Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο Λάζαρος που «χτύπησε» 82% - Τα νούμερα των 8 δημάρχων

Συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσοστό και από την πρώτη Κυριακή βγήκαν δήμαρχοι

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Άνετη ήταν η μάχη στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου 2023 για 8 υποψήφιους δημάρχους στο νομό Θεσσαλονίκης. Με τις ψήφους των πολιτών κατάφεραν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.   

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Singular Logic και με βάση το 100% της ενσωμάτωσης οι δήμοι που εκλέγουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή είναι οι εξής:

-Αμπελοκήπων – Μενεμένη: Λάζαρος Κυρίζογλου με ποσοστό 81,71%  

-Βόλβης: Λιάμας Διαμαντής με ποσοστό 74,84 %

-Θέρμης: Παπαδόπουλος Θεόδωρος 70,70%

-Λαγκαδά: Ανδρεάδου Ελπινίκη (Νίκη) 56,98%

-Νεάπολης – Συκεών: Δανιηλίδης Συμεών (Σίμος) 78,80%

-Πυλαίας – Χορτιάτη: Καϊτεζίδης Ιγνάτιος 60,67%

-Χαλκηδόνας: Αναγνωστόπουλος Σταύρος με ποσοστό 47,85%

Ωραιοκάστρου: Τσακίρης Παντελεήμων 44,35%.

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Η δουλειά διαρκεί ολόκληρη τη θητεία και αρχίζει από σήμερα κιόλας»

kaitezidis.jpg

Με ποσοστά που έφτασαν σε κάποια εκλογικά τμήματα ακόμη και το 70%, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επανεκλέχθηκε δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, με συνολικό ποσοστό 60,7%, ένα από τα υψηλά εκλογικά ποσοστά στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε δηλώσεις του ευχαρίστησε από καρδιάς τους συμπολίτες του σε Πανόραμα, Πυλαία, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο, για την καθολική τους αγάπη και την εμπιστοσύνη. Δεσμεύτηκε  να τιμήσει με σκληρή δουλειά, ανθρωπιά και ταπεινότητα την ισχυρή εντολή που του δόθηκε απλόχερα.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλη τη δημοτική του ομάδα, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον δήμο.

Και πρόσθεσε: «Πριν από τις εκλογές μίλησα για μια σχέση δημάρχου και δημοτών χωρίς προηγούμενο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει και εδραιώνει τη σχέση αυτή με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Είναι η μεγάλη Νίκη της Ενότητας, κόντρα στην αλαζονεία, τον διχασμό και το τοξικό κλίμα.

Με τη σαρωτική τους υποστήριξη οι συμπολίτες μου τίμησαν το μεγάλο έργο της θητείας μας αλλά και το γεγονός ότι σταθήκαμε δίπλα τους  κάθε στιγμή. Μας έδωσαν μια καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή να συνεχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον του δήμου μας  με σκληρή δουλειά,  σοβαρότητα και συνέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω όμως και τους συμπολίτες μας που έκαναν μια διαφορετική επιλογή. Προσπάθειά μου θα είναι να τους δώσουμε στη νέα μας θητεία έναν λόγο να έρθουν κι αυτοί κοντά μας. Με την υποστήριξη των συμπολιτών μου  τα εκλογικά μας ποσοστά έμειναν στις γνώριμες για τον δήμο μας «κορυφές», από τα μεγαλύτερα στη Μακεδονία μας».

Παράλληλα τόνισε: «Στον δικό μας όμως δήμο τα επινίκια κρατούν μία μόνο στιγμή. Η δουλειά διαρκεί ολόκληρη τη θητεία και αρχίζει από σήμερα κιόλας. Έχουμε χρέος να ολοκληρώσουμε το έργο μας που θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Όλοι οι σύμβουλοι, όλες οι παρατάξεις, όλοι οι συνεργάτες μου στον δήμο.  Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ μας χωρά όλους.

Με αγάπη, επιμονή και σκληρή δουλειά για την υλοποίηση του οράματός μας»,.   

Έβδομη θητεία με το υψηλότερο ποσοστό για τον Θ. Παπαδόπουλο

papadopoulos.jpg

Απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά και βαθύτατα συγκινημένος εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Θέρμης, μόλις οριστικοποιήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος εκλέχθηκε για έβδομη θητεία δήμαρχος και μάλιστα, αυτή τη φορά πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό, 70,70%, απ’ όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Μόλις κλείδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Παπαδόπουλος μετέβη στην πλατεία Παραμάνα της Θέρμης όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί πολίτες, φίλοι, μέλη και υποψήφιοι της «Δημοκρατικής Ενότητας» η οποία διοικεί το δήμο Θέρμης εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες.

Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Θέρμης, αφού ευχαρίστησε όλες και όλους που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος ανέφερε ότι «η σημερινή νίκη, αυτή η μεγάλη νίκη της ‘Δημοκρατικής  Ενότητας’, είναι η μεγαλύτερη νίκη της παράταξης που έχει γίνει μέχρι τώρα, και αυτό, όταν επιτυγχάνεται έπειτα από 40 χρόνια διοίκησης του δήμου, αποτελεί πολύ μεγάλη αναγνώριση και πολύ μεγάλη δικαίωση. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς. Αυτό το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για να συνεχίσουμε και να υλοποιήσουμε ό,τι έχουμε πει, ό,τι έχουμε υποσχεθεί».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι πλέον, πρέπει να εστιάσουμε στην επόμενη μέρα. «Η επόμενη μέρα είναι η δύσκολη, και επειδή οι εκλογές τελειώνουν σήμερα, την επόμενη μέρα, σύμφωνα και με το βασικό σύνθημα της παράταξής μας που μιλά για ‘ενότητα’, πρέπει να είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί. Και αυτοί που κερδίσαμε και αυτοί που έχασαν, γιατί είμαστε μια κοινωνία και πρέπει από κοινού, ο καθένας με το ρόλο που του ανέθεσε η κοινωνία και οι πολίτες να προσπαθήσουμε να πάμε τον τόπο ακόμα ένα βήμα μπροστά. Εμείς θα συνεχίσουμε, προσπαθώντας να ενοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις αυτού του τόπου. Τους χρειαζόμαστε όλους για να προχωρήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο και να πετύχουμε το καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι και οι άλλες παρατάξεις θα συμβάλλουν, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο δήμαρχος Θέρμης θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα προς ορισμένους, εντός της παράταξής του οι οποίοι επιχείρησαν να εμπλέξουν κομματικούς μηχανισμούς κατά την προεκλογική περίοδο. «Η παράταξη έχει ένα χαρακτηριστικό. Είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη, απεξαρτημένη από επιρροές του κεντρικού πολιτικού συστήματος. Δυστυχώς σε αυτές τις εκλογές, για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης κάποιοι ξεπέρασαν τα εσκαμμένα. Μάλλον δεν κατάλαβαν σε ποια παράταξη ήρθαν. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι αυτόν το χαρακτήρα της παράταξης, τον αυτοδιοικητικό, όσο είμαι επικεφαλής θα τον διαφυλάξω. Δεν θέλουμε καμία εμπλοκή και καμία επιρροή από κανένα κόμμα σε αυτή την παράταξη. Είμαστε αυτοδιοικητικοί, το έχουμε αποδείξει πολλά χρόνια, και να ξέρουν όσοι παρέβηκαν αυτόν τον κανόνα, ότι θα είναι κριτήριο για τις επιλογές μου για την αξιοποίηση των στελεχών της παράταξης που θα εκλεγούν».

Ο κ. Παπαδόπουλος έκλεισε τη σύντομη ομιλία του ευχαριστώντας την οικογένειά του, τους συνεργάτες του, όλες και όλους που εργάστηκαν γι’ αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. «Σας ευχαριστώ και πάλι από την καρδιά μου και να είστε σίγουροι ότι όλοι μας, όσοι εκλεγούμε, θα παλέψουμε όπως μέχρι τώρα, με πάθος με δύναμη, για να μπορέσουμε αυτόν τον τόπο να τον κάνουμε τον καλύτερο δήμο του νομού Θεσσαλονίκης. Και μπορούμε να τον κάνουμε. Και τις δυνατότητες έχουμε και τα μέσα έχουμε και ξέρουμε και πώς να το κάνουμε αυτό. Σας ευχαριστώ! Καλή θητεία να έχουμε!!!».                                                                   

Π. Τσακίρης: «Όλα οφείλονται σε εσάς τους πολίτες, είναι μεγάλη νίκη του Δήμου Ωραιοκάστρου»

tsakiris.jpg

Με ενθουσιασμό, χαμόγελα και αγκαλιές κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου υποδέχθηκαν στο εκλογικό του κέντρο στο Ωραιόκαστρο τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελή Τσακίρη, που επανεκλέγεται δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

«Όλα οφείλονται σε εσάς, τους πολίτες, όχι σε μένα, στο πρόσωπο το δικό μου αντικατοπτρίζεται η τεράστια νίκη του Δήμου Ωραιοκάστρου, σας ευχαριστώ. Ο έντιμος και ειλικρινής αγώνας πάντα δικαιώνεται στο τέλος. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλους εσάς. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε από αύριο είναι μεγάλη, δεν σταματάει, συνεχίζουμε, οι πολίτες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους, η νίκη είναι τεράστια, χαρείτε την. Σας ευχαριστώ», τόνισε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο μήνυμά του μετά τo αποτέλεσμα των εκλογών.

 

Ανδρεάδου Νίκη: «Από αύριο κιόλας σηκώνουμε το μανίκια»

andreadou.jpg

Από το μπαλκόνι του εκλογικού κέντρου της και με τους υποστηρικτές της να έχουν προκαλέσει το αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά και να την αποθεώνουν, η νέα δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, έκανε τις πρώτες δηλώσεις της.

«Όπως βλέπετε είμαι εδώ. Πιστή στην υπόσχεση που σας είχα δώσει ότι το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα είμαστε εδώ για να πανηγυρίσουμε. Νικήσαμε. Σήμερα νίκησε ο δήμος Λαγκαδά. Νικήσαμε όλοι μαζί. Η εντολή που μου δώσατε είναι πανίσχυρη. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου είναι εκπληκτική. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία», ήταν τα πρώτα λόγια της πρώτης γυναίκας δημάρχου στην ιστορία του δήμου Λαγκαδά.

«Απόψε κλείσαμε οριστικά τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Κι από αύριο το πρωί, ενωμένοι, όλοι μαζί, ξεκινάμε για να χτίσουμε το δήμο Λαγκαδά που ονειρευόμαστε. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους δημότες Λαγκαδά. Σε αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Θα είμαι η δήμαρχος όλων των δημοτών Λαγκαδά», τόνισε η Νίκη Ανδρεάδου.

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολλούς ανθρώπους. Αυτή η νίκη είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όμως, θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από την οικογένειά μου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η στήριξή τους ήταν η δύναμή μου. Το μεγαλύτερο όπλο μου. Χωρίς την κατανόηση και την μοναδική υποστήριξη της οικογένειάς μου δεν θα είχα καταφέρει να ανταποκριθώ ούτε στις υποχρεώσεις μου ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά, ούτε ως γιατρός στη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού, ούτε στον απαιτητικό προεκλογικό αγώνα. Τους χρωστώ ευγνωμοσύνη. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την ομάδα μου, τους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ τους υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους για τον υπέροχο αγώνα που δώσαμε από κοινού», επισήμανε.

«Από αύριο κιόλας σηκώνουμε το μανίκια. Πιάνουμε δουλειά. Σας ζήτησα να μας εμπιστευτείτε και το κάνατε. Δεν θα σας διαψεύσουμε».

Διαμαντής Λιάμας: «Θα ανταποκριθούμε πλήρως σε αυτή την ανεπανάληπτη εντολή που μας δώσατε»

liamas.jpg

«Σήμερα είναι μέρα χαράς για όλο τον δήμο Βόλβης, για όλες και για όλους μας. Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του δήμου Βόλβης, αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλουμε τόσα χρόνια και το σημαντικότερο μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης για το μέλλον.

Οι 248 υποψήφιοι του συνδυασμού μας, οι συνεργάτες μου κι εγώ, σας ευχαριστούμε από καρδιάς γι αυτή τη μεγάλη αγάπη που εκφράσατε στην κάλπη.

Με αίσθημα ευθύνης και με πλήρη συναίσθηση καθήκοντος, σας υπόσχομαι πως θα φροντίσω να ανταποκριθούμε πλήρως σε αυτή την ανεπανάληπτη εντολή που μας δώσατε».

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ο Διαμαντής Λιάμας που επανεξελέγη δήμαρχος Βόλβης.

Όπως τόνισε: «Αυτή η νίκη δεν ανήκει ούτε σε κόμματα, ούτε σε πρόσωπα. Νίκησε ο λαός του δήμου Βόλβης. Νικήσατε όλες και όλοι εσείς. Επιλέξατε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και αυτό θα κάνουμε».

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα επαναπαυθεί κανείς και πως η παράταξή του θα καταβάλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, γιατί όπως εξήγησε «η ευθύνη μας είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη απέναντί σας».

Και συμπλήρωσε: «Θα φροντίσω προσωπικά να δικαιώσω αυτή την τεράστια εντολή σας, να σας αποδείξουμε ότι δικαίως μας τιμήσατε. Γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε η δημοτική αρχή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Προχωράμε ενωμένοι γιατί έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και κανείς δεν περισσεύει».

Ο κ. Λιάμας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη του συνδυασμού για την τεράστια συμβολή τους σε αυτό το αποτέλεσμα, και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους υποψηφίους, υπόσχοντας ότι θα έχει μαζί τους μια δημιουργική συνεργασία, γιατί αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Εξάλλου ευχαρίστησε τους πιο έμπειρους, τα στελέχη που εδώ και χρόνια τον στηρίζουν, που συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή την επιτυχία.

Και συμπλήρωσε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι κάνεις δεν περισσεύει, τους χρειαζόμαστε όλους, για να πάμε τη Βόλβη Μπροστά. Και θα πάμε τη Βόλβη Μπροστά με εντιμότητα, με ηθική, με αξιοπρέπεια.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη συμμετοχή τους σε αυτό τον αγώνα.

Εκφράζω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου για την οικογένειά μου, την μητέρα μου, τα αδέρφια μου, για την απίστευτη στήριξή τους, που μου δίνει κουράγιο να αγωνίζομαι και να προχωρώ μπροστά.

Ευχαριστώ το θεό που μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο που αγαπάω.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη σας.

Δεν θα την προδώσω ποτέ».

Σίμος Δανιηλίδης: «Έρχεται χρυσή πενταετία για το δήμο Νεάπολης-Συκεών»

daniilidis.jpg

«Πετύχαμε πολλά και μαζί θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης που εξελέγη εκ νέου δήμαρχος Νεάπολης Συκεών. Μάλιστα αυτή είναι η 8η (!) φορά που εκλέγεται δήμαρχος, ενώ η επικράτησή του έγινε άνετα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Στην ανάρτησή του ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του από καρδιάς «γι’ αυτή τη σπουδαία νίκη». Στην δήλωσή του ο κ. Δανιηλίδης υπογραμμίζει εξάλλου τα εξής: «Ξέρω βαθιά μέσα στην καρδιά μου ότι ένας από τους λόγους που με τιμάτε με την ψήφο σας εδώ και τρεις δεκαετίες είναι η βεβαιότητα ότι δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας. Σε αυτή ακριβώς τη ρότα που χάραξα μαζί σας από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση με τη συγκινητική σας στήριξη, σκοπεύω να συνεχίσω και τη νέα πενταετία η οποία θα είναι η χρυσή πενταετία για το δήμο Νεάπολης-Συκεών. Να είστε όλες και όλοι καλά!».

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Πρόκειται για μία τιμητική και πολύ βαριά εντολή χρέους, καθήκοντος και ευθύνης»

kyrizoglou.jpg

Το 82% των ψήφων πήρε ο Λάζαρος Κυρίζογλου και εξελέγη εκ νέου δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει για αυτή την άνετη νίκη του: «Οι συνεργάτες μου κι εγώ ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους δημότες των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης για τη μεγάλη, ευρεία και τιμητική εντολή να διοικήσουμε το Δήμο μας με ποσοστό περίπου 82% από την Α΄ Κυριακή.

Η νίκη αυτή της «Δημοτικής Συνεργασίας» είναι νίκη της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι νίκη των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης.

Ο λαός των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης αναγνώρισε και τίμησε με την ψήφο του το μεγάλο έργο μας και το Δημοτικό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάσαμε.

Πρόκειται για μία τιμητική και πολύ βαριά εντολή χρέους, καθήκοντος και ευθύνης που μας υποχρεώνει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, κινούμενοι πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά για τους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη που όλοι αγαπάμε.

Θέλω να συγχαρώ τον λαό των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης για την μεγάλη ωριμότητα που επέδειξε ώστε να γίνουν οι πιο ήρεμες, πολιτισμένες και ήσυχες εκλογές. Οι πολίτες στάθηκαν στο ύψος τους. Ψήφισαν αυτοδιοικητικά.

Εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά. Σας ευχαριστώ».

Κέρδισε τον αγώνα ο νυν δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος

anagnostopoulos.jpg

Σκληρή μάχη δόθηκε το βράδυ της Κυριακής στο δήμο Χαλκηδόνος όπου τελικά επικράτησε ο νυν δήμαρχος Σταύρος Αναγνωστόπουλος.  

Ο κ. Αναγνωστόπουλος κέρδισε τον αντίπαλό του Μαυρουδή Μηντσιούδη. συγκεντρώνοντας ποσοστό 48.25% και 17 συνολικά έδρες. Και υπόσχεται να δρομολογηθούν όλα τα έργα του προγράμματός τους ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ στους ψηφοφόρους του αλλά και στους δημότες Χαλκηδόνος εν γένει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ