Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ορκίζονται οι νέοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι

Αλλάζουν «σκυτάλη» διοικήσεις, ενώ κάποιες ανανεώνονται με νέο δυναμικό

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Αλλαγή σκυτάλης για τις διοικήσεις των δήμων της Θεσσαλονίκης, καθώς αυτές τις μέρες προγραμματίζονται οι ορκωμοσίες των δημάρχων που είτε ανανέωσαν την θητεία τους ή εξελέγησαν για πρώτη φορά.

Δήμος Θεσσαλονίκης

aggeloudis.jpg

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης θα ορκιστεί  τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Εκεί θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Αγγελούδης έχει ήδη κάνει γνωστά τα ονόματα των νέων Αντιδημαρχιών και των προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό σχήμα.

«Νέες προτεραιότητες της διοίκησής μας δίνουν έμφαση στην αποκατάσταση της καθημερινότητας του πολίτη, στη πράσινη ανάπτυξη, στην κλιματική κρίση και ουδετερότητα, στη βιώσιμη λειτουργία της πόλης, στην κοινωνική αλληλεγγύη και στις πολιτικές ισότητας, στη ψηφιακή μετάβαση, την περιβαλλοντική συνοχή, την παιδική φροντίδα, την ανοιχτή και πρσβάσιμη πόλη σε όλα τα επίπεδα, την ενεργοποίηση και αξιοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, τη συμμετοχικότητα, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, στη βάση μίας εξωστρεφούς πολιτικής στη Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Στα ονόματα των νέων Αντιδημαρχιών αντανακλάται η πολιτική στρατηγική, οι στόχοι και η νέα αντίληψη διοίκησης. Κυρίως όμως αποτυπώνεται η φιλοσοφία της άσκησης της καθημερινής πολιτικής που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει για τους δημότες μια διοίκηση σύγχρονη, γρήγορη, χρήσιμη, λειτουργική και προπάντων, αποτελεσματική», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελούδης στην ανακοίνωση των ονομάτων των στελεχών του που θα στηρίξουν τη νέα διοίκηση.

 

Ορκίστηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

alexandridis.jpg

Χθες έγινε η τελετή ορκωμοσίας του Νέου Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη, καθώς και των Νέων Δημοτικών Συμβούλων και Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου.

Την τελετή που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Ο κ. Αλεξανδρίδης αναδείχθηκε δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου με ποσοστό 56,73% επικρατώντας επί του Κλεάνθη Μανδαλιανό ο οποίος είχε πάρει το 43,27% των ψήφων. Το στοίχημα για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο είναι να μπορέσει να αντιμετωπίσει θέματα όπως η καθαριότητα και η έλλειψη ασφάλειας, το κυκλοφοριακό και η στάθμευση, αλλά και η διεκδίκηση ελεύθερων χώρων πχ το στρατόπεδο Ζιάκα και την κεραμοποιία Φιλίππου.

 

Δήμος Νεάπολης Συκεών

daniilidis.jpg

Σήμερα στις 10 το πρωί ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας θα τελέσει στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125, περιοχή Στρεμπενιώτη) την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών που αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Σίμο Δανιηλίδη ο οποίος επανεκλέγεται δήμαρχος για όγδοη φορά, καταλαμβάνει τις 28 από τις 35 συνολικά έδρες του δήμου Νεάπολης-Συκεών καταγράφοντας ποσοστό 78,80.

Τέσσερις έδρες καταλαμβάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γουσόπουλο και ποσοστό 12,16% και τρεις η «Πόλη Αλλιώς – Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης – Συκεών» με επικεφαλής τον Γιάννη Λαθήρα και ποσοστό 9,04%. Ο Σίμος Δανιηλίδης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του εδώ και χρόνια με τα έργα που γίνονται σε διάφορους τομείς, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους συνεργάτες του.

Δήμος Λαγκαδά

andreadou.png

Τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο σε βασικά θέματα όπως συγκοινωνιών, κοινωνικής πολιτικής, εργασίας κλπ, αποτυπώνει η αλλαγή της δημαρχιακής έδρας στο δήμο Λαγκαδά. Η Νίκη Ανδρεάδου αναδείχθηκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και η ορκωμοσία της καθώς και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα "Μυγδονία" στα Λουτρά Λαγκαδά.

Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ. Πλάτων.

 

Δήμος Ωραιοκάστρου

pantelis_tsakiris.jpg

Ο Παντελής Τσακίρης θα ορκιστεί εκ νέου δήμαρχος Ωραιοκάστρου την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Πολιτισμού «Νέλλυ Δελή» στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» (Μακ. Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο).

Την Ορκωμοσία θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας. Ο κ. Τσακίρης είχε κερδίσει τη μάχη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου είναι ζητήματα καθαριότητας, συγκοινωνιών, καθώς και ο μεγάλος αριθμός από αδέσποτα.

Δήμος Θέρμης

papadopoulos.jpg

Άνετη ήταν και η επικράτηση του Θεόδωρου Παπαδόπουλου στο δήμο Θέρμης ο οποίος εξελέγη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Η ορκωμοσία του ίδιου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει την Κυριακή 17/12/2023 στις 11.30 στο δημοτικό θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Ο συγκεκριμένος δήμος πρόσφατα πήρε περισσότερη λάμψη από τα χολυγουντιανά στούντιο που στήθηκαν σε έκταση εντός των ορίων του.

Δήμος Καλαμαριάς

arapoglou100.jpg

Έτοιμη να πιάσει δουλειά είναι η Χρύσα Αράπογλου. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ώρα 10.45πμ στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη θα ορκιστεί ως δήμαρχος Καλαμαριάς. Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του δήμου είναι ένα από τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

 

Δήμος Δέλτα

mpismpina.jpg

Η Γερακίνα Μπισπινά που επικράτησε με ποσοστό 50,19% έναντι 49,81% του Ιορδάνη Δημητριάδη θα ορκιστεί δήμαρχος Δέλτα. Η τελετή της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Δήμου Δέλτα θα λάβει χώρα το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου (Αλεξάνδρου Παπάγου 7). Ήδη η κυρία Μπισπινά έχει αρχίσει τις επαφές της για θέματα του δήμου (παιδείας, ύδρευσης κλπ).

Δήμος Θερμαϊκού

thermaikos_tzekos.jpg

Στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ  ΗΛΙΟΥ» (SUN BEACH) στην Κοινότητα Αγίας Τριάδας, στις 17.12.2023, και ώρα 11:00 π.μ. θα ορκιστεί η νέα δημοτική αρχή δήμου Θερμαϊκού. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέκος Θεόδωρος επικράτησε με 63,36% έναντι του νυν δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή, που έμεινε στο 36,64%.

Προτεραιότητα, του νέου δημάρχου, είναι η εφαρμογή του νέου μοντέλου διοίκησης, με μια λογική αποκέντρωσης στην  επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα, χρονίζοντα προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Περαίας, το πολιτιστικό κέντρο, το ΚΑΠΠΑ, το λιμάνι των Ν. Επιβατών και της Μηχανιώνας, τα παρατημένα ακίνητα στην Επανομή κ.ά. βρίσκονται επίσης ψηλά στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης.

Εξάλλου έμφαση θα δοθεί και στον τουρισμό με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την αναβάθμιση του προϊόντος.

 

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

kaitezidis.jpg

Ποδαρικό στη νέα θητεία κάνουν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, τους οποίους τίμησε με την ψήφο της η τοπική κοινωνία στην Πυλαία, το Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Την ορκωμοσία, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του δημαρχείου Πανοράματος, θα τελέσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, ο συνδυασμός «Δύναμη Ενότητας» του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, που επικράτησε από την πρώτη Κυριακή με 61%, θα κατέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο 22 δημοτικούς συμβούλους. Ο δεύτερος συνδυασμός «Ανθρώπινη Πόλη» του Νίκου Νυφούδη θα μετέχει με 5 συμβούλους, όπως και ο τρίτος συνδυασμός «ορμή. όραμα. ομάδα Πάρης Τσογκαρλίδης», ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Οδυσσέα Μαάιτα θα διαθέτει 3 δημοτικούς συμβούλους.

Δήμος Παύλου Μελά

dimitris_aslanidis.jpg

Με όρεξη για δράση ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα. Η ορκωμοσία του όπως και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Ζητήματα όπως η αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, η ενδοδημοτική συγκοινωνία και η τουριστική αξιοποίηση τοπόσημων της περιοχή των ορίων του δήμου θα βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής του κ. Ασλανίδη.

 

Δήμος Βόλβης

vovli_liamas.jpg

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 6.30 στο κλειστό Γυμναστήριο Σταυρού θα ορκιστεί η νέα δημοτική αρχή δήμου Βόλβης. Ο Διαμαντής Διαμαντής ανανεώνει την θητεία του, εμπλουτίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό της διοίκησής του με νέα στελέχη.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

agiasmos_2019_ampelokipoi_kyrizoglou_14.jpg

Για το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 11:30πμ έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Αμπελοκήπων Μενεμένης στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο».

Θα ορκιστεί ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, που επανεκλέχθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του Δήμου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να μην αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας (δηλαδή μηδενική αύξηση) για το έτος 2024.

Δήμος Χαλκηδόνος

anagnostopoulos.jpg

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού Αγχιάλου θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων. Ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος θα ανανεώσει τη θητεία του και θα συνεχίσει έργα τα οποία είτε έχουν δρομολογηθεί ή θα μπουν σε τροχιά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ