Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη συγκέντρωση Ζέρβα - Πλήθος κόσμου γέμισε το Βελλίδειο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ραντεβού στις κάλπες έδωσε με τους πολίτες ο Κωνσταντίνος Ζέρβας - Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Βελλίδειο

Των Λεμονιάς Βασβάνη, Μιχαήλ Λιάπη

Μεγαλειώδης ήταν η κεντρική ομιλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο, εκεί όπου ενώπιον πλήθους κόσμου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε στις καρδιές των πολιτών, ζητώντας καθαρή εντολή για τη Θεσσαλονίκη που θέλουμε και αγαπάμε, όπως είπε ο ίδιος.

Ειδικότερα, ο κ. Ζέρβας ζήτησε καθαρή εντολή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ένα μεγάλο “ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το Βελλίδειο ήταν κατάμεστο και ο κ. Ζέρβας συγκινημένος μίλησε για τη δύναμη που λαμβάνει από τους Θεσσαλονικείς για να δώσει τις απαραίτητες για την πόλη μάχες. «Η υπόθεση της Θεσσαλονίκης δεν ήταν ποτέ μια ατομική υπόθεση. Ήταν πάντοτε συλλογική, πάντοτε συμμετοχική», τόνισε.

«Η Θεσσαλονίκη του 2030 φτιάχνεται σήμερα», ανέφερε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε πως «φτιάχνεται από μια ομάδα εξαιρετικών ανθρώπων. Από ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο κατά 80%. Με νέους ανθρώπους, αλλά και έμπειρους. Από κάθε γωνιά της πόλης, κάθε επάγγελμα, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κομματικές ταυτότητες».

«Φτάνει πια με τη Θεσσαλονίκη της ακύρωσης»

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως «Η Θεσσαλονίκη -είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι- έχει μπει στις ράγες μιας μεγάλης, μιας ιστορικής μετεξέλιξης».

«Σήμερα όλοι μιλάνε για χρηματοδοτήσεις, χρονοδιαγράμματα και εργοτάξια. Όχι για περσόνες. Όχι για ατάκες. Όχι για ιδιότροπους και αιρετικούς πολιτικούς, που παίζανε έναν ρόλο του εξωτικού φρούτου, και τώρα διεκδικούν να ξανακαθίσουν στο τραπέζι», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Το δίλημμα αυτής της κάλπης είναι ένα. Θα προχωρήσουμε, για να ολοκληρώσουμε την ατζέντα μας ή θα επιστρέψουμε στα παλιά; Θα υλοποιήσουμε όλα αυτά τα έργα ή θα αρχίσουμε το γαϊτανάκι των ακυρώσεων και των αναβολών; Θα βάλουμε πλώρη για τη Θεσσαλονίκη του 2030 ή θα κοιτάξουμε πάλι στα 90s;», σημείωσε ο κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε: «Σε αυτά τα διλήμματα τι μας λένε; Πού ήταν όλοι αυτοί τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια; Ήταν στην πόλη ή εκτός αυτής; Πότε ενδιαφέρθηκαν για τη Θεσσαλονίκη; Μήπως, όταν είδαν ότι η πόλη ανεβαίνει; Όταν είδαν ότι αναπτύσσεται; Ότι έχει εξασφαλισμένα 200 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια; Με ποιο σχέδιο ζητούν να τα διαχειριστούν; Με ποιες προτάσεις; Με ποιο παρελθόν;

Όλοι γνωρίζουν το παρελθόν τους και αντιλαμβάνονται το μέλλον.

Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά σε αυτή την πόλη.

Γνωρίζουμε τους πάτρωνες, τις διαδρομές, τα συστήματα.

Γνωρίζουμε τα μεγάλα αφεντικά, τα συμφέροντα και τις δεσμεύσεις.

Έψαξαν σκάνδαλα. Δεν βρήκαν.  Πέταξαν λάσπη. Είδαν ότι δεν πιάνει.

Αγόρασαν εξώφυλλα – κανείς δεν ασχολήθηκε. Ανέτρεξαν σε σχήματα και ανθρώπους της προηγούμενης 20ετίας. Οι μεν θέλουν να ακυρώσουν έργα.

Οι δε εξαγγέλλουν έργα που έχουμε δρομολογήσει.

Οι πρώτοι θέλουν να αναβιώσουν ένα παρελθόν που καταδίκασε την πόλη σε υστέρηση. Οι δεύτεροι τάζουν τα πάντα στους πάντες χωρίς δισταγμό.

Αντί για ανανέωση, προσφέρουν στην πόλη αναπαλαίωση. Μας ξαναφέρνουν ανθρώπους από το παρελθόν.  Μια πανστρατιά απόστρατων, για να μας μιλήσουν για τη Θεσσαλονίκη του 21ου αιώνα. Για όσους πάλι δίκαια και με ειλικρίνεια ρωτάνε «ποιο είναι το έργο σας;» Το έχουμε αποτυπώσει όσο πιο αναλυτικά γίνεται ακόμη και στο διαδίκτυο. Το έργο όμως το ζούμε –το βλέπουμε γύρω μας. 3.000 μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές. Δεν υπάρχει γειτονιά όπου δεν φτάσαμε, δεν υπάρχει γειτονιά χωρίς έργο ή χωρίς πρόγραμμα επεμβάσεων. Αυτή είναι η αλήθεια».

Η Θεσσαλονίκη του 2030

Ο κ. Ζέρβας τόνισε πως έχουν μπει πλέον οι βάσεις για τη Θεσσαλονίκη του 2030 και οι άξονες είναι να έχουμε μια πόλη:

 • με σοβαρές υποδομές
 • με σοβαρές συγκοινωνίες και βιώσιμη κινητικότητα
 • με αξιοποιημένα τα μεγάλα βιομηχανικά της κτίρια
 • με νέα Πλατεία Αριστοτέλους
 • με ντεκ στην Παλιά Παραλία
 • με σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα στους Στάβλους Παπάφη
 • με 35% περισσότερες παιδικές χαρές.
 • 100% προσπελασιμότητα και προσβασιμότητα σε πεζοδρόμια και δημοτικά κτίρια
 • 50% περισσότερες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών
 • πάρκα σκύλων και  πάρκα τσέπης σε κάθε δημοτική κοινότητα
 • Νέα και εκσυγχρονισμένα δημοτικά ιατρεία
 • Προγράμματα στεγαστικής πολιτικής – ήδη έχουμε ξεκινήσει με τρία και είμαστε ο πρώτος δήμος που το κάνει.
 • και έργα αναπλάσεων σε όλες τις γειτονιές.

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν αυτή την ατζέντα για να βάλουμε όλοι μαζί πλώρη για τη Θεσσαλονίκη του 2030.

«Η πόλη του 2023 είναι πολύ καλύτερη από την πόλη του 2019 και του 2015»

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του σημείωσε τα εξής: «Πήραμε το 2019 ποσοστό 67%, αλλά είχαμε μόλις 7 δημοτικούς συμβούλους λόγω απλής αναλογικής.

Και όμως τα καταφέραμε να διοικήσουμε την πόλη. Έξι μήνες μετά μάς χτύπησε η πανδημία.

Αμέσως μετά την πανδημία ξέσπασε πόλεμος –και πόλεμος σημαίνει ενεργειακή κρίση και ακρίβεια. Ακρίβεια σε όλα τα υλικά των δημοσίων έργων.

Παρόλα αυτά όμως δεν χάσαμε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο, καμία ευκαιρία. Έχουμε καταφέρει η πόλη του 2023 να είναι πολύ καλύτερη από την πόλη του 2019 και του 2015. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

«Νέος ΟΑΣΘ, μετρό, νέος συγκοινωνιακός χάρτης  και περισσότεροι τροχονόμοι στον δρόμο»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στα θέματα των υποδομών και συγκοινωνιών της πόλης. Μετρό και ΟΑΣΘ βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του.

Συγκεκριμένα όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας: «Μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη

Με αυτήν την ιστορία, με αυτή την δυναμική, με αυτές  τις δυνατότητες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι δέσμια της υστέρησής της σε υποδομές(…).

Μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει δημόσιο χώρο δεύτερης κατηγορίας.  Δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει κακές συγκοινωνίες και απόλυτη κυριαρχία του αυτοκινήτου. Όλα αυτά όχι μόνο τα γνωρίζω, όχι μόνο τα έχω αναδείξει και έχω δώσει μάχες, αλλά τα υποστηρίζω ακόμη και σήμερα.

Όταν το 2014 επέμενα να προχωρήσει ο σταθμός Βενιζέλου, για να γίνει το έργο του μετρό, κάποιοι επέλεγαν εξωτικές και ανεφάρμοστες λύσεις.

Και το έκανα τότε μόνος –κόντρα σε όλους, με κόστος. Σήμερα η Πολιτεία επανήλθε σε εκείνη τη θέση που υποστήριζα. Αν με άκουγαν τότε, σήμερα το μετρό θα λειτουργούσε. Παραμένουν όμως αμετανόητοι. Συνολικά προστέθηκαν με ευθύνη τους επτά χρόνια καθυστερήσεων –αυτή είναι η αλήθεια. Όπως και για τον ΟΑΣΘ.

Μια υπόθεση που έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες για πολλά χρόνια.

Μια υπόθεση που δεν βρίσκεται στις αρμοδιότητες του Δήμου.

Μια υπόθεση όμως που δεν θα μπορούσα να αφήσω στην τύχη της.

Όταν λοιπόν στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσαν λιγότερα από 200 λεωφορεία στον δρόμο, εμείς βρήκαμε 49. Ρωτήσαμε, ζητήσαμε να αξιολογηθούν, τα αγοράσαμε και τα δώσαμε στον ΟΑΣΘ για να ενισχύσει άμεσα τις συγκοινωνίες. Δεν είναι όμως μόνο τα οχήματα.

Είναι η συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση που:

1ον έφερε το ζήτημα στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου

2ον έδειξε ότι υπάρχουν λύσεις

3ον ανάγκασε τους πάντες να δράσουν .

Τα οχήματα αυτά σήμερα -τώρα που μιλάμε- κυκλοφορούν στην πόλη.

Και μας εγκαλούνε ποιοι; Εκείνοι που φέρανε τον ΟΑΣΘ σε αυτό το κατάντημα;  Εκείνοι που επί των ημερών τους δεν υπήρχαν ούτε λεωφορεία ούτε τηλεματική ούτε  οδηγοί;  Πάει πολύ. Και εδώ όμως θέλω να είμαι ειλικρινής. Παρά τις δικές μας ενέργειες και πρωτοβουλίες, το ζήτημα ΟΑΣΘ δεν έχει λυθεί.  Η κατάσταση είναι βελτιωμένη μεν, προβληματική ακόμη δε.

Και για εμάς οι αστικές συγκοινωνίες είναι βασική παράμετρος της λειτουργίας της πόλης.

Νέος ΟΑΣΘ, μετρό, νέος συγκοινωνιακός χάρτης και περισσότεροι τροχονόμοι στον δρόμο –είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα για τη Θεσσαλονίκη των επόμενων ετών».

Απαντώντας στις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης υπογράμμισε πως κανείς άλλος δήμαρχος δεν έχει ασχοληθεί πιο ενεργά με τον ΟΑΣΘ, δεν έχει δημιουργήσει θέσεις πάρκινγκ όπου αυτό είναι εφικτό και δεν έχει βελτιώσει το οδικό δίκτυο.

«Όταν έχεις σχέδιο, όταν δεν τα αφήνεις όλα στην τύχη τους, όπως παλαιότερα, όταν αξιοποιείς κάθε δυνατότητα, τότε, ναι, μπορείς να κάνεις σταθερά βήματα προς τις λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως, κυκλοφοριακό, ατμοσφαιρική ρύπανση, ασφάλεια, δεν περιορίζονται στα διοικητικά όρια ενός δήμου. Απαιτείται μητροπολιτική διαχείριση και για αυτό αγωνιζόμαστε. Πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας», δήλωσε ο κ. Ζέρβας για να τονίσει πως δεν βρήκε έτοιμους φακέλους το 2019 στο γραφείο τού, ούτε ώριμα έργα και εργοτάξια ούτε χρηματοδοτήσεις.

Αντιθέτως βρήκε μια πόλη παρατημένη.

Σχετικά με τις προαναγγελίες αντιπάλων του για απειλές ακυρώσεων έργων όπως πχ αυτού της ανάπλασης του άξονα Αριστοτέλους ανέφερε πως «είναι ένα έργο χιλιοπαιγμένο. Το είδαμε με τη νέα παραλία. Το είδαμε με την υποθαλάσσια. Το είδαμε με το δημαρχείο, την περιφερειακή οδό. Το είδαμε τόσες πολλές φορές, που κάπου εδώ δικαιούμαστε να πούμε ένα “Φτάνει πια”. Αφήστε τη Θεσσαλονίκη να προχωρήσει.

Μην την κρατάτε όμηρο των ιδεοληψιών σας. Μην ζητάτε να σας ακολουθήσουμε. Δεν θα σας ακολουθήσουμε. Δεν θα σας ακολουθήσει η πόλη». Ανέφερε πως η πρόταση της παράταξής του «Είναι διαφορετική, είναι αναπτυξιακή, είναι ταυτόχρονα βαθιά προοδευτική, βαθιά κοινωνική, βαθιά περιβαλλοντική» για να τονίσει ότι «δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή, αν δεν υπάρχουν υποδομές.  Δεν προστατεύεται το περιβάλλον, αν δεν λύσουμε με βιώσιμο τρόπο τις συγκοινωνίες». Κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι θεωρούν πως «η πόλη μπορεί να προχωρήσει με 2 ημερίδες και 2 συνέδρια για την βιωσιμότητα, ενώ την ίδια στιγμή που μπλοκάρουν κάθε έργο υποδομής» και ότι «με μια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και με μια ημερήσια πεζοδρόμηση αλλάζουνε τον ρου της ιστορίας. Mε happenings δηλαδή και όχι με έργα».

Συμπληρώνοντας υπογράμμισε: «Στις προκλήσεις εμείς απαντούμε με το έργο μας. Με τις επιλογές μας και τις προτεραιότητές μας. Τη στιγμή αυτή –ακόμα και σήμερα– στην πόλη τρέχουν 4 μεγάλα κατασκευαστικά προγράμματα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα που μιλάμε ολόκληρες περιοχές, ολόκληρες γειτονιές σε όλη την πόλη, βλέπουν έργα με την ταμπέλα “Δήμος Θεσσαλονίκης”. Μια ταμπέλα που είχαν ξεχάσει ότι υπάρχει. Το 2019 είπαμε ότι Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνον το κέντρο της. Και αυτό το σύνθημα το κάναμε πράξη».

Το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα όλων των εποχών

Με έμφαση ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τρέχει το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα όλων των εποχών –άνω των 50 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα το 80% των χρημάτων αυτών προέρχονται από άλλες πηγές και χρηματοδοτικά εργαλεία. Για να μην επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό, για να ξεκινήσουμε όσα περισσότερα έργα γίνεται».

Για το πράσινο σημείωσε: «Πήραμε όλες τις δύσκολες αποφάσεις, δίνοντας για πρώτη φορά τόσα πολλά χρήματα. Θα μπορούσα και εγώ να αφήσω όλα τα άρρωστα και επικίνδυνα στη θέση τους.

Να το παίξω οικολόγος από την ασφάλεια του γραφείου ή ακτιβιστής μπροστά στις κάμερες και να ομιλώ σε ημερίδες για την αξία του αστικού πρασίνου.

Αυτή όμως είναι η συνταγή που μετέτρεψε όλα τα διαχειρίσιμα προβλήματα της πόλης μας σε χρόνιες παθογένειες. Δεν θέλησα ποτέ όμως να γίνω δήμαρχος, για να τα αφήσουμε όλα όπως τα βρήκαμε.

Πήρα εντολή να τα αλλάξουμε.

Κοιτάξτε όμως υποκρισία- φωνάζουν κάποιοι για τα δέντρα που αντικαταστήσαμε.

Την ίδια στιγμή όμως δεν είπαν ούτε μια καλή κουβέντα που η διοίκησή μας –με σκληρό αγώνα- κατάφερε να εξασφαλίσει τη δημιουργία δύο μεγάλων, μητροπολιτικής κλίμακας πάρκων. Μιλώ για το πάρκο στη Νοτιανατολική Πύλη της πόλης, δίπλα από τον τερματικό σταθμό στην Ψελλού, και για ένα πάρκο δίπλα από το Μουσείο Ολοκαυτώματος».

Εστιάζοντας στο Μουσείο Ολοκαυτώματος σημείωσε:  «Το γεγονός ότι σήμερα το Μουσείο Ολοκαυτώματος είναι εφικτό οφείλεται στη δική μας διοίκηση. Όταν αναλάβαμε, βρήκαμε μόνον κάτι μακέτες. Ούτε ο χώρος δεν επαρκούσε. Και ήρθαμε εμείς -προσφέραμε 11.000 τ.μ.- επιβάλλαμε νέα χωροθέτηση, πάρκα, διαδρομές, για να φτάσουμε σε ένα σημείο σήμερα να μπορούμε να μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα.

Ναι. Το θέλουμε το Μουσείο αυτό. Είναι ένας φάρος τιμής και μνήμης – μια αναφορά στο παρελθόν της πόλης μας. Στους Εβραίους συμπολίτες μας.

Όπως θέλουμε και την Πλατεία Ελευθερίας. Και εκεί το Πάρκο Μνήμης θα κατασκευαστεί. Εμείς είπαμε το προφανές: θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα κατασκευής ενός υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων κάτω από το πάρκο μνήμης. Γιατί θέλουμε η πόλη μας να αποκτήσει υποδομές. Γιατί θέλουμε οι νέες γενιές να μην αναρωτιούνται, γιατί η δική μας γενιά δεν αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες».

Αναφέρθηκε επίσης στο Κλιματικό Σύμφωνο και τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις το 2030, στον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού που κέρδισε για το 2024, στην εξασφάλιση περισσότερων από 20 εκατ. ευρώ για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη «έξυπνη πόλη», στην ψηφιοποίηση περισσότερων από 50 υπηρεσιών και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στην στήριξη του δήμου με τις εκδηλώσεις του (Δημήτρια, Φεστιβάλ Καλοκαιριού) στους καλλιτέχνες της πόλης μας, αλλά και στο γεγονός ότι η UNESCO αναγνώρισε την γαστρονομία της και ότι η  Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια φιγουράρει ως τουριστικός προορισμός σε όλα τα μεγάλα κανάλια, σε όλα τα μεγάλα μέσα και περιοδικά του κόσμου και πως ο Μέσος όρος διανυκτερεύσεων στην πόλη από το 1,2 που ήταν το 2019 1,2 τ 2023 έγινε 2,8.

Το έργο στο κομμάτι της καθαριότητας

Κάνοντας την αυτοκριτική του ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη όλων όσων δεν έγιναν. Αναλαμβάνω την ευθύνη να διορθώσω ό,τι πήγε στραβά ή ό,τι δεν προχώρησε όσο θα θέλαμε.  Και εδώ λοιπόν θα μιλήσουμε με αλήθειες».

Μιλώντας ειδικότερα για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είπε πως η Θεσσαλονίκη είδε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ότι περισσότερος τουρισμός, περισσότερα μαγαζιά, περισσότερη κατανάλωση, περισσότερες κατασκευές και ανακαινίσεις, περισσότερα ξενοδοχεία και γραφεία σημαίνουν και περισσότερα απορρίμματα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο δήμος:

-Εγκατέστησε υπόγειους κάδους -για πρώτη φορά στην πόλη και συνεχίζει παντού.

-Πήρε νέα οχήματα και περιμένει και άλλα.

-Ξεκινάει το 2024 με δύο συστήματα ανακύκλωσης, για να διατηρήσει την πρώτη θέση στην Ελλάδα,

-ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ο δήμος μείωσε τα τέλη 30% -επέστρεψε δηλαδή περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, για να τα στηρίξει όλη αυτήν την τετραετία.

Μεγάλες εταιρείες μεγάλα event

Ειδικά αναφορά έγινε στα μεγάλα event της πόλης με αφορμή και την πρόσφατη φιλοξενία του σόου της formula 1. Όπως σχολίασε ο δήμαρχος: «Προχθές ήταν εδώ η formula 1 σε ένα event παγκόσμιας εμβέλειας και κάποιοι δυσαρεστήθηκαν γιατί έμειναν ροδιές στα πλακάκια.

Είναι τέτοια η μανία τους να κρατήσουν τη Θεσσαλονίκη έξω και μακριά από καθετί, που είναι ικανοί να πούνε τα πάντα.

Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι θέλουμε τη μικρή πλην τίμια Θεσσαλονίκη. Εμείς θέλουμε τη μεγάλη Θεσσαλονίκη. Τη Θεσσαλονίκη του τουρισμού, των επιχειρήσεων, του εμπορίου, των κατασκευών, της καινοτομίας, των πανεπιστημίων».

Ο κ. Ζέρβας εστίασε ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις, εταιρείες παγκόσμιου κύρους, που ήλθαν στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια: Cisco,  Pfizer, Deloitte, FAIS,  Accenture, Deutche Telecome , Chab-insurance.

Παράλληλα ανέφερε και άλλα μεγάλα project: την αξιοποίηση του ΦΙΞ, των κεραμείων Αλλατίνη, την ανάπλαση της ΔΕΘ, ένα project που όπως είπε « πρέπει να προχωρήσει με τη συμμετοχή του δημοσίου χωρίς άλλες καθυστερήσεις». «Όλα αυτά ενδείξεις ωριμότητας, οικονομικής ανόδου, αλλά το κυριότερο; Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην ίδια την πόλη και στο μέλλον της», είπε ο κ. Ζέρβας.

«Η δική μου Θεσσαλονίκη θα είναι πάντοτε μήτρα του ελληνισμού»

Μιλώντας για την Ιστορία της πόλης μας σημείωσε: «η Θεσσαλονίκη δεν έπαψε ποτέ να είναι μια πόλη ελληνική. Πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Κληρονόμος της μεγάλης Βυζαντινής παράδοσης 11 αιώνων. εμείς τιμήσαμε τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Πήγαμε να συμπαρασταθούμε στον Έλληνα δήμαρχο της Χειμμαρας. Στείλαμε επιστολές σε όλον τον κόσμο για την Αγια Σοφιά.

Θέσαμε ενώπιον εκείνων που πρέπει το ζήτημα την αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων και των χριστιανικών πληθυσμών της ανατολής. Τιμούμε κάθε χρόνο την Κύπρο και τους Κύπριους αδελφούς. Θλιβόμαστε όταν βλέπουμε τι γίνεται στην Αρμενία και στεκόμαστε ΔΙΠΛΑ στην αρμένικη κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Η δική μου Θεσσαλονίκη δεν έχει τις προτομές των Μακεδονομάχων πεταμένες σε κάποια αποθήκη. Τις έχει σε κεντρική πλατεία.

Η δική μου Θεσσαλονίκη δεν γίνεται μέρος ούτε ψηφίδα του τουρκικού -όπως θέλουν να λένε- 21ου αιώνα.

Η δική μου Θεσσαλονίκη είναι υπέρμαχος της ιστορίας αυτού εδώ του λαού, αυτού εδώ του τόπου.

Η δική μου Θεσσαλονίκη θα είναι πάντοτε μήτρα του ελληνισμού(…). Είμαστε πόλη με κόκαλα, ιστορία, λαό και παραδόσεις. Έτσι θα πάμε μπροστά. Όχι θυσιάζοντας αυτό που είμαστε, αλλά προβάλλοντάς το σε όλον τον κόσμο.».

«Ζητώ μια καθαρή εντολή»

Τέλος ζήτησε την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αναφέροντας τα εξής: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι ξέρετε πού μπορούμε να φτάσουμε.

Είναι στο δικό μας χέρι να το πετύχουμε. Δώστε μου τη δύναμη να το πετύχουμε. Να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ κοιτώντας σας στα μάτια. Είναι ότι θα εργαστώ με το ίδιο πάθος, την ίδια εργατικότητα, το ίδιο όνειρο για τη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν εκεί, στο δημαρχείο.

Μέρα και νύχτα. Καθημερινές και σαββατοκύριακα. Χειμώνα – καλοκαίρι.

Για αυτή την πόλη. Δεν έφυγα ποτέ από την πόλη.  Δεν εμφανίστηκα στα εύκολα.  Δεν φυγομάχησα στα δύσκολα.  Δεν αντιμετωπίζω την πόλη ως σκαλοπάτι. Δεν επένδυσα ποτέ στον διχασμό.

Δεν ξεχώρισα ποτέ τους Θεσσαλονικείς, γιατί ξέρω ότι πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις και όχι να διαιρέσουμε. Με το ίδιο πάθος, όπως την πρώτη ημέρα. Με την ίδια διεκδικητικότητα, όπως κάθε φορά που χρειάστηκε  Απέναντι σε κάθε εξουσία

Σε κάθε μικρό ή μεγάλο συμφέρον …

Απέναντι σε  κάθε έναν που  ήθελε ή θέλει να φέρει τη Θεσσαλονίκη στα μέτρα του . Πάντα έβαζα τη Θεσσαλονίκη πάνω από όλα και στέκομαι μπροστά σας για σας πω ότι το ίδιο θα κάνω και τώρα.

Και η Θεσσαλονίκη έχει μόνο μια δυνατότητα: να πετύχει(…)!

Ζητώ μια καθαρή εντολή. Πάμε στις 8 Οκτωβρίου για ένα μεγάλο «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Για μια νίκη της πόλης. Για μια νίκη των πολιτών της».

Δείτε φωτογραφίες και video του TyposThes από την μεγάλη συγκέντρωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα:

zerbas.jpg
zerbas1.jpg
zerbas2.jpg
zerbas3.jpg
zerbas4.jpg
zerbas5.jpg
zerbas6.jpg
zerbas8.jpg
zerbas9.jpg
zerbas10.jpg
zerbas11.jpg
zerbas12.jpg
zerbas13.jpg
zerbas14.jpg
zerbas15.jpg
zerbas17.jpg
zerbas16.jpg
zerbas18.jpg
zerbas-kalafatis.jpg
zerbas-mitera.jpg
zerbas-papatetoios.jpg

Δείτε την ομιλία του Κωνσταντίνου Ζέρβα:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ