπικά σύμφωνα με 53 περιοχές και πιστοποημένους παραγωγούς». Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Έλενα Παπία σημείωσε πως «περί τα 50 περίπου από τα 80 ξενοδοχεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό, που αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα και απολαμβάνουν οι επισκέπτες».

proino_3.jpg

Για τις γευστικές προτάσεις που ετοίμασε για το κοινό μίλησε ο σεφ του Regency Casino Thessaloniki Απόστολος Αλτάνης. «Ετοιμάσαμε ένα ελληνικό παραδοσιακό πρωινό με χαρακτηριστικά εδέσματα της Ελλάδας όπως μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, ποικιλία τυριών, κουλούρια, τσουρέκια Θεσσαλονίκης, χειροποίητες μαρμελάδες, ποικιλία μελιών, ελληνικό τραχανάς, πεινιρλί κα. Μην ξεχνάτε πως το Πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας».

proino_makedonia.jpg

Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της δράσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Eurojackpot ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Μαρίνα Σάττι - Αναχώρησε για Μάλμε (VIDEO)
Το Eurojackpot, μεγάλος χορηγός της ελληνικής αποστολής, βρέθηκε στο αεροδρόμιο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Μαρίνα Σάττι
Το Eurojackpot ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Μαρίνα Σάττι - Αναχώρησε για Μάλμε (VIDEO)