Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λευκή Νύχτα με ζεστή σοκολάτα, κάστανα και μαγαζιά μέχρι τις 12 απόψε στη Θεσσαλονίκη

Απόψε η 7η Λευκή Νύχτα στη Θέρμη

Με στόχο την τόνωση της τοπικής Αγοράς πραγματοποιείται απόψε Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 για 7η φορά η Λευκή Νύχτα στο δήμο Θέρμης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το εναρκτήριο… λάκτισμα για την Λευκή Νύχτα θα δοθεί στις 19:00 με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 19:00, στην κεντρική πλατεία Παραμάνα, από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης.

«Είναι η έβδομη χρονιά που κάνουμε την Λευκή Νύχτα. Ξεκινήσαμε πριν εννιά χρόνια και είχαμε ένα διάλειμμα δύο χρόνων λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Στόχος μας είναι η τόνωση της Αγοράς. Να έρθουν καταναλωτές και να δουν την Αγορά μας, να περπατήσουν στους δρόμους, να μπουν στα καταστήματα και να ψωνίσουν. Αλλά και να διασκεδάσουν παράλληλα με το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει» υπενθυμίζεται πως είχε δηλώσει σχετικά στο «ΤyposThes» ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης κ. Ευστάθιος Πιστέλας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «συμμετέχουν δύο σχολές χορού, οι σύλλογοι Γηγενών Μακεδόνων, Ποντίων, τα Κρουστόφωνα και οι Τυμπανιστές. Στην πλατεία θα υπάρχουν ξυλοπόδαροι, Άγιος Βασίλης, μασκότ, τάρανδοι, νερόφουσκες, face painting. Θα υπάρχουν επίσης ξύλινα σπιτάκια στα οποία θα διανέμονται προϊόντα από μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης, ενώ θα υπάρχει και το περίπτερο του νεοσύστατου συλλόγου “Πράσινες Σκέψεις”. Παράλληλα οι πρόσκοποι Θέρμης θα προσφέρουν ζεστή σοκολάτα και η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης, κάστανα και κρασί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της εκδήλωσης τα καταστήματα θα κάνουν «ειδικές τιμές». Με τις αποδείξεις που θα συλλέγουν οι καταναλωτές, θα έρχονται στην πλατεία όπου και θα τις καταθέτουν ώστε να μπουν στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23:00 προσφέροντας σε πέντε τυχερούς από ένα μπλοκ δωροεπιταγών αξίας 100€.

Σχετικά με το πώς έχει εξελιχθεί ο θεσμός και τι διαφορές υπάρχουν στην κίνηση ο κ. Πιστέλας σχολίασε πως «τα πρώτα χρόνια είχε μικρή επισκεψιμότητα, αλλά το κοινό διέθετε μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Πλέον έχουμε περισσότερους επισκέπτες που ωστόσο λόγω των συγκυριών με τις ανατιμήσεις σε ενέργεια και βασικά αγαθά, έχουν μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα για να κάνουν αγορές πχ σε ρούχα και παπούτσια ή άλλα είδη που πωλούνται στο λιανεμπόριο».

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης απαριθμεί περισσότερες από 400 επιχειρήσεις στους Ταγαράδες, Νέο Ρύσιο, Τριάδι, Νέα Ραιδεστό και τις περισσότερες στη Θέρμη. Σε αυτές απασχολούνται περισσότερα από 1200 άτομα και είναι κυρίως ατομικές και οικογενειακές.

Η Ένωση πέρα από την Λευκή Νύχτα πραγματοποιεί και άλλες δράσεις για την τόνωση των καταστημάτων λιανεμπορίου της περιοχής.

Στην Λευκή Νύχτα το ειδικά διαμορφωμένο ωράριο της αγοράς για θα είναι από τις 19:00 έως 24:00. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Χριστίνα Κανατάκη και Παναγιώτης Κρινής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές οχημάτων και σε καταστήματα – 17 δικογραφίες
Τι βρέθηκε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Νεάπολης – Συκεών και Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές οχημάτων και σε καταστήματα – 17 δικογραφίες