Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εικόνες εγκατάλειψης στο Καυτανζόγλειο (VIDEO)

Το Καυτανζόγλειο που είχε φιλοξενήσει και αγώνες στην Ολυμπιάδα το 2004, πλέον διαθέτει άδεια λειτουργίας αλλά χωρίς την παρουσία θεατών

Η δεύτερη σημαντικότερη αθλητική εγκατάσταση στην Ελλάδα, μετά το ΟΑΚΑ, είναι το Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε αποκλειστικές εικόνες από τη φθορά και την εγκατάλειψη του σταδίου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι αγώνες επιτρέπονται χωρίς την παρουσία θεατών για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή της κι ενώ είχε ανακοινωθεί αρκετές εβδομάδες πριν, η επετειακή συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Θεσσαλονίκη άλλαξε ξαφνικά χώρο διεξαγωγής και πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καλαμαριάς και όχι στο Καυτανζόγλειο. Τότε, η διοργανώτρια εταιρία ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «έπειτα από ρητή εντολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού άρθηκε αιφνιδιαστικά από την διεύθυνση του Καυτανζόγλειου Σταδίου η άδεια παραχώρησης του για λόγους ανάγκης συμμόρφωσης του σε νέα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία των θεατών».

Εικόνες εγκατάλειψης στο «Καυτανζόγλειο»

Το Μάρτιο του 2023, -όπως φαίνεται σε βίντεο- ο ένας από τους δύο φωτεινούς πίνακες του μεγαλύτερου σταδίου της Θεσσαλονίκης άρχισε να γυρίζει ανεξέλεγκτος λόγω ισχυρών ανέμων. Έξι μήνες μετά, καταγράφεται η ίδια εικόνα. Ο φωτεινός πίνακας συνεχίζει να γυρίζει ακόμα και με λίγο αέρα. Καθημερινά εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αθλούνται στο σημείο και περνούν από κάτω, όπου έχουν τοποθετηθεί κάδοι και κορδέλες.

Το «Καυτατζόγλειο» αναβαθμίστηκε το 2004 και ήταν ολυμπιακό έργο. Ωστόσο οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Έγινε μόνο διοικητική παραλαβή και από τότε οδηγήθηκε σε έναν φαύλο κύκλο με αποτέλεσμα να μην συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις και να φτάσει στο οριακό σημείο που βρίσκεται σήμερα.

«Για καθαρά προληπτικούς λόγους ο υφυπουργός Αθλητισμού σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα ανανέωσαν την άδεια για το παλιό στάδιο χωρίς θεατές. Δεν είναι όμως κάτι που δεν έχει ήδη δρομολογηθεί η επίλυσή του. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης  και χρόνου» τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του «Καυτανζογλείου», Γιάννης Σωσσίδης.

Το κεντρικό στάδιο του «Καυτανζογλείου» διαθέτει άδεια λειτουργίας αλλά χωρίς την παρουσία θεατών, καθώς δεν είναι πιστοποιημένο από την Πυροσβεστική. Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις λειτουργούν κανονικά, αλλά αν και διαθέτουν άδεια, έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Το στάδιο χρειάζεται επειγόντως επισκευές και ανακαινίσεις.

Προβλήματα στο «Καυτανζόγλειο» υπάρχουν, μεταξύ άλλων, στους τάπητες του στίβου και στους κλειστούς χώρους προπόνησης που γεμίζουν με νερό και υγρασία στους τοίχους.

«Το στάδιο για να λειτουργήσει σωστά, εκσυγχρονισμένο, συντηρημένο και σωστά αδειοδοτημένο χρειάζεται κατά την εκτίμησή μας ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 3 και 4 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Σωσσίδης.

Το θέμα του «Καυτανζογλείου» έφτασε με ερώτηση και στην Βουλή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Οι κόρνες των οδηγών ταξί «δόνησαν» το κέντρο - Μηχανοκίνητη πορεία
Πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία κατά του φορολογικού νομοσχεδίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Θεσσαλονίκη: Οι κόρνες των οδηγών ταξί «δόνησαν» το κέντρο - Μηχανοκίνητη πορεία