Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χρήστος Καραγιαννόπουλος: «Ο Ζέρβας δικαιούται και αξίζει μιας δεύτερης θητείας»

«Για μένα ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι το δεύτερο σπίτι μου», αναφέρει ο κ. Καραγιαννόπουλος που κατεβαίνει ως υποψήφιος της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη»

Επί 22 χρόνια ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στην διάρκεια της δημαρχίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού και αργότερα αντιπρόεδρος για τρία περίπου χρόνια. Και επί 35 έτη υπήρξε δημοσιογράφος καλύπτοντας τοπικά θέματα.

«Για μένα ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι το δεύτερο σπίτι μου», αναφέρει ο Χρήστος Καραγιαννόπουλος στο «ΤyposThes» με αφορμή την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον κ. Ζέρβα. Εξήγησε πως μέσα από την επαγγελματική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και θέληση να προσφέρει, εφόσον οι Θεσσαλονικείς τον τιμήσουν με την ψήφο τους.

Σχετικά με τα προγνωστικά σημείωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις  δείχνουν μια καθαρή νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα», ενώ μιλώντας για τον προεκλογικό αγώνα αναφέρθηκε στον τοξικό λόγο των επικεφαλής των παρατάξεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την καθαριότητα είπε πως η εικόνα της πόλης βελτιώνεται σταδιακά και (…) είναι θέμα χρόνου με στοχευόμενες ενέργειες της Διοίκησης που ήδη έχουν ανακοινωθεί να επέλθει η ολική επαναφορά στην κανονικότητα».

Περισσότερα στην συνέντευξη που ακολουθεί.

hristos_karagiannopoylos.jpg

 

-Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές πως βλέπετε να διαμορφώνεται το προεκλογικό τοπίο;

Οι δημοσκοπήσεις  δείχνουν μια καθαρή νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Πιστεύω ότι η κεντρική προεκλογική ομιλία του στο κατάμεστο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο την προηγούμενη Πέμπτη σηματοδότησε αυτή την ευοίωνη προοπτική με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Αντικειμενικά ο Ζέρβας δικαιούται και αξίζει μιας δεύτερης θητείας. Ως παράταξη παλεύουμε καθημερινά για τη νίκη».

 

-Ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα που κατά τη γνώμη σας καθόρισαν την πορεία του προεκλογικού αγώνα τους τελευταίους μήνες;

Πρώτα από όλα ήταν ο απόλυτα τοξικός λόγος των επικεφαλής των παρατάξεων, οι προσωποποιημένες πικρίες αλλά και το μίσος που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του Δημάρχου. Η  αντιπολίτευση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κάθετα αρνητική και μηδενιστική εκ προοιμίου σε οτιδήποτε θέμα έφερνε η διοίκηση. Είναι η πρώτη φορά μάλιστα που σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιτάχτηκε ακόμα και στις ασφαλτοστρώσεις! Δεν έχει σημασία εάν ασφαλτοστρώθηκαν 78 δρόμοι ή 63 ή 108. Σημασία έχει ότι η Θεσσαλονίκη είχε να δει ασφαλτοστρωμένους δρόμους πάνω από 10 χρόνια. Και αυτό ενόχλησε. Τα έργα δεν έγιναν για προεκλογικούς λόγους. Η οδός Αγ. Δημητρίου για παράδειγμα ασφαλτοστρώθηκε το 2021 ενώ ήμασταν μέσω πανδημίας.  Το πρόγραμμα του τεχνικού προγράμματος σε επίπεδο υποδομών και αναπλάσεων συνεχίζεται μέχρι σήμερα κανονικά με εξασφαλισμένους πόρους. Όπως έχω πει, υπάρχει η τάση να αντιμετωπίζονται οι εκλογές οπαδικά, κάτι σαν τουρνουά τριών ή τεσσάρων ομάδων όπου ο ισχυρότερος αντίπαλος πρέπει να εξοντωθεί πριν καν αρχίσει ο αγώνας. Συνήθως όμως συμβαίνει το αντίθετο, αφού το παιχνίδι στον τελικό κρίνεται στο γήπεδο και πάντα νικάει ο πιο φορμαρισμένος».

 

-Το στοίχημα από εδώ και πέρα για την ιδία την πόλη ποιο είναι;  

Το στοίχημα και ως προεκλογική δέσμευση, είναι η υλοποίηση του οδικού χάρτη προς το 2030 με νέα έργα υποδομής,  άνοδο του τουρισμού, οικονομική ανάπτυξη, μητροπολιτική διαχείριση, επενδυτικές ευκαιρίες και πολλά αλλά».

 

-Υπάρχουν όμως, παράπονα του κόσμου για την καθαριότητα.

Προβλήματα στην καθαριότητα υπήρχαν και σε μερικές περιπτώσεις εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται σταδιακά και αυτό το βλέπουμε και στην αποκομιδή και στο σάρωμα των δρόμων, ακόμα και στη διαχείριση των ογκωδών. Είναι θέμα χρόνου με στοχευόμενες ενέργειες της Διοίκησης που ήδη έχουν ανακοινωθεί να επέλθει η ολική επαναφορά στην κανονικότητα, κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί προσωπικά ο κ. Ζέρβας».

 

-Κύριε Καραγιαννόπουλε ήσασταν υποψήφιος με τον κ. Ζερβά και το 2019. Τι γεύση σας άφησε εκείνη η υποψηφιότητα;

Ναι, ήμουν ξανά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζερβά το 2019 αλλά ο νόμος της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε από την παράταξή μας μιας πλειοψηφούσας  εκπροσώπησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πικρή συνεπώς ήταν η γεύση. Συνεπώς το μεγαλύτερο επίτευγμα του νεοεκλεγμένου τότε δήμαρχου ήταν ότι μπόρεσε και διοικήσει τον δήμο χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα. Με την εμπειρία που είχα στον Δήμο Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας για 22 χρόνια ο κ. Ζέρβας με όρισε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού και αργότερα αντιπρόεδρο για τρία περίπου χρόνια.  Ήμουν ο μοναδικός μη αιρετός που κατείχα θέση ευθύνης στη διοίκηση ως αντιπρόεδρος ενός  Νομικού Προσώπου. Παράλληλα ήμουν και μέλος του Δ.Σ. του ΟΒΡΕΠΟΜ ενός ΝΠΔΔ που διαχειρίζεται επιτυχώς τη λειτουργιά οκτώ δημοτικών παιδικών σταθμών».

 

-Εσάς γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος;

-Όλη η πορεία μου στα κοινά με κάνει να θεωρώ τον δήμο Θεσσαλονίκης δεύτερο σπίτι μου. Οι δημότες με γνωρίζουν και με την 35ετή παρουσία μου ως δημοσιογράφου στα τοπικά θέματα. Έχω, λοιπόν, μεγάλη εμπειρία και θέληση να προσφέρω εάν οι Θεσσαλονικείς με τιμήσουν και αυτή τη φορά με την ψήφο τους. Στις εκλογές δεν πρέπει μετράει  μόνον η ομορφιά και το χαμόγελο  ενός υποψηφίου αλλά και η βαθύτερη ουσία της προσωπικότητάς του.  Όπως πριν τέσσερα χρόνια έτσι και τώρα στέκομαι δίπλα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα με αίσθημα ευθύνης που είναι κάτι παραπάνω από έναν σταυρό».

 

*Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είναι δημοσιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗ» του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ