Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Έλεγα… που πας ρε καραμήτρο – Τα 2 όνειρα για τη Θεσσαλονίκη

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε για την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Στέλιου Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το όνειρό του μετά την εκλογή του στον Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Στέλιου Αγγελούδη.

«Το δελτίο καιρού το αγκάλιασε ο κόσμος από την αρχή. Έχουμε την δυνατότητα να δείξουμε κάτι παραπάνω, με ό,τι στοιχεία έχουμε, ειδικά στο κρατικό κανάλι. Από τον Έβρο μέχρι την Καλαμάτα, πρέπει να επενδύσεις σε αυτό, όχι να πεις το δελτίο σε πέντε δευτερόλεπτα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μου τηλεφώνησε ο Στέλιος Αγγελούδης και μου ζήτησε την βοήθειά μου. Τον γνώριζα, αλλά δεν ήμασταν φίλοι. Τώρα έχουμε κάνει πιο δυνατή φιλία. Όταν μίλησα μαζί του με έκανε εντύπωση η ταπεινότητά του, σε ακούει και σε αφήνει να μιλήσεις. Είναι τετραπέρατος. Το ονειρό μου από παιδί ήταν να φύγει η διεθνής έκθεση και εκεί να γίνει ένα πάρκο. Το τσιμέντο μας ανεβάζει την θερμοκρασία. Και του είπα μόνο γι' αυτό θα κατέβω. Του ανέφερα ότι θέλω να είμαι ένα κομμάτι αυτής της αλλαγής, να συμμετέχω σε αυτή την μετάβαση».

Τόνισε ότι: «Όταν ξεκινήσαμε έλεγα «που πας ρε καραμήτρο». Ελεγα στο κέντρο ότι κατεβαίνω με τον Αγγελούδη και με έλεγαν «ποιος είναι αυτός»; Του το είπα και μου σημείωσε ότι «έχουμε ένα πρόγραμμα και θα προσπαθήσουμε». Μεσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε η ανατροπή. Δεν πίστευα ότι θα βγω πρώτος υποψήφιος, η τηλεόραση πάντως βοήθησε σίγουρα. Νόμιζα θα ήμουν 5ος-6ος».

 

«Όνειρο μου η ΔΕΘ να γίνει ένα πάρκο»

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε σε ένα προσωπικό όνειρο του για τη Θεσσαλονίκη, τη μετατροπή του χώρου της ΔΕΘ σε πάρκο: «Αρχιτέκτονας δεν είμαι. Σκέφτηκα ότι είναι ένα σημείο που μπορούν να γίνουν πολλά. Ονειρευόμουν να φέρουμε ένα κομμάτι ενός ποταμού και να περνάει μέσα από την πόλη, αυτό ήταν το παιδικό μου όνειρο. Είναι πράγματα που τα διαθέτει η πόλη. Έχουμε ασύλληπτες δυνατότητες. Είναι μία δίοδος δροσιάς, οι καύσωνες θα γίνουν ακόμη χειρότεροι.

Ο Αγγελούδης δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί, εγώ θα του το πω πρώτος αν γίνει κάτι άλλο από αυτό που μου έδειξε. Για να σου πω τι άνθρωπος είναι, δεν έκανε κανέναν διαχωρισμό μεταξύ των πρώτων και των υπολοίπων με τους λιγότερους ψήφους. Μας αντιμετώπισε όλους ακριβώς το ίδιο. Με έκανε τρομερή εντύπωση αυτό. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη για την θέση μου. Θα μιλήσουμε, θέλω και την αποψή του γιατί είναι πιο έμπειρος».

Για τον καιρό τις επόμενες ημέρες υπογράμμισε: «Θα έχουμε αύριο μια φθινοπωρινή βροχούλα. Μία θα σταματάει και μία θα δυναμώνει, θα είναι το κλασικό φθινόπωρο μέχρι την Τετάρτη το πρωί. Το Σαββατοκύριακο θα ανέβει ξανά η θερμοκρασία. Ειδικά αύριο θα είναι φθινόπωρο».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέμπη: Πρόσβαση στη δικογραφία του ανακριτή Λάρισας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε την πρόσβαση όλων των μελών της εξεταστικής επιτροπής στην δικογραφία των Τεμπών
Τέμπη: Πρόσβαση στη δικογραφία του ανακριτή Λάρισας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Αυγενάκης: Με κοινή γραμμή Ελλάδα - Γαλλία στην αναθεώρηση της ΚΑΠ
«Στην Ελλάδα, βιώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης με τις τεράστιες πυρκαγιές στη Ρόδο και στον Έβρο, αλλά και με τη θεομηνία στη Θεσσαλία»...
Αυγενάκης: Με κοινή γραμμή Ελλάδα - Γαλλία στην αναθεώρηση της ΚΑΠ