Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φακέλοι με συγκεκριμένους στόχους στους νέους αντιδημάρχους από Αγγελούδη

Θα αξιολογούνται και θα κρίνονται καθημερινά, στη βάση αυτής της στοχοθεσίας

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ | ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Φακέλους με στοχοθεσία θα παραλάβουν οι νέοι αντιδήμαρχοι της διοίκησης του εκλεγμένου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές ώστε να ενημερωθούν από τις αρμόδιες αντιδημαρχίες του δήμου Θεσσαλονίκης, ο καθένας ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο που  αναλαμβάνει, ώστε να είναι όλα έτοιμα από την 1η Ιανουαρίου που θα αναλάβουν καθήκοντα.

Ο κάθε ένας από τους αντιδημάρχους θα παραλάβει φάκελο με τους στόχους που τίθενται από τον Στέλιο Αγγελούδη, όπως επισημαίνεται από το περιβάλλον του νεοεκλεγέντα δημάρχου, ενώ τονίζεται ότι θα υπάρχει διαρκής κρίση του έργου των αντιδημάρχων βάσει αυτής της στοχοθεσίας.

Εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Αγγελούδης στη δήλωση που έκανε κατά την ανακοίνωση του νέου διοικητικού σχήματος επεσήμανε ότι οι Αντιδήμαρχοι θα αξιολογούνται και θα κρίνονται καθημερινά, στη βάση μιας συγκεκριμένης στοχοθεσίας που έχει τεθεί και θα ακολουθεί έναν ετήσιο κύκλο υλοποίησης. Ο ίδιος είπε επίσης ότι κατέστησε σαφές προς όλα τα στελέχη της νέας Διοίκησης «πως σημείο αναφοράς της πολιτικής μας είναι ο σεβασμός προς τους πολίτες», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι «φαινόμενα αλαζονείας και προσβλητικών συμπεριφορών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά».

Σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στις Αντιδημαρχίες, ο ίδιος ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι «δεν είναι μια πράξη μόνο τυπική ή συμβολική αλλά και βαθιά ουσιαστική, καθώς ορίζει και τις νέες προτεραιότητες της διοίκησης μας».

Από το επιτελείο Αγγελούδη, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από μέρος της αντιπολίτευσης για το μέγεθος του νέου σχήματος, επισημαίνουν ότι αυτό που δεν αναφέρουν οι ασκούντες κριτική είναι ότι πλέον θα απορροφηθούν και θα ενταχθούν όλα τα νομικά πρόσωπα στου δήμους, όπως ο ΟΒΡΕΠΟΜ, όπως η ΚΕΔΗΘ και το Κέντρο Πολιτισμού σε ότι αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό «γεννά» νέες ανάγκες. Δεν μπορούν να δημιουργηθούν υπερ-αντιδημαρχίες οπότε για να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και προσήλωση σε κάθε αντικείμενο, έπρεπε να «γεννηθούν» και νέες αντιδημαρχίες. Σημειώνεται ότι συνολικά ορίζονται 14 αντιδήμαρχοι στο νέο σχήμα. Σχετικά με τους εντεταλμένους συμβούλους, υπενθυμίζουν ότι ούτως ή άλλως είναι άμισθοι και είναι ένας θεσμός που προβλέπεται και έρχεται να επικουρήσει το έργο των αντιδημάρχων.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι μια καινοτομία που εισάγεται από τη νέα διοίκηση είναι το «Συμβούλιο Διεύθυνσης» που θα συγκαλείται μια φορά το μήνα. Ειδικότερα, ο δήμαρχος θα συγκεντρώνει όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών για να μπορεί να έχει μια άμεση επαφή με τις υπηρεσίες και να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για όλα τα τρέχοντα θέματα. Επίσης, ο κ. Αγγελούδης στοχεύει να επισκέπτεται και τις κοινότητες του δήμου μια φορά το μήνα ώστε να έχει αμεσότερη επαφή με τους πολίτες, ακούγοντας προβλήματα και παρακολουθώντας την εξέλιξη του δημοτικού έργου.  

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lufthansa: Πρόθυμη να κάνει διαπραγματεύσεις για να γλυτώσει νέες απεργίες
Το προσωπικό εδάφους αποχώρησε από την εργασία του σε μεγάλα αεροδρόμια την Τρίτη, στη δεύτερη απεργία του αυτόν τον μήνα, η οποία επηρέασε 100.000...
Lufthansa: Πρόθυμη να κάνει διαπραγματεύσεις για να γλυτώσει νέες απεργίες